Unbelievable Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 [quote name='BBeta']Czyli SuperAero nie są warte swojej ceny? :shake:[/QUOTE] znajomej aussik tak nie dziurkuje tych dysków ;) jego właściwie wyglądają jak nowe.... a Brum, cóż, jak widać : P mogłam jeszcze walnąć dla porównania sonici gummy, które mają ze 3 lata a są chyba mniej dziurawe Quote
dog193 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Za to nasze sonici są podziurawione jak ser szwajcarski, oprócz tego powyginane w każdą stronę ;) Ale ja na nie nakręcałam Jupika, więc głównie szarpałam się nimi + jakieś rollery czy floatery. Quote
Unbelievable Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 ja się super aero szarpię, ale xtrasem nie ;) Quote
jonQuilla Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Martyńcia gdzie Ty we wrzeszczu stacjonujesz? :p bo to że wykłady masz niedaleko mnie to już ustaliłam xD Quote
Unbelievable Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 [quote name='jonQuilla']Martyńcia gdzie Ty we wrzeszczu stacjonujesz? :p bo to że wykłady masz niedaleko mnie to już ustaliłam xD[/QUOTE] no kurde :evil_lol: ja mieszkam tam, gdzie na spacerze byłyśmy, dwa przystanki wcześniej Quote
jonQuilla Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 a to mi pisałaś kiedyś...Kościuszki albo coś niedaleko ;) trzeba się ustawić na jakiś spacer, chętnie zobaczyłabym Brume już taką dużą ale wciąż małą :D Quote
motyleqq Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 hehe no przykro mi że Twój piesek przestał być delikatny :evil_lol: mam nadzieję że nie spotka mnie ten los z młodym :lol: Quote
Majkowska Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Ale piękności :) I skoczne, super. Fajnie jest mieć psa sportowca z tyloma pomysłami i chęcią do pracy :) A wasze dyski przy naszych to pikuś... Jakbym wkleiła zdjęcie to nie wiem czy by ktoś poznał. Ale to zasługa moich rodziców - myśleli że to gryzaczek i dali mu jak został sam... :/ Głaskanki dla Was, zapraszamy w odwiedziny do naszego Waldusia :) Dopiero się rozkręcamy, mam nadzieję że wąteczek się nam rozwinie tak jak i Wam :) Quote
Unbelievable Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 [quote name='jonQuilla']a to mi pisałaś kiedyś...Kościuszki albo coś niedaleko ;) trzeba się ustawić na jakiś spacer, chętnie zobaczyłabym Brume już taką dużą ale wciąż małą :D[/QUOTE] po sesji, jakieś piwko, jak najbardziej :diabloti: [quote name='motyleqq']hehe no przykro mi że Twój piesek przestał być delikatny :evil_lol: mam nadzieję że nie spotka mnie ten los z młodym :lol:[/QUOTE] nadzieja matką... wiesz co :evil_lol: [quote name='Majkowska']Ale piękności :) I skoczne, super. Fajnie jest mieć psa sportowca z tyloma pomysłami i chęcią do pracy :) A wasze dyski przy naszych to pikuś... Jakbym wkleiła zdjęcie to nie wiem czy by ktoś poznał. Ale to zasługa moich rodziców - myśleli że to gryzaczek i dali mu jak został sam... :/ Głaskanki dla Was, zapraszamy w odwiedziny do naszego Waldusia :) Dopiero się rozkręcamy, mam nadzieję że wąteczek się nam rozwinie tak jak i Wam :)[/QUOTE] dzięki :loveu: no to są dyski po jednej sesyjce, kilkunastu złapaniach w pysk... Brum takie zwykłe dyski dziurkuje w dwie sekundy ;) Ogłaszam wszem i wobec, iż Brum od dzisiaj jest śmierdzącą sraką kupojedzącą :angryy: ktoś może powiedzieć czy to nie przez karmę na przykład? ze 3 tygodnie temu wytarzała się w kupie, dzisiaj zjadła, od dłuższego czasu je Brita, na innych karmach tego nie było... Quote
Majkowska Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Że zjada? A fe... jakże to tak damie przystoi ;D Może brakuje w brzuszku jakichś bakteryji? Podobno pomagają żwaczyki lub tabletki ze żwaczy RumenTabs czy jakoś takoś... U nas się też zjadają ale tylko w domu - kocie! Idę sprzątać kuwety, a tam...czysto. Podchodzi do mnie Walduś i coś memła... każę wypluć, a na podłogę spada swieżutki koci bobek... W kupie siła,no poprostu. Ps . Dodałam właśnie w tej chwili nowe zdjęcia u nas :) Quote
evel Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Może być przez karmę. U nas pomogło na początku podawanie śmierdzieli, kefirów, lucerny, a w sumie najbardziej pomógł barf i podawanie od czasu do czasu podśmierdniętego mięsa - tylko u Brumy to chyba odpada ze względu na te jej sraczki, nie? Quote
Unbelievable Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 mięso jakiekolwiek odpada, po podśmiardniętym nawet nie chcę myśleć co by się działo.... zostało jeszcze ze 4kg tego brita, gorzej że w łomży jest jeszcze z 10 :roll: muszę się za czymś nowym rozejrzeć.... najwyżej Gram będzie jadł brita przez całą wieczność :evil_lol: ma ktoś może jakiś pomysł- karma z samą rybą, powyżej 30% białka, znośna cena...? edit: a jakbym jej to mieszała z orijenem? Quote
motyleqq Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 i żadnych gryzaków też nie może? są też jakieś takie suplementy co niby w tym pomagają, ale nie pamiętam jak się nazywa to coś, ani czy faktycznie by zadziałało Quote
Unbelievable Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 gryzaki może, ale też nie chciałabym jej tego dawać w jakichś wielkich ilościach. Na razie po prostu zmienię karmę ;) Quote
motyleqq Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 no to spróbuj suszone żwacze, nie musisz dawać wielkich ilości, może akurat to coś da. chociaż Etna zawsze po żwaczach ma rzadszą kupę :roll: Quote
vpassione Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Rumen tabsy się podaje jak pies zjada kupy. Quote
Luzia Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 U mnie rumen tabs kompletnie nic nie dały, brał je rudy ponad dwa miesiące i nic. Quote
Majkowska Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 hmmm brit wydaje się dobrą karmą ( nie karmiłam nigdy, ale znajomi używali i zachwalali). A purina? Marka średnia, ma i dobre i złe opinie, ale karmiliśmy swojego czasu naszego i całkiem dobrze jadł i z żołądkiem też ok. Ewentualnie są zawsze karmy jelitowe, delikatne - my mieliśmy Eukanubę jelitową, niby było ok, ale na markę jestem trochę cięta. Choć rzecz jasna co kto lubi. No i też preferencje psa - nie każdemu to samo służy. Szczególnie że pisałaś chyba że to niejadek? A dlaczego mięcho u was odpada? Quote
asiak_kasia Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 A acana pacifica? U nas się nieźle sprawdziła, tylko cena jest taka już ciut niej zachęcająca. Ja kupowałam na pół w promocji 2x15(albo 13)kg i wtedy wychodziło cos koło 200zł na 15kg Quote
xxxkaluniaxxx Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 a ta? :razz: tyle że białko 26% [url]http://www.p1es.pl/finest-ocean-white-fish-adult-fish4dogs-12-kg-p-76.html[/url] Quote
Unbelievable Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 chciałabym się zmieścić w 14-15kg do 200zł, ewentualnie trochę ponad ;) tak żeby za kilogram wychodziło 15-17zł ja psów od dawien dawna nie karmię purinami, eukanubami, royalami i tak dalej, a powód jest bardzo prosty- są do d... :grins: mają za dużo kukurydzy, no i w ogóle ją mają, do tego w większości procentowa zawartość białka spada poniżej 25% co według mnie jest absolutnym minimum ;) totw, acana, fish4dogs(ta jest chyba najgorsza z tych trzech) są drogie ;) totw się opylał jak był na promocji 14kg za 160zł, ale już nie ma :roll: znalazłam coś co się nazywa first mate, ale dawkowanie jest ogromne, Brum by tego w życiu nie wciągnęła :roll: wolfsbluty i white wolf jest drogie Quote
omry Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Ja karmię Fromm Family. 15 kg 200 zł w Modernpet. Quote
Unbelievable Posted June 18, 2013 Author Posted June 18, 2013 [quote name='omry']Ja karmię Fromm Family. 15 kg 200 zł w Modernpet.[/QUOTE] same kurczakowe ;) Quote
Rinuś Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='Unbelievable'][video=youtube_share;GsOlDkUOXT0]http://youtu.be/GsOlDkUOXT0[/video][/QUOTE] a więc: dopiero dostąpiłam zaszczytu aby obejrzeć ten filmik :diabloti: oglądam go i jestem na 2:30 i zabiję Cię :diabloti: nie ekscytuj się tak bo prawie zawału dostałam gdyż miałam dosyć głośno dźwięk podkręcony :evil_lol: oglądam dalej: -zajebiste - pac turlaj, pAC turlaj, a ona siedzi :evil_lol: - Bruma robi zajebiste miny :loveu: podsumowując : AŻ mi się zachciało bojdejka :evil_lol: Quote
Recommended Posts