Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies nazywał się LAMPO.

A to jego piszczenie może toche potrwać, ale przywyknie - nie trzeba tylko mu ustepować i na każde zawołanie gnać z nim na dwór. Wyznaczone godziny i basta.

Pan Rafał stwierdził,że teraz będzie przywozil do schronu same Egony. Ciągle ktos dzwoni w spr. adopcji :evil_lol:.

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):

Pan Rafał stwierdził,że teraz będzie przywozil do schronu same Egony. Ciągle ktos dzwoni w spr. adopcji :evil_lol:.

A do mnie dzisiaj pisał/a w jego sprawie jakaś osoba....i stwierdziła, że będzie teraz szukać takiego samego psa bo się zakochała w nim. Podpowiedziałam o dogo i ma się zalogować i napisać na "przygarnę psa"

Posted

luka1 napisał(a):

A to jego piszczenie może toche potrwać, ale przywyknie - nie trzeba tylko mu ustepować i na każde zawołanie gnać z nim na dwór. Wyznaczone godziny i basta.

Podobnie, jak Egon, zachowywał się mój obecny "tymczasowicz"... Musiał przywyknąć i jest b. dobrze...;)

Posted

tripleM napisał(a):
że niby ten moj kundelek tak serducha wojuje?? ;D pieknie pieknie ;)

Jaki kundelek:-otoz prawie mini terier walijski;)a,ze mozna sie zakochac,wystarczy spojrzec na te oczeta:p

Posted

Egon właśnie wrócił do schroniska.
Jego wycie wręcz zaczęło nasilać się do tego stopnia, że wył nawet w nocy...wył kiedy był w domu, wył kiedy był na dworze....- po prostu cały czas wył. Szkoda, że tak się stało - bo wiem, że dom, który dał mu Maciek z mamą był wspaniałym domem... poza tym - mieszkają w bloku i niestety są sąsiedzi i "sąsiedzi". Po rozmowie z pracownikami schroniska doszliśmy do wniosku, że dla Egona, jedynym wyjściem jest to aby zamieszkał w domu z ogrodem - może będąc swobodnym na swoim terenie wycie ustanie.
Luka porozwiesza ogłoszenia w Sochaczewie, że znaleziono takiego psiaka - może On się komuś zgubił - już same nie wiemy co myśleć, czym jest spowodowane to jego wycie :shake:

Ogłoszenia o Egonie nadal są aktywne.
Jagódko, czy mogę prosić Cię o ponowne allegro :oops:

Asiamm - jeśli mogę prosić to zmień tytuł....sama nie wiem na jaki - że dom z ogrodem czy coś w tym stylu :roll:

P.S. Schronisko nie wyda psa osobie mieszkającej w bloku.

Posted

Sandra, może podpytaj Anię od Zoi jakie mogą być przyczyny takiego zachowania... bo takim sposobem to on wróci z każdej adopcji, również jeśli trafi do domu z ogrodem. i całe życie spędzi w schronie, a to młody psiak

Posted

asiamm napisał(a):
Sandra, może podpytaj Anię od Zoi jakie mogą być przyczyny takiego zachowania... bo takim sposobem to on wróci z każdej adopcji, również jeśli trafi do domu z ogrodem. i całe życie spędzi w schronie, a to młody psiak

Oooo....właśnie - ANIA
Na śmierć zapomniałam - już do niej dzwonię.

Posted

Wystawię Egona....

My też mamy w schronisku takiego, który może być tylko na zewnątrz, nie w mieszkaniu.
Mimo wysiłków i dobrych chęci adoptujacych, nie mógł się przyzwyczaić do mieszkania...

Posted

Dzwoniłam do Ani, jechała samochodem do weta i nie mogła za bardzo rozmawiać - szybko jej tylko naświetliłam sytuację Egona i usłyszałam " to nie będzie łatwe " i prosiła żebym zadzwoniła za dwie godziny to wszystko mi powie co myśli na ten temat.

Posted

Słuchajcie.... wycie wyciem i piszczenie, jakby mu sie coś dzialo... pierwsze dwa, 3 dni pomyslalem ze normalka, albo ze sygnalizuje ze chce wyjsc na dwor. nastepne dni popiskiwanie na dworzu, piszczenie jak chce wyjsc, piszczenie zaraz jak wroci i to sie nasiliło, w drugą strone zamiast ustać, dlatego decyzja o oddaniu, poprostu lepiej dla niego. Powaznie, nie miał źle u mnie, tymbardziej ze teraz nie mam szkoly to caly czas ktos z nim byl i wychodzil na dwór ( a w roku akademickim?! uuu to by byl jazz dopiero)... w ogloszeniu spokojnie mozecie napisac, ze nie zalatwia sie w domu, nie wyrywa sie jak glupi na smyczy, praktycznie umie na niej chodzic. sup;er sie bawi, tak klasycznie (rzucasz mu pilke a on Ci ją przynosi, zebys mu wyrwal i rzucil znowu). Jak wskakiwal na lozko albo w euforii porywal kapcia to wystarczylo stanowcze "nie" i zeskakiwal albo porzucał bambosza, wiec kumaty tez jest. gdyby nie wycie to wszystko cacyki naprawde
no ale wyobraźcie sobie mnie dzisiaj jak 3 w nocy, cimno.... a tu nagle budzi mnie wycie psa. nie zebym byl jakis pbojaźliwy ale wycie sie zawsze jakos tak źle kojazy. wiec jak mnie to tak wyrwalo ze snu w iemnosciach i za drzwiami to lekko sie wyposzylem i po minucie bezruchu dopiero zczailem co i jak... hi ;P
PZDR

Posted

a tak na marginesie, niedużo mu tego czasu daliście... tydzień i z powrotem do schronu :cool1: nie dociekając przyczyny takiego zachowania... rozumiem, że sądziedzi itd ale czy w ogóle szukaliście możliwych przyczyn? choćby rozmowa z wetem na ten temat, bo o behawioryście nawet nie wspomnę...

nie pierwszy raz się okazuje, że jak się pies "popsuje" to można go po prostu zwrócić do schronu....gdzie odpowiedzialne podejście do adopcji żywego czującego stworzenia???