Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

papudraczek napisał(a):
całkiem fajna stronka!!
ale jednak nie ma wirtualnych adopcji!!?

Nie ma, bo nie wiedziałam jak to prawnie rozwiązać. Schronisko należy do UM i panuje tam ogromna biurokracja. Więc my nie wpłacamy pieniędzy tylko wozimy dary. To ułatwia i przyśpiesza sprawę. A wirtualne adopcje to jednak kasa.... i biurokracja.

Posted

Chciałam Bardzo podziękować Madziek, dyrektorce schroniska w Opolu, a przede weszystkim Holendenrkom.

Takiej pomocy i takich darów jeszcze nigdy nie otrzymaliśmy

Dary trudno zliczyć: ręczniki, masa leków, środków opatrunkowych i bardzo dużo karmy najlepszych firm. Karma dla dorosłych psów, dla szczeniaków, dla seniorów.
Kości, przysmaki, obroże smycze...

A przede wszystkim nadzieja, że nie jesteśmy sami;););)

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Zła wiadomość, właśnie dostałam smsa od Ocelot. Albi wróciła do schroniska. :( A właściwie patrol znalazł ją na ulicy, błąkającą się. :( Biedna sunia. :-(

Albi od wczoraj w schronisku...

Był tel. ze sklepu, Albisia tam weszła i nie chciała wyjść, chyba była głodna i uciekła z placu. Na placu prawdopodobnie byla sama i chyba zapomniano ją odwiedzać i jeść dawać.
Może się mylę, może uciekła i wrócą po nią. Zobaczymy
Rozpacza strasznie, ale z pracownikami i ze mną się dziewczyna elegancko witała.

Posted

Cioteczki, bardzo bardzo pilnie zbieramy kasę na transport i dt dla Zuzi. Na jutro musimy mieć 650 zł. A mamy 300 zł. :placz: POMÓŻCIE, proszę. Jeśli każdy da choćby 5 zł, to już będzie coś! :modla:

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Nie ma, bo nie wiedziałam jak to prawnie rozwiązać. Schronisko należy do UM i panuje tam ogromna biurokracja. Więc my nie wpłacamy pieniędzy tylko wozimy dary. To ułatwia i przyśpiesza sprawę. A wirtualne adopcje to jednak kasa.... i biurokracja.

w weekend pogrzebię w "psich" przepisach i zorientuję się jak to wygląda!!
Biedna Albusia!! jak można wziąć psa i zostawić go samego!!
mam nadzieję że kierownik nie odpuści ludziskom którzy ją wzieli!!

Posted

[quote name='Kara.']???:crazyeye:[/quote]

taki nieszkodliwy:loveu:
Skacze na pracowników w czasie sprzątania boksu, podgryza... zachęca do zabawy jednym słowem, kolegów z boksu z resztą też. To żywioł nie pies;)