Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jaki ma stosunek do zwierząt, chodzi o suki?
dziewczyny, które założyły wątek. Starajcie się odpowiadać na pytania w watku, bo trudno szuka się domków dla psów, o których nic nie wiadomo. Ponawiam pytanie, czy coś wiadomo na temat jego dolegliwości? Chodzi o to, że ewentualnie możemy pomóc.

Posted

rybon36 napisał(a):
jaki ma stosunek do zwierząt, chodzi o suki?
dziewczyny, które założyły wątek. Starajcie się odpowiadać na pytania w watku, bo trudno szuka się domków dla psów, o których nic nie wiadomo. Ponawiam pytanie, czy coś wiadomo na temat jego dolegliwości? Chodzi o to, że ewentualnie możemy pomóc.

Trafione w sedno...Dziewczyny odezwijcie się z jakimiś konkretami!!!

Posted

No własnie, dajcieżesz jakieś info!!!! Szczególnie, jaki jest stosunek do innych psów, zwierząt itp. No i co stwierdzono, co mu dolego? Bez tego nikt się nie zdecyduje w ciemno:shake:

Posted

Zadzwoniłam do fundacji Maja :roll:

Bernardyn został oceniony na około 6 lat. Jest bardzo zaniedbany , wygłodzony i wycieńczony. :-( Musiał bardzo długo błąkać się. Niedawno został wykastrowany.
W tej chwili psiak przechodzi operację usunięcia śledziony. :-(W czasie badania stwierdzono guzy, które są bardzo niebezpieczne, kiedy pękną.
Po operacji powinien iść w ciepłe miejsce. Ale gdzie???

Sprawa musiała być poważna skoro jest już operowany.:-(:-(

Psiak jest bardzo spokojny ale trudno powiedzieć jaki w stosunku do innych psiaków, bo nie było okazji sprawdzić.

Posted

o...psia jego...:shake: Guzy...Będzie miał brany wycinek, tzn., czy zrobią mu histopatologię, czy odpuszczają...? No nieźle, konieczność usunięcia śledziony brzmi fatalnie..:-(

Posted

spokojnie bez sledziony mozna zyc ,,,,,,,,po operacji jak dojdzie do siebie ,,da sie chyba jakis kontakt zorganizowac .....

plis o kazda inf na temat bernia

domek na cito potrzebny

Posted

[quote name='paros']Zadzwoniłam do fundacji Maja :roll:

Bernardyn został oceniony na około 6 lat. Jest bardzo zaniedbany , wygłodzony i wycieńczony. :-( Musiał bardzo długo błąkać się. Niedawno został wykastrowany.
W tej chwili psiak przechodzi operację usunięcia śledziony. :-(W czasie badania stwierdzono guzy, które są bardzo niebezpieczne, kiedy pękną.
Po operacji powinien iść w ciepłe miejsce. Ale gdzie???

Sprawa musiała być poważna skoro jest już operowany.:-(:-(

Psiak jest bardzo spokojny ale trudno powiedzieć jaki w stosunku do innych psiaków, bo nie było okazji sprawdzić.

Jest już po operacji i ......... dobra wiadomość :lol: Okazało się, że to nie są guzy tylko trzecia nerka w stanie rozkładu :shake: gdyby rozlała się to życie psiaka byłoby zagrożone :cool3: Czyli nie ma żadnego nowotworu :lol:

[SIZE="3"]Teraz pilnie szukamy dla niego chociaż tymczasu :-(:-(:-(

Posted

Niech po prostu zostanie w lecznicy,gdzie go operowali. My tak robimy z psiakami, które trafiły do nas chore a nie maja właścicieli i szukamy im domku - choćby Kojotek.

Posted

rybon36 napisał(a):
Niech po prostu zostanie w lecznicy,gdzie go operowali. My tak robimy z psiakami, które trafiły do nas chore a nie maja właścicieli i szukamy im domku - choćby Kojotek.

Fundacja Maja prosiła mnie w wigilię o pilne zamieszczenie informacji w necie o znalezionym psiaku. Ze zdjęć widać, że jest psiakiem zaniedbanym, nie wiadomo jak długo tułał się. :-(
Fundacja Maja nie ma funduszy na opłacenie pobytu i po drugie nie wiem czy ta lecznica prowadzi hotelik przyszpitalny:cool3:

Posted

paros napisał(a):
Fundacja Maja prosiła mnie w wigilię o pilne zamieszczenie informacji w necie o znalezionym psiaku. Ze zdjęć widać, że jest psiakiem zaniedbanym, nie wiadomo jak długo tułał się. :-(
Fundacja Maja nie ma funduszy na opłacenie pobytu i po drugie nie wiem czy ta lecznica prowadzi hotelik przyszpitalny:cool3:

Pies "idzie " jutro do EMIRA; sprawa domku jest odległa w czasie; pies musi przejść rekonwalescencje po operacji i wrócić do sil , wagi i odzyskać poczucie bezpieczeństwa O domku mozna mysleć później
EMIR

Posted

emir napisał(a):
Pies "idzie " jutro do EMIRA; sprawa domku jest odległa w czasie; pies musi przejść rekonwalescencje po operacji i wrócić do sil , wagi i odzyskać poczucie bezpieczeństwa O domku mozna mysleć później
EMIR

hihihihi:multi::multi::multi::multi: ja na to liczyłam ukłony do samej ziemi dziekuje bardzo :multi::multi::multi::multi::multi:teraz bedzie bezpieczny na 100%

Posted

emir napisał(a):
EMIR

:modla: EMIR - :Rose: :Rose: :Rose:

PS. Oczywiście służę pomocą z ogłoszeniem na stronie adopcyjnej - czekam tylko na sygnał kiedy :p

Posted

Marka napisał(a):
:modla: EMIR - :Rose: :Rose: :Rose:

PS. Oczywiście służę pomocą z ogłoszeniem na stronie adopcyjnej - czekam tylko na sygnał kiedy :p

Nazwaliśmy go Mozart;
dziękuję; jak tylko psinka wydobrzeje;
tyle, że jest to dośc( jak na bernisia) stary pies i musimy najpierw zobaczyć jak on po wyzdrowieniu w ogóle funkcjonuje i jakie warunki na przyszłość trzeba mu zapewnić.
A tak przy okazji: Szczęśliwego Nowego Roku
EMIR

Posted

emir napisał(a):
Nazwaliśmy go Mozart;
dziękuję; jak tylko psinka wydobrzeje;
tyle, że jest to dośc( jak na bernisia) stary pies i musimy najpierw zobaczyć jak on po wyzdrowieniu w ogóle funkcjonuje i jakie warunki na przyszłość trzeba mu zapewnić.
A tak przy okazji: Szczęśliwego Nowego Roku
EMIR

Dziękujemy i wzajemnie :) A i zdrowiej Mozardzie :cool3: