graynew Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Hmmm jutro. Ja jutro ide do pracy na 12 i koncze o 16.30 wiec w domu bede kolo 17. Nie wiem czy to pasuje. Jezli tak to zapraszam do mnie po 17. Adres na pw. Wprawdzie mam dom lekko w rozsypce :) mala reorganizacja przestrzeni ale kanapa i stol jest :D Dam tel 606 66 12 44 jest tez na watku transportowym. A co do leczenia psa to w schronie nie widzial go wet? Jakas chociz wstepna diagnoza musi byc!!!!! Quote
ElzaMilicz Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Proponowane rozwiązanie dla Kira : Po 4-tym maja transport do Wrocławia, gdzie przyjmie go Graynew. Ona zajmie się zdjagnozowaniem psa. Jeśli weci orzekną, że dla psa nie ma ratunku należałoby go uspić. Jeśli prognozy byłyby optymistyczne Kiro pozostaje u Graynew ok. miesiąca (to max.) W tym czasie u mnie, w okolicy Milicza , budujemy kojec, leczymy psa i szukamy mu domu. Quote
graynew Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Widzę, że jest decyzja :) To ja zaczynam umawiać sie ze znajomymi wetami i służba zdrowia :D Mam nadzieje, że wyniki i diagnoza beda dobre i uda sie znalezc super domek dla psiaka na jego zlota jesien. Quote
alekso Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 ja też mam nadzieję na złotą jesień... jeśli okaże się coś innego to ja się wypisuję... i wtedy to już tak, na 100%... Quote
Dea Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 no to zapadły konkretne decyzje:p!!! Bierzemy się za robotę. Ja jutro ustalam w schronie, że psa zabieramy po 4 maja, i że od teraz jest pod skrzydłami fundacji;) czyli nietykalny... Kwestię opłacenia szczepień w schronie biorę na siebie. alekso pilnuje finansów, czyli bazarki, oraz ewentualne wpłaty na pomoc dla Kiro, parę osób tutaj na wątku się oferowało pomóc i z bazarkami i wpłątami, więc może uda ci się przegrzebać wątek? Albo może nadal nas czytają??? graynew wstępna diagnoza weta ze schronu zabrzmi następująco: "starość", więc dajmy sobie spokój:shake: Już to raz widziałam. Nadal nie wiem tylko, co z kotami... Elza potrzebna jakaś pomoc przy tym kojcu, zbiórka kasy czy coś? TRANSPORT!!! Szukamy transportu w takim razie. Quote
Dea Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 alekso napisał(a):ja też mam nadzieję na złotą jesień... jeśli okaże się coś innego to ja się wypisuję... i wtedy to już tak, na 100%... mowy nie ma o wypisywaniu, i kto ci na to pozwoli???:evil_lol::mad: Quote
alekso Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Ty wiesz, że ja mam miękkie serce i nawet to co racjonalne, bardzo boli... boję się myśleć... gdybym mogła to każdego ogonka zapakowałabym do łóżka, na kanapę.... najlepiej u siebie... Quote
graynew Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 ale ja nie mowie o diagnozie w schronie tylko u mnie. MAm dwoch niezaleznych wetow powiedzmy znajomych :) wiec zobacza go obaj. A wyniki badania krwi czy tez zdjecie rendgenowskie to sa jakies przynajmniej dla mnie argumenty konkretne. Co do transportu to jakby sie dalo go podwiezc pod autostrade to ja tam po niego podjade to jest mniej wiecej po polowie drogi. JA zawsze jezdzilam przez czechy bo to najkrotsza droga nawet ze zwierzakami celnicy nigdy o nic nie pytali ( fakt ze pies wtedy mial na chwile zasuwana ta taka jeju jak to sie nazywa no ze go nie bylo widac i sobie tam lezal. A kot jakos im sie nigdy w oczy nie rzucil nawet jak do nich mialczala :) No ale moze uda sie znalezc normalny transport po naszej stronie granicy. Quote
mala002 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 No to teraz trzymam :thumbs::thumbs::thumbs: i wysylam pozytywna energie dla Kiro:p Graynew, Elza :Rose: Quote
graynew Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 A u Kira cisza sie zrobila :( Jak z transportem bo my sie juz na 99% umowilismy ze 22 maja jedziemy na Mazury i zabieramy to sunie dla nas. Dobrze by bylo gdyby Kiro przyjechal po 4 maja zeby spokojnie robic wszystkie badania zanim mloda pana bedzie mu latac nad glowa. Quote
alekso Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 ja zbieram kasę ;) także takiej całkiem ciszy nie ma ;) Quote
tylko psy Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 bardzo się ciesze, że Kirus będzie miał DT:) Quote
Dea Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 graynew napisał(a):A u Kira cisza sie zrobila :( Jak z transportem bo my sie juz na 99% umowilismy ze 22 maja jedziemy na Mazury i zabieramy to sunie dla nas. Dobrze by bylo gdyby Kiro przyjechal po 4 maja zeby spokojnie robic wszystkie badania zanim mloda pana bedzie mu latac nad glowa. Do jakiej autostrady miałby być podrzucony? W Czechach? Quote
ElzaMilicz Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='Dea'] Elza potrzebna jakaś pomoc przy tym kojcu, zbiórka kasy czy coś? Gdybyście mogły coś wyczarować, to jasne, że tak. :) Quote
graynew Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 NIe w Czechach w Opolu. DOkladnie z Cieszyna do Wroclawia jest 220km jadac przez czechy. Dojezdzajac do autostrady naszej ( nie mamy ich za wiele :) ) robicie 108km ja z Wroclawia dojade te 112km wiec spotykamy sie mniej wiecej w polowie drogi. Mąż mnie ukatrupi ale jakos to z zaskórniakow wyciagne ;) No chyba ze sie znajdzie normalny transport. Quote
Dea Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Tylko ja jestem prawie w 100% pewna, że Kiro nie ma aktualnych szczepień, i w tym wypadku transport przez granicę jest ryzykowny? Quote
alekso Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Dea pojechała, więc nie odpowie, ale może zadzwonić do schronu i zapytam? Chyba jeśli wiedzą, że zabieramy go stamtąd to sprawdzą czy jest szczepiony? Czy jestem naiwna....? Quote
alekso Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 wpłaty z bazarków prawie wszystkie do mnie dotarły, w tej chwili Kiro ma 145 zł u mnie i jeszcze Dea ma jego 20 eur. Quote
Dea Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Jeszcze nie pojechała, jedzie jutro rano:p On siedzi więcej niż rok, więc przypuszczam, że szczepienia już nieaktualne są. Nawet jak go teraz zaszczepią, to kwarantanna dla przewozu za granicę trwa 21 dni, no i trzeba by paszport wyrobić, a to kolejne 50 złotych. Quote
graynew Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 No to albo ryzyko przemytu albo trzeba jechac normalnie Polska strona. Dzisiaj mnie znajomi przekonywali, ze to podobno prawie taka sama droga. Czas troche nagli. Mysle ze szkoda pieniedzy na paszport a co do szczepien to jak byl rok temu szczepiony to dla niego ok. Wiekszosc wetow uwaza, ze w pewnym wieku to raz na dwa lata wystarcza. A na nosowke to wogole juz nie chca szczepic. Nie wiem od czego to zalezy ale spotkalam sie z taka opinia w 3 roznych miastach i to od paru roznych wetow. Moze nie ma co psa dodatkowo dzgac iglami i dostarczac stresu. A jezeli ten wet Cieszynski jeszcze taki sredni to wogole moze lepiej zeby dac spokoj. No ale to wy zdecydujecie! Zgłosił sie ktoś do transportu???? Chociaz na jakims odcinku trasy. Moze uda sie cos posklejac??? Quote
alekso Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 jesteś :) pomyliło mi się :oops: a to nie jest wtedy oszczędność na benzynie jeśli wydamy 50 zł na paszport? opcja wpisanie wcześniejszej daty nie przejdzie? Quote
graynew Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 co Ci sie pomylilo??? A co do oszczednosci to zalezy czy ktos za darmo wezmie go przy okazji przejazdu czy wydajemy na benzyne tylko po to zeby jego przewiezc. To trzeba przeliczyc ale czas oczekiwania na paszport dodatkowe szczepienia to bardzo opoznia wszystko. A ja 22 maja wyjezdzam na 4 dni i tak wstepnie z Elza ustalilysmy przy rozmowie ze do tego czasu Kiro bedzie miec juz wszystkie badania i wyniki i diagnoze. Elza stwierdzila, ze lepiej bedzie go potem zabrac do Milicza do kojca. Jest to przez nia wczesniej napisane tutaj. Wiec teraz nie wiem czy kiro bedzie u mnie na 5 maja???Czy moze to byc problem z transportem?? Quote
alekso Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 pomyliła mi się data/dni w których Dea jest daleko od komputera. Do ustaleń z Elzą ja się nie mieszam, ja tylko tutaj liczę kasę ;) Quote
alekso Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 zrobiłam dla Kiro nowy bazarek.... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10074842#post10074842 Quote
graynew Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Chyba wszyscy na dlugim weekendzie. Ja wlasnie mam pierwszy kontakt z cywilizacja ( netem) od srody. Czy cos wiadomo z transportem? Quote
Recommended Posts