ocelot Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Straszne wieści Zuza. Ale ja jestem jeszcze w euforii po sobocie. Trzy adopcje jednego dnia: Edi, Ken i jeszcze jeden psiak co wątku na dogo nie miał. Na kierownika pod schronem czekały trzy samochody i gromada ludzi. tak zadowolonego to go jeszcze nie widziałam. teraz czekam na dzień, w którym będą cztery adopcje;););););) I jeszcze dostałam maila, że Balbina-Zuza jest zdrowa "Zuza jest zdrowa:-)dostaje na poprawę nerek tabletki i nawet leczniczą wodę pije (szaleństwo)" Quote
ZUZANNA11 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Rzeczywiście, wspaniałe wieści, ale ten dzisiejszy widok był naprawdę straszny...taki brudny, wychudzony,chory.Widac że zerwał się z łańcucha...od jakiej 'katolickiej i kochającej' rodziny:mad:.Może nawet lepiej że sie zerwał niżby miał umierać w męczarniach na półmatrowym łańcuchu bez wody, jedzenia...eh...szkoda gadac.:-( Quote
ANETTTA Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 trzeba mu jakos pomoc .......rana po lańcuchu ...:mad::mad::mad::mad:jakies propozycje Quote
ZUZANNA11 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 ANETTA...zobacze jutro, jak będzie to super...porobię zdjęcia, nakarmię...a jak nie to trudno..:( Jak go nie będzie to znaczy że jego dotychczasowi właściciele go sprzątnęli...niestety:( Quote
GrubbaRybba Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Zuziu, to okropne... jak możesz, obejrzyj go, zrób zdjęcia, tej razy też. Nie będzie to przyjemne, ale może się uda. Jak zobaczymy, jak to wygląda, pomyślimy, czy dzwonić do schronu, Emir, czy jechać po biedaka i prostu na SGGW go zawieźć. A wieści ze schronu boskie... Edi w domku grzeczny i szcześliwy, choć nie chce wychodzić z domu i do niego wracać. Boi się. W domu jednak zachowuje bez problemu. Jest wykąpany i wyczesany. Nie zapoznał się jeszcze z kotami. Oby wszystko poszło dobrze. Ken też w domku, jego pan dzwonił, Ken wykąpany, choć podobno nadal strasznie śmierdzi. Z kotem się zapoznał bez problemu. W stosunku do rodziny zachowuje się przyjaźnie. Nie umie chodzić na smyczy i ciągnie. W niedzielę właściciele zaplanowali wyjazd na działkę, aby Ken mógł się wybiegać i wytarzać w trawie. Quote
GrubbaRybba Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 I kilka zdjęć psiaków z Tomaszowa... Najpierw Edi - Thor już z nowymi właścicielami... Quote
GrubbaRybba Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Albi... smutnie patrzy z boksu... Pies ONkowaty pies Quote
GrubbaRybba Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Małe psy... wykastrowane i zaczipowane Quote
GrubbaRybba Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Ken... już za bramą... tuż przed wyjazdem do nowego domu... Quote
malagos Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Fajne to zdjecie ze skubanym psem, przeciez to mozna poduszkę wypchać :eviltong: Quote
ZUZANNA11 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Co do tego psiaka, to się dzisiaj dowiedziałam paru rzeczy.Pytałam się dziewczyny, która go widziała wczoraj dokładnie... -Pies ma coś pod okiem,podobno jakąś ranę... -Ma mocno zaciśniętą obroże, i resztkę łancucha zwisającą przy obroży.Obroża jest mocno zaciśnięta,ale podobno nie wrośnięta w skórę. -Widać,że pies zerwał sie od kogos z łańcucha... -Kumpela powiedziała mi ,że sunia sąsiadki ma cieczkę i psy z okolicy się schodzą...i pies waruje pod furtką z innymi psami. Pisze podobno, bo to informacje od kumpeli...jak sama sprawdze to potwierzdzę... Quote
ocelot Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 teraz czekam na 4 adopcje jednego dnia;) Dwie widziałam, trzy w ostatnią sobotę, więc czekam na cztery;) Quote
ocelot Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Potrzebna jest karma dla szczeniaków, witaminy, zabawki... [SIZE=2]I nadal smycze, obroże Quote
GrubbaRybba Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Musimy zrobić jakąś zrzutkę. Ja będę w schronie 12 lub 13 kwietnia. Mogę przetransportować jakieś dary. Quote
GrubbaRybba Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Myślę, że to dobry plan. :) Jakby każdy z uczniów zrzucił się po 1 zł to już byłaby suma. :) Quote
papudraczek Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 długo mnie nie było a tu tyle rewelacji!!:multi: 3 adopcje jednego dnia!!! super!! oby częściej!!!jakby mi się udało wygospodarować troszkęczasu to chcialabym wpaść może w ten weekend do schronu!! czy ktoś chciałby mi towarzyszyć??:lol: i pozbieram troszkę kasy od znajomych i kupię trochę karmy dla juniorów!! Quote
ocelot Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 W ten weekend, mąż mnie chyba ubije, bo jestem coraz częściej tam. Ale się postaram. Quote
papudraczek Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 jakoś się jeszcze byśmy ew. dogadały bo ja też nie mam pewności czy wygospodaruję czas:shake:!! Quote
ZUZANNA11 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Jest u nas jedna bardzo fajna nauczycielka, ma ciekawe pomysły.Bardzo kocha psy.Ostatnio pomogła mi pisac gazetekę o psach.Jednym słowem: DOGOMANIAK...jak my wszyscy.Podejdę jutro do niej i się spytam.Może coś ciekawszego zaproponuje. Quote
majqa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Współpraca z tą Panią nauczycielką może być bardzo obiecująca, Zuzanno! Quote
ocelot Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Cioteczki ustalmy co kupujemy, kto kupuje i po ile się składamy? Quote
GrubbaRybba Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Na szczeniakach wkleiłam linki do karmy. 15 kg suchej karmy kosztuje około 90 zł. Konserwa duża, około 6 zł. Quote
Recommended Posts