Jagoda1 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Przyjaciele "szorstkich morduś" są moimi przyjaciółmi.;) Quote
samoglow Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 ale dopiero dzis odczytalam wiesci o szorsciaku. Allegro juz ma, ale pamietam i o innych szorsciakach. Zrobie allegro dla Burka ( o ile dobrze pamietam imie). ;) Quote
Ziutka Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Jagoda* napisał(a):Przyjaciele "szorstkich morduś" są moimi przyjaciółmi.;) I boksiowych morduś też :eviltong: Quote
Jagoda1 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Jagoda* napisał(a):Przyjaciele "szorstkich morduś" są moimi przyjaciółmi.;) Ziutka napisał(a):I boksiowych morduś też :eviltong: luka1 napisał(a):I pozostałych jap też :eviltong: Wszystko to prawda...:lol: Egusiu, życzę wspaniałego domku... Quote
luka1 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 jesli bedzie dobrze szczekał to go znajdą Quote
Ziutka Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 luka1 napisał(a):jesli bedzie dobrze szczekał to go znajdą Płakał ciotka...płakał :-( Ten jego płacz mam do dzisiaj w uszach :shake: Dawaj jakiś krótki tekst to ogłoszonka porobie. A do wyborczej coś dajesz?? Jutro ostatni dzień do 15.00. Można wysłać też mailem : [email protected] Ja zawsze jeszcze do nich dzwonię i potwierdzam czy doszło....bo czasami sobie w kulki lecą i nie drukują :mad: Quote
rita60 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Malutki Egonik tak bardzo rozpacza za człowiekiem i swoim domkiem,pokochaj ta kruszynke:-( Quote
luka1 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Tak długo biegał w poszukiwaniu swojego człowieka. Szukał po całym miescie, i nikt się nim nie zainteresował. Teraz siedi w boksie i dalej marzy o domu w którym spokojnie zaśnie przytulony do kapci swojego pana. Quote
rita60 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Taki walizkowy terier walijski płacze za domkiem:-( Quote
Jagoda1 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 "Nakolankowy" i "narączkowy" Eguś szuka domu.... Quote
luka1 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Mały, i strasznie miła psinka - dlaczego nie ma własnego człowieka? Quote
luka1 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 PSIA DUSZA Barbara Borzymowska To tylko pies, tak mówisz, tylko pies... A ja ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa My mamy dusze kieszonkowe Maleńka dusza, wielki człowiek Psia dusza się nie mieści w psie I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie A kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy tobie jest psie niebo Z tobą zostaje jego dusza Quote
wanda szostek Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Trzeba mu dać dużo ogłoszeń. Domek powinien się znaleźć. Quote
Ziutka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 wanda szostek napisał(a):Trzeba mu dać dużo ogłoszeń. Domek powinien się znaleźć. Parę postów wyżej, prosiłam Lukę o jakiś tekst do ogłoszeń ale nic nie napisała :mad: Ja niestety nie jestem w tym zbyt dobra więc wolałabym aż ktoś mi napisze - wtedy zrobię ogłoszenia bez problemu :) Quote
luka1 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Do niedawna Egon mieszkał na parkingu , koło supermarkietu. Ktos go tam wysadził z samochodu i odjechał. Pierwsze dni Egon czekał na powrót pana, po kilku dniach zaczę szukać. Był zawsze w miejscach gdzie mógł spotkac duzo ludzi - pobliski rynek, kościół, osiedle. Przepędzany, kopany, nie raz oberwał kamieniem - przezył, żywiąc się odpadkami ze śmietnika i pijąc wodę z kałuzy. Zawsze jednak wracał tam gdzie ostatni raz widział swojego człowieka. Czekał. Teraz jest w schronisku. Zrozpaczona mała istota, która płacze na widok przechodzących ludzi. Prosi o odrobinę zainteresowania, o to by go zabrali z tego miejsca. No nie wiem Ziutka jesli coś z tego posklejasz no to.... Quote
asiamm Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 no i na koniec dodaj koniecznie, że młody, że nieduży 'terier' :cool1:, bardzo przyjazny i takie tam... żeby konkrety jakieś były Quote
enia Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Podnosze Ziutkowego kurdupelka, on płacze ona płacze ech.........:roll: ale śliczny jest to fakt. Quote
wanda szostek Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 asiamm napisał(a):no i na koniec dodaj koniecznie, że młody, że nieduży 'terier' :cool1:, bardzo przyjazny i takie tam... żeby konkrety jakieś były Właśnie zdecydowanie w ogłoszeniu potrzebne konkrety. Nieduży, to mało jaki do wpół łydki? waga, też coś mówi. Wiek ile? Konkretnie. Zdrowie, itd Wszystko to co da się wydedukować i wie z obserwacji o piesku, a co ja sama chciałabym wiedzieć gdybym go adoptować chciała. To, że się błąkał i szukał w jednym zdaniu ująć (Porzucony wiernie czekał i szukał pana) Więcej to tylko rozmydlanie i często odstraszanie zainteresowanych. KONKRETY Quote
Ziutka Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Czy ktoś mi ułoży jakiś "konkretny" tekst ?? Quote
wanda szostek Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Ziutka napisał(a):Czy ktoś mi ułoży jakiś "konkretny" tekst ?? Chętnie bym pomogła, ale na wątku nie ma żadnych konkretów do teksty wiek wzrost waga Ponieważ był pieskiem domowym, możemy przyjąć, że umie chodzić na smyczy i zachowuje czystość stosunek do psów Kto może o nim udzielić informacji? Quote
Ziutka Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 wanda szostek napisał(a): wiek wzrost waga Ponieważ był pieskiem domowym, możemy przyjąć, że umie chodzić na smyczy i zachowuje czystość stosunek do psów Kto może o nim udzielić informacji? Wiek : góra 1,5 roku Wzrost : do pół łydki - zmierzyłam u siebie i to tak mniej więcej 23-27 cm +- Waga : hmm...tego nie umiem określić :shake: Smycz : umie chodzić - czystość zapewne też (choć psiaki schroniskowe często przez kilka dni mają z tym problemy ) Psy : z relacji pracowników - nie zwraca na nie uwagi - nawet kiedy uciekł z boksu nie drażnił się z innymi psiakami przez kraty To tyle wiem :roll: Quote
luka1 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Moim bardzo skromnym zdaniem (:lol:), które znane jest ogółowi, wiek, waga, wzrost, nie są najistotniejsze. Najważniejsza jest dobra fotka. Jeśli ktoś kupuje kilo psa to nie wiem czy to początek prawdziwej miłości. Ale gdy ktoś zobaczy psine, nawet tylko na zdjęciu i coś w nim drgnie, to pozostałe informacje - wiek, waga, a nawet wzrost- nie maja znaczenia. A chyba o takich ludzi nam chodzi. Na pewno warto je umieszczać, ale... Quote
asiamm Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 luka1 napisał(a):Moim bardzo skromnym zdaniem (:lol:), które znane jest ogółowi, wiek, waga, wzrost, nie są najistotniejsze. Najważniejsza jest dobra fotka. Jeśli ktoś kupuje kilo psa to nie wiem czy to początek prawdziwej miłości. Ale gdy ktoś zobaczy psine, nawet tylko na zdjęciu i coś w nim drgnie, to pozostałe informacje - wiek, waga, a nawet wzrost- nie maja znaczenia. A chyba o takich ludzi nam chodzi. Na pewno warto je umieszczać, ale... oj jednak ma znaczenie. bo jeśli kogoś urzeknie historia np. malamuta i zapragnie go adoptować, bo biedak tyle wycierpiał, a człowiek mieszka w kawalerce i pracuje cały dzień to chyba nie jest odpowiedzialna adopcja. oprócz miłości ważna jest odpowiedzialność za podejmowane decyzje wanda szostek napisał(a):Chętnie bym pomogła, ale na wątku nie ma żadnych konkretów do teksty informacje o wieku i wielkości były i są w pierwszym poście Quote
Recommended Posts