Margo05 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Ja Was tylko duchowo mogę wesprzeć, chyba, że ktoś znajdzie tani i szybki sposób na dostanie się do Was :-( Quote
halcia Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Tak,to szczepienia p/nosówce itp,wscielkizna juz była. Quote
SZPiLKA23 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 A moze wybiera sie ktos we wtorek? Bo to bedzie mój jedyny wolny dzien pozaniedziela Quote
halcia Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Tak Szpileczko,z myślą o Tobie wybieram sie we wtorek,bo kiedy Cie moge zobaczyc:multi: Quote
Estowa Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 [quote name='Estowa']Mieszkam 3 kilometry od tego schrona, kiedyś (chyba 2 lub 3 lata temu) na wakacjach byłam z przyjaciółką u szczonków i pracowałyśmy. Zawsze (najczęściej 2 razy do roku) organizuję akcje w szkole. Teraz właśnie trwa akcja do 13 listopada. Zbieramy kasę i mam pytanie, czy przekazać pieniądze schronisku, czy samodzielnie zakupić karmy i przekazać karmy? Niedługo i Zespół Szkół Salezjańskich w Przemyślu pomoże zwierzaczkom. Z góry dziękuję za odpowiedź. Wypowiedź skopiowana z poprzedniego tematu o schronie w Orzechowcach[/QUOTE] Ponawiam :D I proszę o odpiowiedź Quote
Becia66 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 [quote name='Estowa']Ponawiam :D I proszę o odpiowiedź[/quote] Estowa - odpowiedzi udzieliłam ci na innym wątku orzechowskim i przekierowałam cie tutaj....:eviltong: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/tragedia-w-orzechowcach-nie-zostawiajmy-ich-bez-pomocy-102118/index279.html"]Tragedia w Orzechowcach - nie zostawiajmy ich bez pomocy![/URL] A co do pomocy to nawet najmniejszy gest sie liczy. W schronisku idzie na lepsze, nowy kierownik i pracownicy naprawde starają sie o zwierzeta i trzeba ich wspomagać ile sie da. Schronisko ma swoje konto od niedawna / nie Sara/ i mozna tam wpłacac pieniądze lub jesli wolisz możesz zakupic karme we własnym zakresie. Pozdrawiam cie serdecznie - może sie do nas przyłączysz ? __________ Quote
Becia66 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Estowa - jutro szczepienie w schronisku i bardzo mało osób do pomocy - tak sie składa niestety......:shake:....Może dasz radę podjechac i pomóc ? :roll: Quote
Estowa Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Jutro niestety nie :( Chyba, że zebrałabym się przed 7 rano. Ponieważ jestem niepełnoletnia (14 lat) nie wiem czy zbytnio pomoge :( Quote
AnnaB Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Ja też niestety nie mogę . Będę za to w niedzielę:roll: Quote
Estowa Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Ja mogę być w poniedzialek, ale nie wiem dokładnie o których godzinach. W każdym bądź razie po południu Quote
gagata Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Estowa,może i jesteś młoda ale start masz naprawdę dobry...:loveu: A nie dałoby się Cibie jakoś sklonować? Jak Zabę?:evil_lol: Quote
Neczka Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Estowa, masz tak bliziutko, że mogłabyś codziennie w schronisku być :p My jeździmy 80km i dajemy radę... ;) Quote
Wet-siostra Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Ponieważ wątek Poziomki został zamknięty(na szczęście ! ) pozwolę sobie ostatni post na ten temat umieścic tutaj. Byłam dziś sprawdzić ten dom.Nie dałabym tam nawet myszy,nie mówiąc o kocie czy psie.Rozmawiałam również z Artkiem i z p.Romą.Dalsze losy Poziomki jak również miejsce jej pobytu uzgodniłam z nimi.Pani Roma wycofała zgodę na adopcję do Niemiec,będziemy nadal szukać dobrego domu w Polsce. I to by było na tyle. Quote
Saphira Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Gratuluję zmarnowanej szansy dla Poziomki i niepokojenia ciężko chorej kobiety tuż przed poważną operacją. :shake: Czy ty masz serce czy kamień ? Quote
Margo05 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Piszę w imieniu Gagaty, która chwilowo nie ma dostępu do netu. "Wet, wzięłaś na swoje sumienie życie Pani Romy i życie Poziomki. Pamiętaj, że ktoś Cię kiedyś z tego rozliczy." Swojego zdania nie wypowiem, bo nie dość, że zaśmiecałabym wątek, to z pewnością dostałabym bana. Orzeszki przepraszam za ten wtręt :oops: Quote
Neczka Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 A może ktoś [U]normalny[/U] porozmawiałby jeszcze z p. Romą co do ten adopcji do Niemiec ? Może by się jeszcze udało...:shake: Quote
Becia66 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='Margo05'] Orzeszki przepraszam za ten wtręt :oops:[/quote] Margo05 - przepraszać za co nie ma bo Poziomka lada dzień orzeszkiem zostanie...:-(. Już sie o to Wet-siostra postarała.......:angryy: Quote
Neczka Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 ...jest już w Orzechowcach siostra Poziomki. Suczka odkąd trafiła do schroniska, ciągle siedzi w budzie, rzadko się pokazuje, boi się ludzi. Kiedy ktoś chce ją dotknąć - reaguje agresją. Niedługo z Poziomką stanie się to samo. Gratuluje Pani Wet-siostro, to rzeczywiście nazywa się miłością do zwierząt... :flop: Quote
Saphira Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Myślę, że to przykre nieporozumienie da się wyjaśnić. Reksio, AniaB i Pajunia doskonale rozumieją sytuację i wydobędą Poziomkę z Orzechowców. :loveu: Nie można się poddawać nawet siłom piekielnym :loveu: Quote
Saphira Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='Neczka']A może ktoś [U]normalny[/U] porozmawiałby jeszcze z p. Romą co do ten adopcji do Niemiec ? Może by się jeszcze udało...:shake:[/quote] Neczka ! Pani Roma jest poważnie chora ! Czeka ją operacja ! Tylko osoba bez sumienia mogła do niej w tej sytuacji zadzwonić i robić wodę z mózgu. Myślę, że nie należy jej w tej sytuacji niepokoić i stresować nawet Poziomką. Ona musi żyć dla pozostałych psów , ktorym jest bardzo potrzebna. Quote
żaba88 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Proszę wszystkich o wstrzymanie się z rozmowami na temat Poziomki. Quote
AnnaB Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Proszę nie piszmy już nic na temat Poziomki i pani Wet Na tym wątku i na żadnym innym .Ja i bez tego podle się czuję . Wszystko tak jakoś beznadziejnie wyszło. I ja też mam w tym swój udział... Mądre słowa: milczenie jest złotem. Quote
weronika1 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Zmieniam temat, zgodnie z przeznaczeniem tej strony. Otóż jak nasze stowarzyszenie Nadzieja ,wysyłało pisma do szkół o pomoc to w schronisku nie było konta i podałam konto Stowarzyszenia. Dobrze by było jeszcze raz podać tłustym drukiem konto schroniska, bo Ci ktorzy nie maja zaufania do Stowarzyszeń mogliby wpłacac bezpośrednio. Korzystając z wejście na stronkę [SIZE=4]Dziękuję wszystkim[/SIZE] , którzy tak ofiarnie pomagają Orzechowskim zwierzakom aby przetrwały zimę.Zwłaszcza młodzieży szkolnej w szkołach podstawowych , gimnazjach i średnich. Quote
gagata Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Neczko,Zabo....młodzi jesteście , a wykazaliście się dużo większym wyczuciem i realna ocena sytuacji niż niejedden z nas.... Chylę czoła przed Wami i błagam o wybaczenie... Quote
Recommended Posts