Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To taka internetowa szafka w której leżą wszystkie pliki związane ze stronką.

A jeśli to nie jest tajemnica to czy można się dowiedzieć czegoś więcej o nowym serwerze?

Posted

[quote name='żaba88']To taka internetowa szafka w której leżą wszystkie pliki związane ze stronką.

A jeśli to nie jest tajemnica to czy można się dowiedzieć czegoś więcej o nowym serwerze?[/quote]

Oczywiście to żadna tajemnica, z tym że ja ciemna w tych sprawach więc przekleję maila folen .

,,hej ponownie witaj
poniżej mail potwierdzający zamówienie hostingu dla Orzeszków, jest to opłata za rok oczywiście, są dwa tygodnie na uregulowanie tego, więc w sumie nie musisz się spieszyć.
Na podane dane w mailu możesz wpłacić osobiście.
Na tym serwerze nowym trochę sobie popracowałam, zainstalowałam coś takiego - [URL="http://orzechowce.na16.pl/joomla/"]http://orzechowce.na16.pl/joomla/,[/URL] można by to teraz dostosować do potrzeb strony schronowej, tzn odpowiednie działy i tak dalej, dodać top Orzechowski i może jakąś inną "skórkę" do tej strony. Działałoby to na pewno sprawniej od robienia "na piechotę", które robi się z moją wersją strony, do której niestety nie potrafię dorobić panelu do administracji.
W pojedynkę jest to naprawdę ciężkie do ogarnięcia, mówię z autopsji, dobrze żeby choć 1-2 osoby chętne i zorientowane w temacie pomogły.
Pozostawiam Wam do rozstrzygnięcia kwestie strony, tzn czy zmieniamy na taką jak pokazuję czy nie.

Pozdrawiam,
Malwina / Folen

---- Wiadomość Oryginalna ----

Posted

Mam dobra wiadomość, po prawie rocznym katowaniu Gazeta Jarosławska zgodziła sie zamieszczać ogłoszenia naszych psów wraz ze zdjęciami :)

Co do strony to moja sugestia jest zeby przy opisach psow wprowadzić rodzaj ankiety:
imie: wiek, płec, skad przyjęty + data przyjęcia, wielkość, stosunek do psow/kotow i ewentualnie historie psa, zeby wszystkie opisy były takie same i zawierały potrzebne informacje

Posted

Do gazety narazie wysłałam 3 psy chociaż myślę ze będzie tylko po jednym ogłoszeniu na tydzień. 3 pierwsze to Monia - bo dostaje swira, długo czeka i juz nie wiem gdzie szukac jej szansy, Rita bo mała słodka sunia, dla starszych osob, Bacek bo tez długo czeka i po to tez żeby ludzie zobaczyli ze w schroniskach nie siedzą same brzydkie stare psy.

Na allegro: Lucia, Butla, Diva, Katia i Rasputin, Axel, Fiszka i jej mała, Roki, Leopold, Sarenka, Bella, Suzi, Irga, Max, Bacek, Shelty, Monia, Nela, Matylda, Diger, Ciapek i Tofik, Agata, Frytka, Cora, Burek, Promyk, Grot, Cindyi Jenny, Miecka, Spajki

Posted

No więc wracam do stronki bo sprawa robi sie pilna. Przybyły nam ostatnio 2 nowe zakładki /dzięki żabo :calus:/ ,, Za tęczowym mostem'' i ,, Koty w schronisku''. Ponieważ możemy teraz poszerzyć serwer o nastepne - proszę o wypowiedzenie sie w tej kwestii.
Proponuję jeszcze [COLOR=DarkRed]Adopcje wirtualne[COLOR=Black] bo coraz więcej osób deklaruje chęć adopcji na odległość i comiesięczne wpłaty na konkretnego psa. Trzeba więc wyrażnie napisać kto i jakiego psa bierze pod swoją opiekę.[/COLOR][/COLOR]
Nastepnie [COLOR=DarkRed]Szczeniaki i młodzież do 1 roku.[COLOR=Black] Połączyłabym - dlatego że szczeniaków ostatnio nie ma dużo i miejmy nadzieję że tak zostanie.[/COLOR][/COLOR]
Następnie [COLOR=DarkRed]Oni pomogli [COLOR=Black]lub [COLOR=DarkRed]Pomogli[COLOR=Black] gdzie będziemy na bieżąco robić wykaz osób pomagających schronisku.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
I jeszcze [COLOR=DarkRed]Ogłoszenia [COLOR=Black]gdzie można umieszczać np. zaginął, znaleziono, szukam domu, dam dom, porzucono, oddam w dobre ręce itp.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=Black]Może też zastanowić sie nad zakładką [COLOR=DarkRed]Wiadomości z nowych domów[COLOR=Black] bo moglibyśmy na bieżąco wklejać zdjęcia wyadoptowanych psiaków[/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=Blue][COLOR=Black][COLOR=Blue][COLOR=Black][COLOR=Blue][COLOR=Black], a mam ich bardzo dużo przysyłanych nawet 2 lata po adopcji. Jest dział oczywiście ,,[COLOR=DarkRed]W nowych domach'' [COLOR=Black]ale najczęsciej przeklejamy tam zdjęcia z psów do adopcji, a w tym dziale moglibyśmy niejako prowadzić kronikę z przysyłanych sukcesywnie zdjęc i zobaczyć np.psa w nowym domu bezpośrednio po adopcji i teraz po 2-3 latach. Wiem że dużo osób uwielbia buszować po takim dziale.[/COLOR][/COLOR]

Pisałam też wcześniej że zakładka ,, [COLOR=DarkRed]Zanim zaadoptujesz[/COLOR]'' i [COLOR=DarkRed],,Warunki adopcji'' [/COLOR] powinny być razem. Tam też powinna znależc sie kopia umowy adopcyjnej. I informacja że adopcja kosztuje 40zł, że należy wziąć ze sobą smycz i obrożę / dla nas to oczywiste niemniej w dalszym ciągu przyjeżdżają ludzie bez i zabierają schroniskowe/,że wszystkie psy są zaszczepione na wściekliznę. Coś w tym stylu.

Pozostaje jeszcze kwestia jak umieszczać psiaki nowo-przyjęte. Czy jest sens robić zakładkę czy poprostu umieszczać je kolejno na początku strony.
Strona nasza powinna być czytelna i nieskomplikowana w obsłudze.
No i na koniec pozostaje sprawa w podzieleniu sie prowadzeniem stronki tak, żeby każdy miał swój rewir i drugi mu nie mieszał. Ja oczywiście odpadam bo nie ukrywam najmniej kumata jestem.
Administratorem całej stronki zostaje oczywiście żaba / jeśli nie ma nic naprzeciw/ i wszelkie zmiany, uzgodnienia i pytania kierować w przyszłości do niego. Kto ma jakieś propozycje ??? :razz:
No więc czekam na sugestie, słuchajcie spieszmy się, szkoda każdego dnia.
Wiem że masa osób zagląda na stronkę i zróbmy z niej prawdziwą wizytówkę naszego schroniska bo teraz naprawdę nie mamy sie czego wstydzić.

[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]

Posted

Dostałam zdjęcia Mamby .....:multi:......Państwo z Dębicy bardzo się z nią cieszą, piszą jaka cudowna i w ogóle, dzieci ja uwielbiają, dziekują bardzo za adopcję i pozdrawiają wszystkich wolontariuszy.

[IMG]http://img100.imageshack.us/img100/8195/dscf1229.jpg[/IMG]

[IMG]http://img25.imageshack.us/img25/8060/dscf1236.jpg[/IMG]

Dla takich zdjęć warto założyć zakładkę ..[COLOR=DarkRed]Wiadomości z nowych domów ''[COLOR=Black] ponieważ otrzymuję na bieżąco zdjęcia psiaków już dawno wyadoptowanych. Metamorfozy niektórych są niesamowite.[/COLOR][COLOR=Black] Ogromnie miło patrzeć na wypielęgnowane, szczęsliwe mordki - to taki miód na nasze serca. :loveu:[/COLOR]
[/COLOR]

Posted

Ja czekam na sygnały czy mam sobie wydysponować trochę czasu na ogarnięcie Wam strony czy nie, to dosyć istotna kwestia dla mnie...

Becia pomysł z działami jak najbardziej trafiony.

Posted

Czy nikogo poza Becią nie interesuje kwestia strony? To może zostaniecie z zapchanym serwerem i stroną robioną na piechotę... Bo ja naprawdę mam ograniczony czas i potrzebuję konkretnych informacji co i jak robić...

Posted

[quote name='Folen']Czy nikogo poza Becią nie interesuje kwestia strony? To może zostaniecie z zapchanym serwerem i stroną robioną na piechotę... Bo ja naprawdę mam ograniczony czas i potrzebuję konkretnych informacji co i jak robić...[/quote]

Folen zakładki jakie zaproponowała Becia to między innymi moje propozycje z nią uzgodnione. Tak jak pisała wcześniej wg mnie powinno rozjaśnić się grafikę strony.

Posted

[quote name='becia66']No więc wracam do stronki bo sprawa robi sie pilna. Przybyły nam ostatnio 2 nowe zakładki /dzięki żabo :calus:/ ,, Za tęczowym mostem'' i ,, Koty w schronisku''. Ponieważ możemy teraz poszerzyć serwer o nastepne - proszę o wypowiedzenie sie w tej kwestii.
Proponuję jeszcze [COLOR=darkred]Adopcje wirtualne[COLOR=black] bo coraz więcej osób deklaruje chęć adopcji na odległość i comiesięczne wpłaty na konkretnego psa. Trzeba więc wyrażnie napisać kto i jakiego psa bierze pod swoją opiekę.[/COLOR][/COLOR]
Nastepnie [COLOR=darkred]Szczeniaki i młodzież do 1 roku.[COLOR=black] Połączyłabym - dlatego że szczeniaków ostatnio nie ma dużo i miejmy nadzieję że tak zostanie.[/COLOR][/COLOR]
Następnie [COLOR=darkred]Oni pomogli [COLOR=black]lub [COLOR=darkred]Pomogli[COLOR=black] gdzie będziemy na bieżąco robić wykaz osób pomagających schronisku.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
I jeszcze [COLOR=darkred]Ogłoszenia [COLOR=black]gdzie można umieszczać np. zaginął, znaleziono, szukam domu, dam dom, porzucono, oddam w dobre ręce itp.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=black]Może też zastanowić sie nad zakładką [COLOR=darkred]Wiadomości z nowych domów[COLOR=black] bo moglibyśmy na bieżąco wklejać zdjęcia wyadoptowanych psiaków[/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=blue][COLOR=black][COLOR=blue][COLOR=black], a mam ich bardzo dużo przysyłanych nawet 2 lata po adopcji. Jest dział oczywiście ,,[COLOR=darkred]W nowych domach'' [COLOR=black]ale najczęsciej przeklejamy tam zdjęcia z psów do adopcji, a w tym dziale moglibyśmy niejako prowadzić kronikę z przysyłanych sukcesywnie zdjęc i zobaczyć np.psa w nowym domu bezpośrednio po adopcji i teraz po 2-3 latach. Wiem że dużo osób uwielbia buszować po takim dziale.[/COLOR][/COLOR]

Pisałam też wcześniej że zakładka ,, [COLOR=darkred]Zanim zaadoptujesz[/COLOR]'' i [COLOR=darkred],,Warunki adopcji'' [/COLOR]powinny być razem. Tam też powinna znależc sie kopia umowy adopcyjnej. I informacja że adopcja kosztuje 40zł, że należy wziąć ze sobą smycz i obrożę / dla nas to oczywiste niemniej w dalszym ciągu przyjeżdżają ludzie bez i zabierają schroniskowe/,że wszystkie psy są zaszczepione na wściekliznę. Coś w tym stylu.

Pozostaje jeszcze kwestia jak umieszczać psiaki nowo-przyjęte. Czy jest sens robić zakładkę czy poprostu umieszczać je kolejno na początku strony.
Strona nasza powinna być czytelna i nieskomplikowana w obsłudze.
No i na koniec pozostaje sprawa w podzieleniu sie prowadzeniem stronki tak, żeby każdy miał swój rewir i drugi mu nie mieszał. Ja oczywiście odpadam bo nie ukrywam najmniej kumata jestem.
Administratorem całej stronki zostaje oczywiście żaba / jeśli nie ma nic naprzeciw/ i wszelkie zmiany, uzgodnienia i pytania kierować w przyszłości do niego. Kto ma jakieś propozycje ??? :razz:
No więc czekam na sugestie, słuchajcie spieszmy się, szkoda każdego dnia.
Wiem że masa osób zagląda na stronkę i zróbmy z niej prawdziwą wizytówkę naszego schroniska bo teraz naprawdę nie mamy sie czego wstydzić.

[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/quote]

Beciu podsumowuje

1) nowe zakładki:
- Adopcje wirtualne
-Szczeniaki i młodzież do 1 roku
-Pomogli
-Ogłoszenia
-Wiadomości z nowych domów
-scalenie warunków adopcji z zanim zaadoptujesz

2) moje propozycje
- opcja SZUKAJ
- dodanie informacji anglojęzycznej o schronisku, jakie konto, jaka potrzebna pomoc itp. Tutaj będziemy prosić kogoś o pomoc, w przetłumaczeniu. To byłaby zakładka dodatkowa np WELCOME

Co do zdjęć, w dlaszym ciągu niech zostanie możliwość dodawania kilku zdjęć. Opisy będziemy robić wg uwag Szpilki - czyli dokladniejsze w szczegóły. NAsze psiaki będą trafiać też na inne strony, w ogłoszeniach wymagane są konkretne opisy ...
Hmm niektóre psiaki już są na stronie od pewnego czasu więc czas zmienić opisy chociażby w kwestii wieku. To ważne aby o tym nie zapominać - jak pies będzie widnial na stronie 2, 3 lata to ... niech nie zatrzymuje się na opisie sprzed tego czasu. Fajnie hdyby w momencie dodawania nowego psiaka była DATA DODANIA ... to ułatwi kontrolę nad zmianą wieku psa.

Zastanawiam się nad formatem zdjęć - czy zostawić takie jakie są czy z możliwością powiększenia jeśli się na nie kliknie? Sama nie wiem ...

Posted

Ja nie rozumiem o co tu się w ogóle pytać...osoby które się na tym nie znają(jak ja np.) nie powinny mieć nic do gadania.Becia ma koncepcję która w miarę wszystkim się podoba Folen umie to zrobić kto miał jakieś uwagi (albiemu Szpilka ) to już je napisał więc o co jeszcze chodzi ?

Posted

no i dobrze albiemu że podsumowałaś bo faktycznie tak jakos dziwnie wyglądało że nikt nie napisał choćby - okay . Szczególnie myślałam o żabie który stronkę administruje że choć jednym zdaniem sie wypowie...no ale cóż...
Czyli folen z grubsza zarys jest, my już mieszać nie będziemy, reszta kobito kochana do ciebie należy...:eviltong::calus:
Znajdż trochę czasu dla nas i pomóż prosimy bo sami rady nie damy...:modla:

Posted

Okey, to ja się wezmę za pracę, oczywiście zajmie mi ona kilka dni, ale myślę, że efekt będzie zadowalający dla wszystkich :)

Aha, Becia, doszło, dostałam maila.

Posted

a ja z wielka przyjemnością przypomnę jednego z pierwszych wyadoptowanych boksiów KAZIKA - dzisiaj wpadło mi w łapy jego zdjęcie i szczerze mnie ucieszyło a nie uśmiechnęłam się od daaaaawna ...

[IMG]http://img508.imageshack.us/img508/1851/dscf5647rh9.jpg[/IMG]

Posted

Oj pamietamy Kazika ....:eviltong:...to już pewnie ze 2 lata ??? /własnie sprawdziłam
Kazik i drugi bokser Pręgus ze złamaną nogą styczeń 2007 /. Uprowadzone ze schroniska :eviltong:.....Ale ten czas leci....
Pięknie chłopak wygląda i zdjęcie super.....:loveu:

A ja nie moge sie oprzeć żeby przypomniec jak wyglądali w najgorszych czasach orzechowskich...

[IMG]http://img16.imageshack.us/img16/6346/dscn0890.jpg[/IMG]

Pręgus ze złamana łapą

[IMG]http://img403.imageshack.us/img403/8862/dscn1020.jpg[/IMG]

obaj mają świetne boksiowe domy.....:loveu:

Posted

ostatnio koresponduje z przemiłym Panem Andrzejem, który zaproponował pomoc w transportach

cyt.
na Waszej stronie jest info, że potrzebujecie pomocy z transportem psów; mieszkam w Poznaniu, więc w razie potrzeby mogę zachodnią i północną część kraju "pokryć zasięgiem":))). Kilka razy w roku jestem też w Radymnie ...

Bardzo mnie cieszy kazda pomoc ... to naprawdę cenne ... :p

Posted

Wątek Emi

[U][FONT=Palatino Linotype][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/3-5-miesieczna-malenka-emi-z-chorym-serduszkiem-w-schronisku-pomozesz-132466/"][IMG]http://i427.photobucket.com/albums/pp360/Neczka123/KopiaEmi7-1.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/U]