Jump to content
Dogomania

Lamia ma swoich ludzi i dom! A ja... mieszane uczucia...

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te trzy grzybki, które izoluję w drugim pokoju... :-( to dopiero proludzkie i śliczniutkie psiaki... trzy suczki też... jedna czekoladka podpalana, jedna w białych podkolanówkach o pięknych oczkach płoworudawa, trzecia widoczna na fotce... wszystkie piękne...
zapowiadają sie na średnio duże psiaki, jak Lamia, ale są gładkowłose...

Posted

halbina napisał(a):
Anula jest niezawodna! Bóg Ci to wynagrodzi... w dzieciach albo w zwierzakach (jak wolisz!), Dobra Kobieto!... :evil_lol:

Lamia na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=298807105
Kto może i chce wkleić adres allegro do opisu na gg, bardzo proszę! I zaciskajcie kciuki za odpowiedzialny najwspanialszy i szybki domek dla małej, którą rośnie...

Halbinko , dziękuję uprzejmie za to "w dzieciach" , jeden osobnik płci męskiej , lat prawie 8 do tego z ADHD w zupełności mi wystarczy:evil_lol:.
A z allegro zawsze bardzo chętnie pomogę , ale o tym już wiesz;):lol:.
Melduję też wszystkim /bo Halbinka już wie/ , że mała ma jednego obserwatora i prawie 500 wyświetleń!

Posted

Biedniutkie...
A Lamia rozrabia na całego... bryka sobie patataj, patataj... koty goni i obskakuje... dożycę za fafle pociąga... wspina się coraz wyżej... najchętniej na pańci kolanka... a jak nie... to u nóg pańci smacznie śpi...

Posted

Wreszcie stado najedzone, wybawione i wybiegane... padło... teraz już można spróbować ogarnąć chałupę... wynieść kuwetę, pozmywać, powycierać łapki z wszystkich powierzchni płaskich... zebrać kupki szczeniaków i wytzreć podłogi... potem rozłożyć gazetki... wziąć prysznic, ubrać się i - po podrzuceniu kluczy koleżance - ruszyć na Sejm!!! na manifestację nauczycieli... ci ze Śląska... mają właśnie ferie, więc proszę się nie czepiać... ja protestuję w czasie wolnym!

Posted

halbina napisał(a):
Biedniutkie...
A Lamia rozrabia na całego... bryka sobie patataj, patataj... koty goni i obskakuje... dożycę za fafle pociąga... wspina się coraz wyżej... najchętniej na pańci kolanka... a jak nie... to u nóg pańci smacznie śpi...

no bo nie ma to jak dobrze pobrykać :razz:;)

halbina napisał(a):
Wreszcie stado najedzone, wybawione i wybiegane... padło... teraz już można spróbować ogarnąć chałupę... wynieść kuwetę, pozmywać, powycierać łapki z wszystkich powierzchni płaskich... zebrać kupki szczeniaków i wytzreć podłogi... potem rozłożyć gazetki... wziąć prysznic, ubrać się i - po podrzuceniu kluczy koleżance - ruszyć na Sejm!!! na manifestację nauczycieli... ci ze Śląska... mają właśnie ferie, więc proszę się nie czepiać... ja protestuję w czasie wolnym!

pomanifestuj i za mnie ....bom nie dogadala wyjazda z koleżankami z pracy a siedze sobie na zdrowotnym :razz::razz:

I podziwiam ...ile w tobie siły :loveu:

Posted

ciotka w stolicy była... wyjście z domu o 4.00, wyjazd o 4.30 (lekkie spóźnienie), zaraz potem zasnęłam snem sprawiedliwego albo się starzeję... dojechaliśmy na 11.00, czyli na styk, potem był przemarsz 4 godz., około 10 km... na początku pogoda była ciut okrutna, wiałą dosć silny wiatr, pokapywało, ale sie rozpogodziło i tylko zmarzliśmy pod kancelarią Premiera RP i Ministerstwem Edukacji... nikt do nas nie wyszedł... pod Sejmej wysłuchaliśmy mów propagandowych przedstawicieli opozycji... nie wierzę juz politykom żadnej opcji... szkoda, bo głosowałam 2 razy na PO...
Potem zjedliśmy obiad, wsiedliśmy do autokaru i przez półtorej godziny wyjeżdżaliśmy ze stolicy... Potem film mi się urwał, bo zasnęłam... posnęli wszyscy... Wróciliśmy przed północą... wyszłam z psami, nakarmiłam stadko i wymiziałam, grzybki zabezpieczyłam odpowiednimi środkami... Teraz nadrabiam nowości na dogomanii i jednym uchem słucham TVN 24... spodziewałam się więcej informacji o tym naszym proteście... ale Zabrze się załapało do telewizji... mam też kilka fotek na komórce...

Wieści:
1. Szczeniaki z Kielc jednak nie przyjadą do mnie, jedna suczka znalazła domek, druga jest w dt na miejscu
2. Nadal próbujemy zgrać wszystko, by szczeniaki z Rudy Śląskiej pojechały do dt we Wrocławiu... mamy jeszcze jeden dzień, transport jest z Tarnowskich Gór do Wrocławia w niedzielę o 7.00... kiedy następna okazja?...
3. Było kilka telefonó znów w sprawie Lamii... Już sie jednak tak nie cieszę i wiem, że zrobię przesiew chętnych, prześwietlę ich na wskroś i będę upierdliwa... Lamię otrzymają tylko ludzie zdeterminowani, świadomi wyzwań i naprawdę gotowi do poświeceń! Dlaczego?... poczyutajcie niżej...
4. W trakcie manifestacji zerknęłam do komórki, okazało się, iz od rana wydzwania Pani Ody. Oddzwoniłam. Pani oświadczyłą mi, iż Oda jest kochana, ale strasznie boi się spacerów, źle reaguje na samochody i pociągi, boi sie wszystkego i na dworze się nie załatwia... Po powrocie do domku, robi siusiu i nie tylko... ponoć również na łóżko... dlatego Pani nie moze jej zatrzymać... MUSIMY ODZIE SZUKAĆ PILNIE NOWEGO DOMKU... Spokojnego, odpowiedzialnego, może lepiej bez dzieci i innych zwierząt... najlepiej domku emerytki, za miastem i z ogródkiem...
Jestem zupełnie rozbita... Pani Ody na moje pytania pisała kilkakrotnie, że piesek jest fajny... wysłała kilka fotek... nie zgłąszała żadnych problemów... a teraz to... Ile Oda teraz ma?... muszę sprawdzić i wyliczyć... ONA nie moze już chyba do mnie wrócić... Platon może juz jej nie akceptować, Inka podobnie... a nawet jeśli... to u mnie niekoniecznie będzie miała potrzebny jej spokój...

Posted

na allegro ponad 1100 wejść... kilka osób zainteresowanych Lamią... wizyty umowione na jutro i poniedziałek... będziemy ostro pzreświetlać kandydatów, żeby sytuacja z Odą sie nie powtórzyła...

Posted

halbina napisał(a):
na allegro ponad 1100 wejść... kilka osób zainteresowanych Lamią... wizyty umowione na jutro i poniedziałek... będziemy ostro pzreświetlać kandydatów, żeby sytuacja z Odą sie nie powtórzyła...

wybierz najlepszy domeczek :cool2:

Posted

halbina napisał(a):
Czekamy na pierwszą wizytę... państwo przyjadą po 18.00 obejrzeć sunię i zostaną wstępnie prześwietleni...

to ja :kciuki: zaciskam

kurde to zboczenie już ...wpadam do domu włączam kompeczka i dopiero się rozbieram :oops::oops:

Posted

Państwo z Gliwic byli, młodzi i fajni... z doswiadczeniem z psami i pzrygotowani na wyzwania typu dominacja czy choroby... zobaczymy... jutro jeszcze jakaś wizyta innych państwa zapowiedziana, może nawet dwie... jeśli będą, to zdecyduję po ich wizytach... zaszczepie jeszcze Lamie we wtorek i środę i wtedy wybiorę domek, podpiszemy umowę adopcyjną...

Posted

halbina napisał(a):
Państwo z Gliwic byli, młodzi i fajni... z doswiadczeniem z psami i pzrygotowani na wyzwania typu dominacja czy choroby... zobaczymy... jutro jeszcze jakaś wizyta innych państwa zapowiedziana, może nawet dwie... jeśli będą, to zdecyduję po ich wizytach... zaszczepie jeszcze Lamie we wtorek i środę i wtedy wybiorę domek, podpiszemy umowę adopcyjną...

wierzę że serducho Ci podpowie który domeczek :loveu:

Posted

halbina napisał(a):

halbina ci sami ludzie byli u mni i teraz oddzwonili że przyjechali by po sunie dzisiaj .Czy oni się z Tobą konkretnie jakoś umawiali