Mada:) Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 To straszne... !! :placz: Nie potrafię sobie wyobrazić co on czuje... Ogrom jego tragedii jest porażający! Nie ma wyjścia, trzeba znaleźć dom, a najlepiej przedtem dom tymczasowy, aby psiak nauczył się troszkę korzystać z życia i żeby ktoś mógł go lepiej poznać, zanim znajdzie się odpowiedni, docelowy domek dla psiaka. Lisek jest staszczym psiakiem, w nieciekawym stanie fizycznym i psychicznym. Rzeczą oczywistą jest to, iż dłuższy pobyt w schronisku oznacza dla niego pewną śmierć! Pomóżmy mu więc z wszystkich sił! Ogłoszeń już troszkę jest, ale ich nigdy za wiele! On musi poznać lepsze życie, bo zasłużył sobie na to! Ileż zła jest na tym świecie! :placz: Po prostu siąść i płakać!! :placz: Lisku! Pomożemy Ci znaleźć domek, ale bądź silny! Cóż Ty teraz porabiasz? Zapewne drżysz z przerażenia i samotności oraz bólu... :shake: Quote
Arlene Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Jeszcze nie widziałam tak smutnego psa. Lisek wygląda, jakby stracił już wszelką nadzieję i bał się każdego kolejnego dnia... Tymczasem mogę tylko podnieść i wkleić linki do ogłoszeń: * adopcje.org * mojpupil.pl * i oczywiście na stronie. Psiaku, pokaż się! Quote
grazyna9915 Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Madziu serdecznie dziękuję, za allegro, mam nadzieję, że przyniesie to efekt. Pidzej, psiak miał zrobionych w sumie dwa zdjęcia i nie zabardzo miało sens robienie więcej zdjęć, bo wszystkie były by takie same, on tylko leży i na nic nie reaguje. Ale obiecuję, że napewno jeżeli będzie okazja to zrobię mu więcej fotek. Czarodziejka rozumiem Cię, że nie możesz wziąść psiaka, sama bym go chętnie wzięłam, ale w tej chwili mam już w domu pięć psiaków w tym jednego który nie lubi męskiej konkurencji. Wiem, że i Madzia, chętnie by go przygarnęła na DT, ale i ona ma już nadliczbowe psiaki na tymczasie. Arlenko dziękuję za ogłoszenia, one muszą w końcu przynieść efekt. Odezwała się jedna Pani z Krakowa, która - jeżeli nie znajdzie się ktoś inny - to zadeklarowała się, że przygarnie go na tymczas, jednak ona ma już dużo staruszków pod opieką, więc dobrze by było znaleźć mniej zagęszczony tymczas. Niestety na dzień dzisiejszy psiak zachowuje się tak jakby sam zrezygnował z życia. Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Nie ma co wybrzydzać, na mniej zagęszczony może poczekać i u tej pani. W schronie nie przetrwa... Quote
pidzej Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Ja też jestem za tym tymczasem... a ile pani ma psów? Zresztą, nieważne, chyba wszystko dla niego teraz będzie lepsze. A będziemy szukać innego tymczasu, byle go zabrać z tego mrozu... Quote
grazyna9915 Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Ile psiaków ma pani to nie wiem, bo pani nie za bardzo chciała powiedzieć, ale jest ich pewno kilka. Pani z Krakowa mówiła, że ma dom z ogrodem i rodziców do pomocy nad psiaczkami. W każdym razie dobrze by go było zabrać ze schroniska i szukać mu drugiego DT lub domu docelowego. Quote
grazyna9915 Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Maluszku nabierz ochoty do życia. Quote
Edi100 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Jesli jest jakiś Dt chętny, to nie ma na co czekać.Może choć troszkę radości starunio odzyska. No i ciepełka zazna! Quote
grazyna9915 Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Jeżeli nikt inny się nie znajdzi i Pani z Krakowa się nie wycofa to LISEK pojedzie do KRAKOWA. Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Na wszelki wypadek domku tymczasowego nadal szukamy! Quote
grazyna9915 Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Tak Czarodziejko, szukamy dalej, a najlepiej, żeby go ktoś pokochał już na stałe, on sobie sam nie da rady. Ktoś musi przekonać go że warto żyć. Quote
Edi100 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Strasznie smutna prawda:placz::placz::placz: Quote
Szczurwis Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Ogłosiłam Liska na forum Alloszczur: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?p=113529#113529 Oraz na forum szczury.org: http://szczury.org/index.php?topic=18518.0 Lisku wytrzymaj!! Quote
grazyna9915 Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Przejmujące plakaty. Najbardziej ten mi się spodobał: Kaju czy dałabyś radę wydrukować kilka? Czarodziejki czy byłybyście wstanie rozwiesić kilka plakatów? Quote
grazyna9915 Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Szczurwis dziękuję za plakaty i ogłoszenia. Quote
Szczurwis Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Nie ma za co... żeby tylko udało się Liskowi pomóc! :placz: ...żeby doczekał... Na samą myśl o nim łzy napływają do oczu... :bigcry:A może by spróbować w radio ogłosić? :bluepaw::Help_2: Quote
Szczurwis Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Podnoszę... W górę Lisku... Nawet jeśli Ty straciłeś nadzieję, są jeszcze tacy, którzy wierzą... Quote
pati_zabrze Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Ja też podniosę biedaka :-( Tylko tak mogę mu pomóc :placz: Quote
grazyna9915 Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Szczurwis, każdy pomysł jest na wagę złota, czy masz jakiś dostęp do radia? Na razie napisałam do znajmych z Krakowa, którzy ogłaszali kiedyś psiaki przez TV, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Pati utrzymanie psiaka na szczycie wątków jest bardzo ważne, więc robisz nie tylko, ale aż tyle, podnosząc go. DZIĘKUJĘ Quote
Szczurwis Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Nie mam dostępu do radia, ale spróbuję się jakoś skontaktować z którymś radiem -może ogłoszą... Quote
pati_zabrze Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Psiaka trzeba jak najszybciej wyciągnąć ze schronu... a ostatnio tak trudno nawet o DT :-( Quote
Recommended Posts