Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze moge spytac mame,czy nie moglaby pojechac....ale nie wiem kiedy bedzie miala czas:(Czy klinika bedzie otwarta w sobote...ale to by bylo w przyszlym tygodniu dopiero...chyba ze by sie udalo jakims poznym popoludniem....jakie sa godziny otwarcia i wogole:)Moze dam rade to zalatwic z mamuska:D

Posted

Asia_Klero napisał(a):
Kurcze moge spytac mame,czy nie moglaby pojechac....ale nie wiem kiedy bedzie miala czas:(Czy klinika bedzie otwarta w sobote...ale to by bylo w przyszlym tygodniu dopiero...chyba ze by sie udalo jakims poznym popoludniem....jakie sa godziny otwarcia i wogole:)Moze dam rade to zalatwic z mamuska:D

W sobotę na pewno do południa, może do 14 00.To dałoby sie sprawdzić.Napisałam do Justyny, żeby szczerze powiedziała czy znajdzie czas,czy nie.Czekam na odpowiedź.

Posted

Dobra to ja pogadam z mama:)W sobote do poludnia mysle ze zgodzi sie ja zawiezc:DTylko daj mi znac czy moze byc:Dw koncu z Zabrza...Brynow to tak Katowice i te klimaty nie?:P:P:D:Dto nie tak daleko:Dtylko dokladny adres prosze:D

Posted

Asia_Klero napisał(a):
Dobra to ja pogadam z mama:)W sobote do poludnia mysle ze zgodzi sie ja zawiezc:DTylko daj mi znac czy moze byc:Dw koncu z Zabrza...Brynow to tak Katowice i te klimaty nie?:P:P:D:Dto nie tak daleko:Dtylko dokladny adres prosze:D

jeszcze wstrzymaj sie prosze...

Posted

badania Dinusia można zrobic w Goduli - rentgen klatki piersiowej 30-40 zł (w zależnosci od wielkosci ramy), ekg - 30 zł, usg serca 30 zł. Dobrze by było, żeby podczas badania była obecna osoba, która choć trochę obserwowała psa i umie odpowiedzieć na szereg pytań zwiazanych z jego zachowaniem itd. Mozna sie umowic telefonicznie na konkretna godzine, zeby nie czekać. Co Wy na to?

Posted

egradska napisał(a):
badania Dinusia można zrobic w Goduli - rentgen klatki piersiowej 30-40 zł (w zależnosci od wielkosci ramy), ekg - 30 zł, usg serca 30 zł. Dobrze by było, żeby podczas badania była obecna osoba, która choć trochę obserwowała psa i umie odpowiedzieć na szereg pytań zwiazanych z jego zachowaniem itd. Mozna sie umowic telefonicznie na konkretna godzine, zeby nie czekać. Co Wy na to?

To super pomysł i taniej,niż na Brynowie.

Problem jednak i tak z transportem

Dzisiaj Justyna jechała do W-wy zawieżć sunie Owczarka.

Asiu gdyby Twoja mama sie zgodziła tak,jak mówiłaś,to bylibyśmy Ci wdzięczni
Ten pies ma na pewno większe szanse na adopcje,gdyby ludzie weidzieli na czym stoją...

Dziękuje za pomysł

Posted

Asia_Klero napisał(a):
Mam koncert z orkiestra w sobote:(:(Ale sprobuje kogos zalatwic(np Sara _rokitnica zeby pojechala z moja mama)zobacze co da sie zrobic:D

Godula jest znacznie bliżej,niż Brynów.Jeśli rzeczywiście jest tam sprzęt,to można bliżej.

Nie wiem ile dokładnie to byłoby ze schroniska,ale chyba max 10-15 min.

Może ktoś wie,czy sie nie myle?

dzień i godzina obojętna...

Posted

miałam na myśli ten gabinet:
http://www.vetopedia.pl/mapa2450.html

rozmawiałam z dr Adamem, to lekarz, do którego mam największe zaufanie (może dlatego, że uratował mojego psiaka). Podczas badania zadaje wiele pytań i dlatego byłoby dobrze, żeby mógł tam być z Dinusiem ktoś, kto miał okazję go poobserwować. A, i wspominałam, że chodzi o mniejszego pieska ze schroniska.
to ok 4 km od schronu

Posted

[quote name='egradska']miałam na myśli ten gabinet:
http://www.vetopedia.pl/mapa2450.html

rozmawiałam z dr Adamem, to lekarz, do którego mam największe zaufanie (może dlatego, że uratował mojego psiaka). Podczas badania zadaje wiele pytań i dlatego byłoby dobrze, żeby mógł tam być z Dinusiem ktoś, kto miał okazję go poobserwować. A, i wspominałam, że chodzi o mniejszego pieska ze schroniska.

Nikt ze schroniska nie pojedzie z nim.

Posted

[quote name='Lucy*']jusstyna85 zajrzałam :p

kurcze "ja" akurat mam samochód w naprawie... czy jakoś inaczej mogę pomóc ?? :roll:

Niestety nie...:(
Owczarek Niemiecki z mojego podpisu Czaruś za długo czekał na badania.Jeśli nie znajdzie sie dom w ciągu paru dni,to zostanie uśpiony.

Posted

Justynko z tego co widze to ciagle jest problem z transportem.
Dinus ma jechac do Goduli (juz nie do Brynowa) , ktos pisal ze to tylko 4 km od schroniska , - nie mozesz z nim pojechac taksowka - ja zaplace !?
Szkoda Dinusia - po to zbieralismy pieniazki na te badania zeby mu pomoc ,a tak to nadal nic nie robimy by go leczyc ,bo nie jest zdiagnozowany.
Przepraszam ale po prostu mi go szkoda.

Posted

iwa77 napisał(a):
Justynko z tego co widze to ciagle jest problem z transportem.
Dinus ma jechac do Goduli (juz nie do Brynowa) , ktos pisal ze to tylko 4 km od schroniska , - nie mozesz z nim pojechac taksowka - ja zaplace !?
Szkoda Dinusia - po to zbieralismy pieniazki na te badania zeby mu pomoc ,a tak to nadal nic nie robimy by go leczyc ,bo nie jest zdiagnozowany.
Przepraszam ale po prostu mi go szkoda.

Nie masz pojęcia jak mi go szkoda :(

Ja mam zapalenie oskrzeli, mam 39 stopni gorączki,ledwo mówie i trzymam sie na nogach,musze być na nogach na piątek,bo mam seminarium.Nie mam siły wyjść gdziekolwiek :(

Ja mam na koncie 30 albo 20 zł chyba od Kasi Klero dla Dinusia i jeszcze 30 zł z allegro z aukcji cegiełkowej.Na szczęście pewna Pani pomaga mi w leczeniu psów i dołoży pieniądze,ale maxymalnie 100 zł,bo 200 zł poszło na badania Czarusia.

Posted

Wczoraj byliśmy w schronisku, zawoziliśmy Czarusia (kolegę Dinusia) na badania do Brynowa. Dinusia też chcieliśmy zabrać ale nie miał ustalonego terminu wizyty a my niestety nie mieliśmy czasu żeby czekać na ustalenia.
Strasznie mi przykro ale do schroniska niestety na razie nie mogę się wybrać - to dosyć daleko ode mnie a do końca lutego nie mam w ogóle czasu.
iwa77 - gdybyś mogła zapłacić za taksówkę byłoby wspaniale. Moim zdaniem Dinuś potrzebuje tych badań.

Oto zdjęcia Dinusia z wczoraj - czyż nie jest śliczny?