ice_t Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Mała jest naprawdę śliczna, myślę że znajdzie w końcu swój wymarzony domek Quote
halbina Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 kochani , w Katowicach w schronisku z interwencji przywieziono około 30 kroliczków miniaturek , są rożnej płci masci i wieku , są przerazone i czekają na .........sama nie wiem na co, kto w schoniskach szuka krolików poza miłosnikami węzy , staram sie im szukac domów ale jest ich za duzo nie dam rady , może ktoś mieszka w poblirzu i moglby mi pomoc pomożcie im one tam zginą Quote
Wilejkaros Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Halbina, u nas króliki z interwencji trafiają najczęściej do lecznicy Oaza. www.lecznica-oaza.prv.pl Napisz do kogoś ze Stowarzyszenia Pomocy Królikom lub Empatia.pl Quote
czarna_hancza Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 ja mam krolika!! I troche ludzi znam... prosze wiecej info...gdzie aktualnie sa zwierzaki...ew wiek plec...rasa...fotki Quote
halbina Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 wszystko co wiadomo, skopiowałam... są w Katowicach, w schronisku, sprawą zajmuje się ko_da z Miau Quote
halbina Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 http://forum.kroliki.net/viewtopic.php?p=38232#38232 kto chce króliczka? a może chociaż dom tymczasowy się znajdzie? kopia wątku na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9267405&postcount=54 Quote
czarna_hancza Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 dziekuje...zobaczymy co da sie zrobic...moze mama by wziela chociaz 2na tymczas...ona lubi mojego krolika,zobaczymy Aczkolwiek czy jest pewnosc ze to miniatury? niektore wygladaja jak moj Ziutek...a srokacze raczej do malych nie naleza :cool3: Quote
halbina Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 Lamia... miało być miękko... ale czarna hańcza przypomniała mi, skad pochodzi to imię: Lamia (gr. λάμια) – w mitologii greckiej to potwór w kobiecej postaci, pożerający dzieci. Według mitów była królową Libii i kochanką Zeusa. Gdy zazdrosna Hera zabiła dzieci Lamii i Zeusa, oszalała matka zaczęła mordować wszystkie napotkane dzieci. Jej twarz zamieniła się w okrutną maskę. Potrafiła jednak przybierać kształt pięknej kobiety po to, aby uwodzić młodych mężczyzn, zabijać ich i pożerać. Była zaliczana do menad (bachantek). chyba nie udało mi się nadanie imienia, które miało złagodzić jej charakterek... ale na usprawiedliwie powiem: ja myślałam o Lamii z "Seksmisji"... i o miękkości dźwiękowej słowa... Well... a uwagi o etymologii poczyniła mi moja była uczennica... :roll: :oops: UCZEŃ PRZERÓSŁ MISTRZA! :lol: :multi: Quote
BIANKA1 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Lamia ...............piękne imię :loveu::diabloti: Quote
czarna_hancza Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Ale tylko dlatego ze interesuja mnie wampiry i wilkołaki :eviltong: I pisalam m.in o Lamiach prezentacje na mature :razz: Wiecej o mitologii nic nie wiem... hihi ;) Quote
sisay Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 halbina napisał(a):Potrafiła jednak przybierać kształt pięknej kobiety po to, aby uwodzić młodych mężczyzn, zabijać ich i pożerać. Podoba mi się ta Lamia :cool3: :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 ma-ja napisał(a):Podoba mi się ta Lamia :cool3: :evil_lol: Mnie też :loveu::diabloti: Quote
aga-gusia Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Lamia...aż tak żarłoczna...ulala...a tak się milusio kojarzy niby nie? Aż się boję dowiedzieć co oznacza Bambi ale wątpię żeby coś pobiło Lamię :lol: Quote
halbina Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 też sobie hopnę... za to może bana nie dostanę?... :eviltong: Quote
clockwork Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 [quote name='halbina']też sobie hopnę... za to może bana nie dostanę?... :eviltong: [FONT=Arial]piesek pilnie szuka domu :cool1: mój tez :diabloti: o ile mogę to tu napisać :roll: [/FONT] Quote
BIANKA1 Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]piesek pilnie szuka domu :cool1: mój tez :diabloti: o ile mogę to tu napisać :roll: [/FONT] Masz pieska ? Myślałam że czarnego kotka :cool3: Możesz podesłać linka ? :evil_lol: Quote
clockwork Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 [quote name='BIANKA1']Masz pieska ? Myślałam że czarnego kotka :cool3: Możesz podesłać linka ? :evil_lol: [FONT=Arial]czarnego pieska i czarnego kotka.... nie podesle linka- od tego są podpisy :diabloti:[/FONT] Quote
MARCHEWA Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]czarnego pieska i czarnego kotka.... nie podesle linka- od tego są podpisy :diabloti:[/FONT] Jasiu już nie twój:eviltong:,oby Lamia znalazła taki fajny domek jak nasz maluszek;) Quote
Recommended Posts