halbina Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Ten rozkoszny berbeć został uratowany od śmierci głodowej i chłodu, kiedy jako kilkudniowy osesek został wyrzucony w reklamówce na śmietnik. Malutka miałą wspaniałą opiekę dziewczyny, która odkarmiłą ją butelką do trzeciego tygodnia życia. Poetm jednak jej wybawicielka musiałą oddać małą, bo wyjeżdżała na 10 dni do Irlandii, a na nikogo z bliskich nie mogła liczyć. Szukała na cito domku dla Fionki. Nie znalazła jednak. Ale znajoma znajomej przekazała informację o psince w potrzebie i w końcu czarna hańcza uderzyłą z prośbą i pytaniem do mnie... I tak 15 grudnia stałąm sie nie tylko opiekunką tymczasową dla szczeniaczka, ale i mamą, bo karmić trzeba było nadal co parę godzin i to mleczkiem... Potem okazało się, że dziewczyna deklaruje, iż skoro to tylko dom tymczasowy, to po powrocie odbierze małą. Minęło jednak już więcej niż dziesięć dni i echo... o dziewczynie ani widu, ani słychu... Uznaję więć, że raczej odkochała się na obczyźnie... I rozpoczynam szukanie domku dla pięciotygodniowej płowej suczki, której imię zmieniłam na Lamia, bo dziewczyna jest rozpuszczona i charakterna dość, potrafi postawić sie na Platona czy Inkę, potrafi sobie powarczeć i użyć ząbków przy misce... Zależy mi na tym, by zmiękła, stąd takie miękkie imię... Jest urocza... żarłoczna ciut... ale też rośnie jak na drożdżach i zapowiada się na większego psa... Będzie odrobaczona i zaszczepiona... no i szukamy domku! Dogomaniacy, pomożecie?... Quote
clockwork Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [FONT=Arial]pomożemy :p ja moge ino hopać.... i to 1x dziennie... nie ma mnie na kompku... bo :placz::placz: [/FONT] Quote
anilla Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 ale cudeńko zagościło znowu u halbinki :loveu: teraz domki powinny się bić o małą bo psiaki od haliny są super!! ;) p.s. jak Ty halbinko dajesz radę.... Quote
MARCHEWA Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Ale Platon jest zazdrosny o zabawkę:evil_lol: Quote
supergoga Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Śliczna suninka bardzo. Tylko domku szybko potrzeba. Quote
halbina Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 no fakt... zabawkę podkłąda, ale po to, żeby jej wyszarpać z pyszczka i pociągnąć szczylka razem z zabawką, ale suczka jest bardziej proludzka... niż propsia... dopiero teraz ma kontakt z psami i kotami, wcześniej byłą dzieckiem człowieka... noszonym na rękach, tulonym... teraz uczy się zachowań psich... Quote
halbina Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 Taka z niej puchata kluseczka jest... uczę ją teraz "czytania" gazetek, szybko łapie! no i oduczamy pieszczot żebami... już ładnie liże... buziaczki zaczęła dawać... ale w nocy ssie moje włosy, więc fryzury awangardowe mam ostatnio... Quote
aga-gusia Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 My też trzymamy kciuki za maleńką-niech tylko będzie zdrowiutka i znajdzie kochającego dwunożnego osobnika :) Maleństwo słodkie Quote
AśkaK Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 A to przypadkiem nie platonowy klonik?:cool3:;):lol: Ruda, pychol czarny i te klapnięte uszka.:loveu: Quote
BIANKA1 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Gratulacje z okazji powiększenia się rodziny . Fajna mała . Ja wiosną miałam dwa śmietnikowe szczylki . Strasznie kochane są takie maluszki . Quote
sisay Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Acha, to ten mały glutek sprzed świąt! Już kojarzę :roll: A myślałam że coś nowego masz :cool3: Śliczna :loveu: Quote
Wilejkaros Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Ciotka Halbina jak zwykle niezastąpiona w sytuacjach ekstremalnych! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Pewnie, że pomożemy! Lamia jest piękna :loveu: Na pewno szybko znajdzie sie ktoś, kto pokocha... :) Quote
dona20 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Halbinko ty jesteś po prostu wspaniała:)Sunia jest przeurocza.Popytam miedzy znajomymi, może ktoś szuka szczeniorka.Musze powiedzieć, że Lamia pasuje do Platona, ślicznie razem wyglądają.Z tego co piszesz to ta mała iskierka potrafi zawalczyć o swoje:) Quote
clockwork Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Wilejkaros']Ciotka Halbina jak zwykle niezastąpiona w sytuacjach ekstremalnych! [FONT=Arial]nooo ciotka halbina to pójdzie do nieba za to dobro... nie to co ja :roll::diabloti:[/FONT] Quote
Wilejkaros Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Klockowa, Ciebie do Nieba nie wezmą tylko dlatego, że byłoby Ci tam gorzej niż nudno. My wszyscy po innej stronie będziemy. Powiedziałabym, że... po przeciwnej. ;););) Quote
halbina Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 mnie do tego nieba to włąsna Matka nie wpuści... za stan okien na ten przykład... :roll: ale sąsiedzi za to już niedługo się postarają wyprawić mnie na ten lepszy świat... to Wam wszystkim zaklepię miejsce tam, gdzie mnie wpuszczą... :evil_lol: Quote
Wilejkaros Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='halbina']to Wam wszystkim zaklepię miejsce tam, gdzie mnie wpuszczą... :evil_lol:[/quote] Wiedziałam, że można na Ciebie liczyć w tej kwestii... Quote
clockwork Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Wilejkaros']Klockowa, Ciebie do Nieba nie wezmą tylko dlatego, że byłoby Ci tam gorzej niż nudno. My wszyscy po innej stronie będziemy. Powiedziałabym, że... po przeciwnej. ;););) [FONT=Arial]ale kochana ja nawet tam nie chce... juz napisałam podanie o otwarcie mi bram piekieł... bo tam trafią wszyscy oprawcy zwirząt..:cool1:.. i wtedy ja sie nimi "zaopiekuje" .:diabloti:.. tu na ziemi nie che, bo byłabym takim samym zwyrodnialcem jak oni, a jeszcze w przeciwieństwie do nich, coś mam w tym móżdżku ... chyba :roll:[/FONT] Quote
Wilejkaros Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Ale nie wiem czy słyszałaś, że Halbina rezerwacje zbiera... Czas się zapisać, żeby nas nic nie ominęło... Halbinka, a na tą dawną Pańcię Lamii nie masz namiaru? Może ona nie może jakoś odnaleźć się po powrocie? W sensie metafizycznym. Quote
ATLANTYDA Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Wilejkaros']Ale nie wiem czy słyszałaś, że Halbina rezerwacje zbiera... Czas się zapisać, żeby nas nic nie ominęło... Halbinka, a na tą dawną Pańcię Lamii nie masz namiaru? Może ona nie może jakoś odnaleźć się po powrocie? W sensie metafizycznym. Tak w sensie bardziej fizycznym można powiedzieć że się ulotniła badź wyparowała Quote
Wilejkaros Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Atlantyda, hello, czy pisałam Ci już, że mam białego kociego podrzutka u siebie na DT? Hmmm... Ciekawe czyja to sprawka? Wszystkie halbinowe szczeniorki znajdowały domek szybciuteńko, więc myślę, że i tutaj musimy trzymać kciuki i wyglądać dobrego domku ;) Quote
ATLANTYDA Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Wilejkaros']Atlantyda, hello, czy pisałam Ci już, że mam białego kociego podrzutka u siebie na DT? Hmmm... Ciekawe czyja to sprawka? Wszystkie halbinowe szczeniorki znajdowały domek szybciuteńko, więc myślę, że i tutaj musimy trzymać kciuki i wyglądać dobrego domku ;) Nie, ale wiem bo podpatrzyłam u Ali :evil_lol:.Swoją droga ciekawe ...czyja to sprawka:megagrin:. Quote
halbina Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103259 tu się piekło zaczyna... na dogomanii... :diabloti: Quote
Recommended Posts