Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 738
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Atlantydo wpisałam małej w kartotece odrobaczania, więc jakbyś chciała uzupełnic przed przyjazdem osob, to wystarczy podejśc i do książeczki wpiszą ;)
Cieszę się, ze allegro daje rezultaty - trzymam kciuki, aby malutka znalazła kochający domek.

A teraz z troszke innej beczki, teczki czy jak kto woli xD
Prawie potwierdziły się obawy moje i Atlantydy, a mianowicie Ania sie przeprowadza - było sluszne podejrzenie, że nie bedzie mogla wziąśc psów ze sobą, jednak na szczeście i nieszczeście może wziąśc.... ale tylko jednego - mimi... Jednak dobrą wiadomoscią jest to, ze rodzice Ani zgodzili się wziąść na DT Dorę do siebie, jednak ma to być tymczas płatny tzn. 'płtny' czyli 50 zł. miesięcznie wydane TYLKO na samego psa, czyli jednym słowem podobnie jak było wczesniej, czy taka opcja Wam odpowiada? ;) Jakos sie te pieniazki nazbiera xD
Przez parę dni siedziałyśmy (Ania, ja, atlantyda) jak na szpilkach, co powie właściciel domku i czy zgodi się na psiaki - Ania twierdzi, że za jakiś czas bedzie mogła wziaśc Doris do siebie, ale musi najpierw przekonac sąsiadke i właściciela do siebie - bo Ania przeprowadza się do domku z ogrodem i warunkiem trzymania psów jest "ja tutaj garażuje, jeśli mnie nie zażre jak będe chciał auto odstawić to nie ma problemu" - ale była mowa o 1 psie, a nie 2 xD

Posted

Właśnie pisałam z Anią wczoraj na gg ,warunki fajne gdyby się gościu zgodził na Dorkę to sunia by miała fajne warunki .Tylko jest jeszcze jedne pytanie czy Ania poradzi sobie ze wszystkim i żeby nie przegięła znowu ze swoimi podopiecznymi bo jeszcze się właściciel rozmyśli :roll:.

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Właśnie pisałam z Anią wczoraj na gg ,warunki fajne gdyby się gościu zgodził na Dorkę to sunia by miała fajne warunki .Tylko jest jeszcze jedne pytanie czy Ania poradzi sobie ze wszystkim i żeby nie przegięła znowu ze swoimi podopiecznymi bo jeszcze się właściciel rozmyśli :roll:.

No wlasnie o to samo się boje, ze nie bedzie sobie radzić... Ja jej wiecznie za rączke prowadzić nie bede i to od niej bedzie zalezeć co ona chce z własnym mieszkaniem robić...

Posted

DOra zostałą zaszczepiona p/w wściekliżnie ;)
Koszt szczepienia to 20 zł., czyli na chwile teraźniejsza na koncie Doy pozostało 9 zł. - przynamniej z tych pieniążków, które ja mam... Tam narazie za karmę i bierzące wydatki pokrywałyśmy ja razem z Anią, ale uhmmm... cięzko xD

Posted

Hmmm... Nie wiem czy nie powinnaś napisać, że to trzecie Allegro, że poprzednie (podać linki) były na takie a takie cele, a tym razem zbieramy na... (i napisać na co). Ludzie mogą się poczuć oszukani nieco (jeśli trafi na tą aukcję ktoś, kto licytował na tamtej), bo wynika z niej, że zbieramy na to samo, co ostatnio...

Posted

maciaszek napisał(a):
Hmmm... Nie wiem czy nie powinnaś napisać, że to trzecie Allegro, że poprzednie (podać linki) były na takie a takie cele, a tym razem zbieramy na... (i napisać na co). Ludzie mogą się poczuć oszukani nieco (jeśli trafi na tą aukcję ktoś, kto licytował na tamtej), bo wynika z niej, że zbieramy na to samo, co ostatnio...

Ojjj masz rację, zaraz to zmienię :oops: Powiem szczerze, ze nie zauwązyłam, ze tego nie napisałam - po porstu wystawialam też aukcję Dżekitkowi i tam są takie informacje podane, to chyba ten fakt mnie zmylił xD Juz to porawiam xD

Posted

Juz zmieniłam ;)

Mam pytanie do Was, czy moge wszytskie zdjecia rachunków z wątku pousuwać, no u mnie 'ze szklaneczek' powyrzucać, bo juz się z tymi rachunkami mieszkam, na fotce już nie mam za bardzo miejsca, a chciałabym uporządkowac wątek i rozliczenia, to co? ;)

Posted

Jak pech to pech Shila jest chora :shake::shake:, biegunka i wymioty byliśmy na kroplówce ,antybiotyk ,leki rozkurczowe . I z dzisiejszych adopcji nici :shake::roll:,musiałam odwołać .O losie przewrotny

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Jak pech to pech Shila jest chora :shake::shake:, biegunka i wymioty byliśmy na kroplówce ,antybiotyk ,leki rozkurczowe . I z dzisiejszych adopcji nici :shake::roll:,musiałam odwołać .O losie przewrotny

Biedna...:(

Posted

Włąśnie dostałąm rachunek od rodziców Ani - za ostatnie tygodnie pobytu Dory u nich - tzn. większość płaciłam ja lub Ania, ale teraz skoro sunia jest na płatnym tymczasie już sobie jej rodzice licza...
Rachunek jest z 15.02 i wystawiony jest kwotę 5,31 zł.

Nie wstawie zteraz zdjęcia bo mam problemy ze sprzetem elektrycznym i zapełnione miejsce na fotce - wstawie jak tylko będe miec już skaner czy aparat dostępny ;)

Nie odpowiadacie, a więc wyrzucam wszystkie poprzednie rachunki, bo juz naprawdę sie tak z nimi pomieszałam, ze teraz kolejne to juz calkiem xD

Czyli ja na koncie dory mam: 3,69 zł. :| Genialnie - to klayczny przyklad wzlotów i upadków xD Jeszcze trzeba będzie pewnie zapłacic za leczenie Shili - mam nadzieję, ze allegro cegiełkowe da jakies rezultaty...

Posted

W tym tygodniu powinna wpłynąć ostatnia wpłata z Allegro cegiełkowego (pan zareagował wreszcie, na przypomnienie wysłane przez Allegro). Jak wpłynie to przeleję Ci całość. To będzie 59 zł.

Posted

maciaszek napisał(a):
W tym tygodniu powinna wpłynąć ostatnia wpłata z Allegro cegiełkowego (pan zareagował wreszcie, na przypomnienie wysłane przez Allegro). Jak wpłynie to przeleję Ci całość. To będzie 59 zł.

A pokryłas juz koszta wystawienia allegro cegiełkowego? Nie bedziemy na minusie?

Na dzien zisiejszy koszta leczenia Shili wynoszą 89 zł., ale chyba cos z tym jest nie tak, dlatego Atlantyda musi iśc sprawę wyjasnić... Po raz kolejny poprosze o pomoc, bo co am zrobic?
Juz mi cholernie głupio tak prosząc, ale co mam zrobić...

Posted

Shila już ma się lepiej ale dostała jeszcze kroplówkę i leki ,jutro też wizyta.Dzięki że mój syn z nią poszedł do lecznicy bo jak by mało było wszystkiego to ja leżę z grypą i gorączką .Wieczorem dostała porcyjkę jedzenia malutką .W piątek ma dzwonić jeszcze raz Pani z Gliwic ,mam nadzieje ze już będzie ok z małą do piątku

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Shila już ma się lepiej ale dostała jeszcze kroplówkę i leki ,jutro też wizyta.Dzięki że mój syn z nią poszedł do lecznicy bo jak by mało było wszystkiego to ja leżę z grypą i gorączką .Wieczorem dostała porcyjkę jedzenia malutką .W piątek ma dzwonić jeszcze raz Pani z Gliwic ,mam nadzieje ze już będzie ok z małą do piątku

Ojej to zdrowiej szybciutko ;) Powiedz czy wyjasniło się coś z tym rachunkiem? może trzeba małą od Ciebie zabrać?

Posted

BoUnTy napisał(a):
Ojej to zdrowiej szybciutko ;) Powiedz czy wyjasniło się coś z tym rachunkiem? może trzeba małą od Ciebie zabrać?

Tak od kwot muszę odjąć 20 zł za wizytę Bono ,bo za leki mi osobno policzyła ,mała jeszcze jutro i w piątek musi dostać zastrzyk ,ja go podam .Jakoś do piątku wytrzymam a gdyby sie ta pani nie odezwała to w tedy pomyślimy co dalej z Shilą .Venflon już usunięty i dietka na razie .W sumie to nie wiadomo z czego ta choroba ,ale może to być reakcja po szczepieniu ? Trudno konkretnie podać przyczynę.

Rachunki wkleję potem bo dziś nie mam głowy do tego

Posted

Tytuł już mieniałam na aktualny, a co do pierwszego postu to miałam drobne problemy z edytowaniem go - zobacze czy teraz się uda...