Jump to content
Dogomania

Lamia ma swoich ludzi i dom! A ja... mieszane uczucia...

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Halbina, a jaki macie plan pobytu w W-wie? Może udałoby mi się na chwilę podjechać i np. podrzucić coś na bazarki do wystawienia, jeśli, oczywiście, masz masz chęć i możliwość się tym zająć?

Posted

halbina napisał(a):
Nie ma za to pewności, że szczeniaki z Rudy Śląskiej pojadą do Wrocławia... bo jest problem z transportem...
Są szanse, jeśli ktoś dowiezie je w niedzielę, na 7.00 rano do Tarnowskich Gór... jeśli nie, niewiadomo, kiedy trafi sie następna okazja na transport ze Śląska do Wrocławia...

Well... Mam jeszcze tydzień ferii... Sama sobie wzięłam to na łeb i nie zamierzam się na nikogo skarżyć, sama zgrzeszyłąm brakiem przewidywania i nadgorliwością... poniosę konsekwencję... Ale może ktoś mógłby jakoś pomóć?...

Chodzi o ten transport i ogłoszenia...

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103848 Szczeniaki z Rudy Śląskiej

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104074&page=3 Szczeniaki z Kielc

o taką, Bianko...
a może by ktoś mógł zrobić jakis bazarek? :oops:

Posted

No widzę , że się zaszczenikowałaś :cool3: I co , nie ma transportu ?:cool1: No to klops :cool1:
Ja teraz nie mogę zrobić bazarku , bo już obiecałam wcześniej komuś innemu :oops:
Może w podpisie napisz , że potrzebna pomoc finansowa .

Posted

Na razie żarełko mam dla szczeniaków, bo Justyna wolontariat dowiozła spory zapas, Erka ma szczeniaki przekazać razem z jedzonkową wyprawką. Martwię sie wieć trochę na wyrost i na zapas... ewentualnymi kosztami szczepień, i tfu tfu leczenia, gdyby tfu tfu coś nie daj Boże!
Formica i tak leczy mi po kosztach zwierzaki na tymczasach, mamy teraz fundację "Szara Przystań" i może tam ktoś mógłby wpłacić jakis grosik...
ja do pierwszego dociągnę jakoś i pieniędzy nie chciałabym dostawać, bo z nich trzeba sie rozliczać, a ja jestem w tym raczej niechlujna... :oops:

Dostałam e-mail i odpisałam, Diuno:

Witam, Lamia oczywiście jest do adopcji. Przebywa w domu tymczasowym i szukam dla niej domku na całe jej życie.
Jeśli jest Pani poważnie zainteresowana suczką, najpierw proszę o sobie coś napisać, z jakiego miasta Pani jest, czy jest Pani pełnoletnia, czy rodzina (czy w rodzinie są dzieci i w jakim wieku) zgadza sie na adopcję pieska. Czy ma Pani doswiadczenie z psami, tzn. czy to by7łby pierwszy Pani pies, jeśli nie, a mogłaby Pani wysłać jakieś fotki swoich pupili, to bardzo proszę. I jeszcze, jakie warunki miłaby piesek (mieszkanie czy dom?). Proszę też napisać, czy zgadza się Pani na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej, którą mogę przesłać do wglądu.
Przepraszam za ten grad pytań, ale chciałąbym zapewnić, iż służą one nie mojej ciekawości, ale dobru psa, który znajduje sie pod opieką fundacji "Szara Przystań" oraz moją. Chętnie wydam pieska nieodpłatnie, ale mając gwarancję, że trafi do odpowiedzialnego włąściciela.
Pozdrawiam i liczę na odpowiedź!
Halina B.

Czy tak może być? Nie odstraszam potencjalnego domku?

Posted

halbina napisał(a):

Czy tak może być? Nie odstraszam potencjalnego domku?

Myślę, że jest ok. Patrząc, ile ostatnio psów wróciło z nieudanych adopcji, trzeba dmuchać na zimne :shake: Jeśli pani naprawdę poważnie myśli o Lamii, to nie będzie problemu.

Posted

dzwoniła jakaś panienka... chyba ją spłoszyłam... zaczynam od konkretów... jak w e-mailu i informacji o wizycie pzredadopcyjnej i umowie... :evil_lol:
Był już e-mail... i dwa telefony... :-o