GrubbaRybba Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Podsumuję kasę, którą do tej pory zebrałam na deski: 149 zł - z bazarku na dogo (z miskami i smyczkami) 55 zł - dwie obróżki i smyczka od Taks, które sprzedałam koleżance 30 zł - komplecik smycz i obroża, sprzedane koleżance z pracy 20 zł - sprzedane dwie obroże z wisienki - z aukcji z allegro -------------------- RAZEM: 254 zł Quote
papudraczek Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 jejku tak dawno mnie nie było że aż mi wstyd:oops: ale niestety siła wyższa moja ciąża i bliźniaki postanowiły zrobić mamusi psikusa i zapędzić do szpitaliku!! a tym samym odciąć od calego świata!! brakowalo mi dogo ale mam nadzieję ze conieco nadrobię, pomimo ciągłego domowego więzienia!! zaraz wszystko bede czytać a powiedzcie po krótce co słychać w schronisku?? dużo psów przybywa w związku z wakacjami?? no i jak moge pomóc Wam siedząc w domciu ?? może jakieś prawne tematy są do rozwiązania?? aha załatwiłam też deski na budy ale z tartaku spod Suwałk!! postaram się o jakiś transport. ja niestety jestem wyłączona z jakichkolwiek wyjazdów. Quote
ocelot Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Witamy papudraczku;) Odpocznij, zadbaj o bliźniaki;) Ja podsumowanie kasy która do mnie wpłynęła zrobię w domku Quote
GrubbaRybba Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 papudraczek napisał(a):jejku tak dawno mnie nie było że aż mi wstyd:oops: ale niestety siła wyższa moja ciąża i bliźniaki postanowiły zrobić mamusi psikusa i zapędzić do szpitaliku!! a tym samym odciąć od calego świata!! brakowalo mi dogo ale mam nadzieję ze conieco nadrobię, pomimo ciągłego domowego więzienia!! zaraz wszystko bede czytać a powiedzcie po krótce co słychać w schronisku?? dużo psów przybywa w związku z wakacjami?? no i jak moge pomóc Wam siedząc w domciu ?? może jakieś prawne tematy są do rozwiązania?? aha załatwiłam też deski na budy ale z tartaku spod Suwałk!! postaram się o jakiś transport. ja niestety jestem wyłączona z jakichkolwiek wyjazdów. Witaj Asiu :) W schronisku jest nieźle. Z problemów jest Zuzia od dalenki ze Szczecina. Dalenka dała nam czas do 23 czerwca na znalezienie domu dla Zuzi. I pies ze zwichniętą łapą (chyba zerwane ścięgno), który jest w schronisku i szukamy mu domu. Poza tym pod kontrolą. Psów wiele nie przybywa. Adopcji trochę jest , wiec zachowujemy status quo. Kierownik ma też rozmawiać z jakimś znajomym tarnatkiem niedaleko Tomaszowa w sprawie desek. Podobno da się z nimi negocjować. Jak wynegocjuje, ma podać cenę. A my sprawdzimy, czy to tanio i zawieziemy kasę. Kasy mam ponad 250 zł + Ocelot ma jakieś 150 zł (chyba), więc jest nieźle. Dziękuję za deski! :loveu: Trzymaj się zdrowo, dbaj o bliźniaki i siebie i zaglądaj do nas czasem. :) Quote
papudraczek Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 No!! przestudiowałam cały watek od czasu mojej nieobecności!! troszkę się działo!! robicie kobitki super robotkę!!obiecuję że jak tylko bede mogła to do was dołączę!!! mam ptyanko a czy Pan z kutna ten z super domkiem nie chciałby zabrac Hienowatego ze złamaną łapką??? może to jest szansa dla tego wesołka??? aha!! dziewczynki załatwiłam też budę. Jest dość spora ma 1 m na 1,5. i czeka na odbiór w łomiankach. ja niestety jestem uziemiona macie jakiś pomysł na transport tej budy do schronu?? Quote
GrubbaRybba Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 papudraczek napisał(a):No!! przestudiowałam cały watek od czasu mojej nieobecności!! troszkę się działo!! robicie kobitki super robotkę!!obiecuję że jak tylko bede mogła to do was dołączę!!! mam ptyanko a czy Pan z kutna ten z super domkiem nie chciałby zabrac Hienowatego ze złamaną łapką??? może to jest szansa dla tego wesołka??? aha!! dziewczynki załatwiłam też budę. Jest dość spora ma 1 m na 1,5. i czeka na odbiór w łomiankach. ja niestety jestem uziemiona macie jakiś pomysł na transport tej budy do schronu?? Dzięki za budę. :loveu: Narazie nie mam planu na jej transport, bo nie znam nikogo z tak ładownym i dużym samochodem, ale może coś wymyślę. Podumam dziś. A pan z Kutna (a właściwie z Koluszek) niestety się nie odezwał i nie przyjechał. :( Sama nie wiem, co o tym myśleć. Zadzwonię do niego w weekend. Może go namówię na przyjazd. Quote
GrubbaRybba Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Wstawiłam na allegro Buddiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=377929426 Quote
ocelot Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Ja na deski z bazarków mam 153 zł. (w domu jeszcze raz dokładnie sprawdzę) Dodatkowo mam: od taki sobie ktoś - 50 zł. (na sarę, która już w domu) maggiejan - 20 zł - (na witaminy, dla Lorda, które już ma) Te 70 zł. chciałabym zatrzymać wstępnie dla Hienia. Quote
GrubbaRybba Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 Aniu, czyli razem na deski mamy 407 zł. Z tej reszty, 20 zł zostawiłabym na jakąś potrzebę, na przykład hotel dla Hienka. 70 zł na operację dla Hienka. A za 50 zł (dla Sary) kupiłabym transporter, bo nie mamy, a psy często się wozi i jest z tym problem. Ja miałam klatkę, ale została u Liryki razem z jednym szczeniakiem. Więc przydałby się transporter. Proponuję taki: http://www.allegro.pl/item371909904_transporter_ferplast_atlas_20_el_warszawa.html Tu jest tanio i do tego w Warszawie, czyli koszt przesyłki odpada. Quote
GrubbaRybba Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 Aha, skończyła się właśnie licytacja piłki. Niestety za drogo sie nie sprzedała, ale zawsze mamy 150 zł więcej. :) Czyli razem mamy już 557 zł :multi::multi::multi: Quote
papudraczek Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Ja obiecuję zrobić po weekendzie bazarek. nazbierałam trochę świecidełek itp. a poza tym mam od Kowala (ten bramkarz) obiecaną koszulkę i piłkę z jego podpisem, więc jak tylko dostanę to się puści na licytację. Quote
GrubbaRybba Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 [quote name='GrubbaRybba']Aha, skończyła się właśnie licytacja piłki. Niestety za drogo sie nie sprzedała, ale zawsze mamy 150 zł więcej. :) Czyli razem mamy już 557 zł :multi::multi::multi: Poprawka, piłkę kupiła moja koleżanka z pracy, która w ramach pomocy schronisku, wpłaciła 200 zł zamiast 150 zł. :loveu: W ten sposób mamy 607 zł. :multi::multi::multi: Quote
ocelot Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Aga ja mam 153 z bazarku + 7o zł. Czyli ile na deski, ile na Hieńka, a ile na transporterek? Bo nieco się pogubiłam... Podlicz calą kasę - calutką i podziel (coś mamy u karliki chyba 50 zł.) Quote
GrubbaRybba Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 ocelot napisał(a): Dodatkowo mam: od taki sobie ktoś - 50 zł. (na sarę, która już w domu) maggiejan - 20 zł - (na witaminy, dla Lorda, które już ma) Te 70 zł. chciałabym zatrzymać wstępnie dla Hienia. Aniu, czyli ty, oprócz bazarku masz 70 zł, czy 20 + 50 + 70? Bo się pogubiłam. Quote
GrubbaRybba Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 ocelot napisał(a):Tak ja mam 150 zł + 70 zł Aha, to zostaw narazie to 70 zł na Hienka, bo może się przydać. A z transporterkiem zrobimy tak: jak wszystko zbierzemy do kupy i kierownik wynegocjuje z tartakiem koszt desek, to zobaczymy, ile nam zostanie i wtedy najwyżej kupimy ten transporter. Quote
ocelot Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 No to niech negocjuje, na metr to chyba mamy i powinno zostać jeszcze Quote
justynam Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 GrubbaRyba, wysłałam Ci 50 zł na konto na budy Quote
ocelot Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 justynam napisał(a):GrubbaRyba, wysłałam Ci 50 zł na konto na budy Bardzo Ci dziękujemy;) Quote
Argat Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Ja już wypatrzyłam i jeśli jeszcze będzie we wrześniu (chociaż mam nadzieje że mu się szybciej poszczęści) to poważnie o nim pomyśle... Chodzi o Bube. Może by założyć wątek? Wiadomo coś o psiaku? Quote
ocelot Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 dzisiaj z kierownikiem byłam na interwencji, więcej nie pojadę. Agnieszka zabrała cztery szczeniaki, nie wiemy czy jedzą samodzielnie, pilnie szukamy DT. Albi dzisiaj została adoptowana Quote
Recommended Posts