salibinka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Dzisiajszej nocy na naszą posesję dostał się pijany mężczyzna z psem - pięknym bokserem. Przyjechała policja i zabrała natręta na izbę wytrzeźwień. Nie wiedzieli, co zrobić z psem i chcieli go puścić wolno. Powiedziałam, że nie i że przetrzymam psa do rana, żeby właściciel wiedział, gdzie go szukać, żeby pies się nie błąkał, nie zrobił krzywdy sobie albo komuś. Pijaczyna miał wytrzeźwieć ok. 10 i zostać przez policję powiadomiony, gdzie zostawił swojego pupila. Całą noc pies wył pod ogrodzeniem, nie chciał wody, jedzenia. Moje dwa psy szalały w domu. Ech, nieważne :(. Sąsiad (znający delikwenta pijaka) dziwił się, skąd taki piękny pies u kogoś, kto nawet nie ma czym karmić samego siebie. No i okazało się. Dzisiaj zgłosili się prawdziwi właściciele - piesio mało nie oszalał z radości :). Podobno tamten pijany człowiek go ukradł (pies bardzo łagodny) i rozpowiadał gdzieś, że na smalec :angryy:. A piesio? To ponoć medalista rodowodowy. Od razu wskoczył do samochodu :)I wielka była radość wszystkich :) Historia historią, ale do czego, na litość, służy smalec z psa? Już nie pierwszy raz słyszę, że ktoś uprawia taki proceder:angryy:. PO CO? Żeby jeść coś takiego? Usłyszałam, ze mam pilnować swoje psy? (Na szczęście moje nie dałyby się zawiązać na żaden pasek i lepiej, zeby delikwent nie miał z nimi doczynienia :)) Co z tym zrobić? Czy to jest karalne? Czy można gzdzieś to zgłosić? Quote
Guest Mrzewinska Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Wlasciciele psa powinni zglosic fakt kradziezy psa. To jest karalne. Zofia Quote
czia Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 jakie szczęście ,że trafił na Twoją posesję co by było gdyby poszedł do mniej świadomych ludzi, ? A swoją drogą to mamy bardzo inetligentnych i przygotowanych policjantów, nie sądzicie? Puścic psa wolno! No pewnie po co dodatkowej pracy sobie robić i spróbować sprawdzić skąd taki pies u pijaka, albo do schroniska odwieźć? Kiedy to się u nas zmieni? Oglądam animals i marzę, niestety....!!! Quote
Ishimaru Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Niektórzy wierzą, że smalec z psa leczy raka. Oglądałaś to wydanie interwencji, o umieralni dla psów, gdzie starsze małżeństwo brało psy na wychowanie, tylko po to, aby je obdzierać ze skóry i robić z nich smalec ?? Ja się na tym popłakałam. ALE LUDZIE TO KUPOWALI !!! BO MYŚLELI, ŻE TO LECZY RAKA Quote
Wisienki Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 i pomyśleć ze mamy XXI wiek, szczerze powiedziawszy nie pomyślałam nawet ze może istnieć coś takiego jak smalec z psa:crazyeye: Dobrze, ze przynajmniej dla tego jednego pieska wszystko dobrze sie skończyło. Quote
salibinka Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Dzięki za odpowiedzi. Lek na raka?!:crazyeye: Szczerze mówiąc trochę się obawiam, żeby temu człowiekowi nie przyszło do głowy nam "podziękować" za izbę wytrzeźwień i stracony smalec :( Mam nadzieję, że nie. W tej miejscowości ma złą opinię, podobno też próbował już ukraść psiaka mojemu sąsiadowi. Ech, ludzie, ludzie.... :( Quote
lolka75 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 troche sie tym interesowalam...bo nie moglam zrozumiec dlaczego ludzie4 zabijaja psy (robil to moj przeklety wujek:angryy::placz:). Okzuje sie ze ludzie kupuja smalec z psow bo ma podobno leczyc choroby drog oddechowych. W starych podaniach i wsrod mysliwych krazy legenda ze smalec z borsuka jest doskonalym antidotum na wszelkie choroby ukladu oddechowego.:-( Jak sie to wiaze z psami? A no tak ze borsuk jest z psowatych...borsuka trudno dostac.....psa latwo dorwac i zamordowac....a psowaty i pies to przeciez to samo:angryy:. Tak mi to wszystko tlumaczono... Nawet teraz jak to pisze to cisnienie mi sie podnioslo:shake::angryy::placz: Quote
Light of Shin-Ra Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 U mnie na Podhalu większość górali wierzy, że smalec z psa leczy (nie wiem co ale pewno wszystko). Ciemni byli i ciemni zostali, nic tylko dutki i dutki w głowach. Quote
Ishimaru Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Powiem tak - człowiek chory jest gotów spróbować wszystkiego, aby powrócić do zdrowia. I stąd te zabobony. Quote
xxxx52 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Policja i TOZ majac adres tego pijaka POWINNI zrobic kontrole zamieszkania tego pijaka,moze znowu odkryja jakas psia tragedie:-( Quote
baffi2 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 "Głupota ludzka nie ma granic..." :shake: A słyszeliście o schronisku które wyrabiało smalec z psów? Koszmar:-( Quote
xxxx52 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 nalezy szybko zglosic do TOZ czy innej organizacji i udac sie z policja na kontrole pijaka. Quote
salibinka Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Rozmawiałam dzisiaj z sąsiadem (też właścicielem psów i ponoć ich miłośnikiem) i .... załamałam się. Opowiedział mi, jak to kilka lat temu panowała tu moda na kołnierze z... :angryy:. Popyt był duży, ludzie "z miasta specjalnie przyjeżdżali". A wiadomą substancję przelewało się do słoiczków i wszyscy byli zadowoleni, bo nie ma to jak "leki naturalne". Nawet nie wiem, jak to skomentować:shake: Quote
Ola164 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ja słyszałam że takim smalcem można leczyć choroby np. grypę gdyż działa on wygrzewająco :( Ponoć litrowy słoik na można kupić za 50zł u "handlarzy" Quote
WŁADCZYNI Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 a ja w jakimś stopniu moge zrozumieć ludzi stosujących to którzy mają raka czy cierpią od dawna - wtedy nie myśli się racjonalnie tylko probuje wszystkiego co można zdobyć nawet jeśli jest to coś wstrętnego czego człowiek wcześniej by nie użył. Quote
xxxx52 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 co za zabobony,:angryy::angryy:co za prymitywne rozumowanie:angryy::angryy:Nic i nikogo nie usprawiedliwia zeby zabijac zwierzeta ,w tym przypadku psy dla eksperymentow sredniowiecznych:angryy::angryy:To sa chrzescianie :angryy::angryy:wypelniajacy koscioly:angryy::angryy:,niech ich kule bija:angryy::angryy:beda sie w piekle smazyli:evil_lol: Quote
Ishimaru Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Chrześcijaństwo... W tych czasach coś bardziej na pokaz. A ludzie owładnięci chęcią szybkiego wzbogacenia się. Quote
WŁADCZYNI Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 zdesperoway człowiek nie myśli racjonalnie to raz. A dwa jak sie chrześcijaństwo ma do tego? nigdzie nie ma zakazu zabijania zwierząt jest "idźcie i czyńcie sobe Ziemię i zwierzęta poddanymi" (no coś w tym stylu,cytat z pamięci). Quote
Ishimaru Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 No niby...ale czynić poddanymi, nie znaczy bezmyślnie mordować. Nie wiem, czy Bóg byłby zadowolony, że ludzie na chama mordują jego stworzenia. Wiara to bardzo delikatny grunt więc lepiej nie poruszać tego tematu. Quote
moon_light Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 My sie oburzamy o psy, a ludzie po drugiej stronie świata o świnie, krowy.... kazdy medal ma dwie strony. Uderzyć w stół mogą tylko całkowici vege. Quote
ANETTTA Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='bloody-minded']Powiem tak - człowiek chory jest gotów spróbować wszystkiego, aby powrócić do zdrowia. I stąd te zabobony.[/quote] to niech zje wlasne gówno moze mu pomoze debil .....a my do tej rasy nalezymy Quote
ANETTTA Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 tu jet duzo psiaków ktore były oebrane z tzw wytopu np 2 bernrdyny ....sa tu watki Quote
Ishimaru Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='moon_light']My sie oburzamy o psy, a ludzie po drugiej stronie świata o świnie, krowy.... [/quote] Też prawda... Quote
baffi2 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='moon_light']My sie oburzamy o psy, a ludzie po drugiej stronie świata o świnie, krowy.... kazdy medal ma dwie strony. Uderzyć w stół mogą tylko całkowici vege.[/quote] Racja. Krowy, świnie i psy - zwierzęta. Oburzacie się że ktoś je smalec z psa a sami wcinacie wędliny, pieczenie i inne mięsa... Nie zapominajcie że to kiedyś były żywe zwierzęta tak samo jak psy. /nie tak chciałam to sformułować...:oops:/ Ale dlaczego "po drugiej stronie świata" ? Quote
WŁADCZYNI Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='ANETTTA']to niech zje wlasne gówno moze mu pomoze debil .....a my do tej rasy nalezymy[/QUOTE] uwierz że są momenty kiedy byłaby gotowa to zrobić kiedy spędzam kolejne godziny wbijając zęby w sciane bo tak boli, a wiem że jest to nic w porównaniu z różnymi innymi schorzeniami. Rozumiem że jako wegetarianka a momentami i weganka mogę się wypowiadać:diabloti: psy są uśmiercane jak zwierzęta rzeźne i co Was w tym oburza? Bo przyjaciel? Swinki też są intligentne,miłe etc krówki tak samo etc Może czas na zmianę poglądów, mniej dzielenia zwierząt na te do jedzenia i na te do kochania.:razz: Quote
Recommended Posts