Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

Posted

Myślę, że Zorro, Dyzio, Lucy, Filipek, Yogi, no i Puchaty.
Przylepa ciut chyba więcej waży.

Nie jestem pewna tej wagi, Argat na pierwszej stronie wątku są zdjęcia psiaków do adopcji z imionami, spojrzyj.
Puchaty najbardziej potrzebuje pomocy, Dyzuio, Zorro i Lucy to drobiny.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Argat napisał(a):
Właśnie dzwonie, właściciel miał być dzisiaj.
No i zapomniałam oczywiście zapytać- są w schronisku jakieś malutkie psy? (dorosłe) Takie do 5kg.

Argatku a masz chętnego na małego pieska?

Posted

Argat napisał(a):
Tak, pani która pisała w sprawie Mony chciałaby takiego malucha. Moniasta to ponad 10kg. ma, jak nie więcej, więc niestety odpada. Pani z okolic Warszawy jest.

A co do znajomych... właściciel niby się zgadza, ale nie chce zagwarantować że nagle nie zmieni zdania i nie każe się psa pozbyć. No i gadaj z takim...

Kretyn jakiś chyba:angryy::angryy::angryy:

Posted

Tak, pani która pisała w sprawie Mony chciałaby takiego malucha. Moniasta to ponad 10kg. ma, jak nie więcej, więc niestety odpada. Pani z okolic Warszawy jest.

A co do znajomych... właściciel niby się zgadza, ale nie chce zagwarantować że nagle nie zmieni zdania i nie każe się psa pozbyć. No i gadaj z takim...

Posted

Argat napisał(a):

Argat, nie jestem pewna wagi psów. Dyzio może ważyć na oko ok 7 kg, Lucy - jest wielkości jamnika, czyli ok 10 kg, mały, puchaty pies jest maleńki, ale widziałam go tylko raz prze chwilę, więc nie umiem ocenić wagi. Przylepa jest większy - ok 15-20 kg. Zorro - na oko ok 7-8 kg. Sama nie wiem. Może podeślij te psy: Lucy, Zorro, Dyzio, mały puchaty. Może któryś się spodoba mimo większej wagi.

Argat napisał(a):

Idiota i tyle. No comment! :angryy:

Posted

Zdjęcia psów wysłałam. Zaproponowałam też, żeby pani wybrała się do schroniska.

Od tamtego faceta trzeba by na piśmie zgodę uzyskać żeby z niczym nie wyskoczył. No trudno, może jeszcze się uda coś w tej sprawie zmienić.

Posted

Argat napisał(a):

Niestety, są ludzie i taborety...:eviltong:

Posted

Argat napisał(a):
Zdjęcia psów wysłałam. Zaproponowałam też, żeby pani wybrała się do schroniska.

Od tamtego faceta trzeba by na piśmie zgodę uzyskać żeby z niczym nie wyskoczył. No trudno, może jeszcze się uda coś w tej sprawie zmienić.

dzięki za wysłanie zdjęć

Zgoda koniecznie na pismie

Posted

PILNE!!!
Młody pies ze złamaną łapą, bardzo cierpi w schronisku. Szukamy DT!!!

Jest cień szansy na DT, ale dopiero po 8 czerwca się okażę.

Ogromna prośba czy ktoś mógłby zrobić jakieś bazarki na rzecz operacji tego biedaka?

Posted

[quote name='ocelot']PILNE!!!
Młody pies ze złamaną łapą, bardzo cierpi w schronisku. Szukamy DT!!!

Jest cień szansy na DT, ale dopiero po 8 czerwca się okażę.

Ogromna prośba czy ktoś mógłby zrobić jakieś bazarki na rzecz operacji tego biedaka?

Właśnie zakładam bazarek

Posted

Ja też założę, ale dopiero po weekendzie, bo mi aparat padł i obfocę przedmioty dopiero w weekend u rodziców.

PS - kiedyś zabrałam z Krzyczek sunię ze złamaną łapą właśnie w nadgarstku. Wet powiedział, że nadgarstka nie poskłada, bo jej może zrobić większą krzywdę. Łapka zatem zrosła się samodzielnie. Teraz jest trochę krzywa, ale sunia biega jak szalona i wcale jej to nie przeszkadza.
Myślę, ze tu będzie podobnie, szczególnie, ze pies ma złamaną łapę już jakiś czas, więc pewnie częściowo się już zaczęła zrastać. A skoro domek ma być dopiero za ponad tydzień, łapka może się zrosnąć całkiem. I bez sensu będzie ją łamać.

Posted

Podnoszę za zachęcam do pobierania bannerków tomaszowskich psiaków.

Hienek ze złamaną łapką

ONki

Toffi - czyli asto-bokser z depresją

Mikrus - jest u Emir, ale został znaleziony pod Tomaszowem, więc występuje tu gościnnie

Albi

Mona

Szczeniaki

Trixie

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
Nie moge podpisu edytowac ! !@#$%^&*

U mnie to samo, jakiś błąd wyskakuje :shake:

Dostałam odpowiedź od pani zainteresowanej małym psiakiem. Niestety ale ją interesują tylko takie około 2kg, najlepiej mniej.
Niech jeszcze napisze że to ma być york :angryy:

Posted

[quote name='Argat']U mnie to samo, jakiś błąd wyskakuje :shake:

Dostałam odpowiedź od pani zainteresowanej małym psiakiem. Niestety ale ją interesują tylko takie około 2kg, najlepiej mniej.
Niech jeszcze napisze że to ma być york :angryy:

To jakaś wariatka. przecież przeciętny york waży ok 4 kg. Jak chce coś do 2 kg, to niech wejdzie na zaszczurzonych i sobie szczura adoptuje. Toż to nawet świnka morska waży więcej niż 2 kg. :angryy: