Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wypatrzyliśmy go w schronisku. Jest w nim od niedawna. Przestraszony z początku teraz pozwolił sie wyprowadzić.
Anka zrobiła fotki, mam nadzieję, że wstawi - w poniedziałek. Byli z TZ-em i Mango wyszedł na chwile z kojca.
Ma około roku. Młody, energiczny, wesoły psiak - jest jeszcze w stosunkowo niezłej formie, ale tio chwilowe.
Niebawem jego jasne futerko zmieni się w kłęby pcheł i dredów. A jego radosny pyszcze - w smutny i zniechęcony.

Mango pilnie szuka domu stałego lub tymczasu. Musimy go pilne stamtąd zabrać.
To nie miejsce na pudlastego psiaka.
Jest nieduży, mniejszy niż typowy średni pudel.

Miałam pudla 18 lat - to wspaniałe psy: pojętne, kochające nauke wszelką i zajęcia.

Czy ktos pomoże Mangusiowi.

Oto te fotki, które zrobiłyśmy na początku z Pauliną. I czekamy na fotki Anki.

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja oczywiście mam skrzywienie rasą ale dla mnie to pies w typie grzywacza chińskiego powder puff z niegolonym pyszczkiem...
czy on ma długi ogon czy cięty??
jak wygląda jego sylwetka??

niedawno był temat łódzkiego grzywacza (na 100% grzywek) którego wzięto za pudelka;)
mam to opisane na stronie z linkiem na dogo
http://www.rosathea.com/szczesliwe_zakonczenia.htm
gdyby się okazał psem w typie grzywka - wstawię go na stronę do tematu grzywacze w potrzebie
http://www.rosathea.com/w_potrzebie.htm

Posted

Dudek - jak pojadę wyprowadzę go z klatki i dokładnie oglądnę. Na razie ja widziałam go tylko zza prętów i to w półmroku. Ale możesz mieć rację - ogonek ma długi.

Miejsce rzeczywiście jest ....takie sobie. Ponoć ostatnio już całkiem beeee.
Dlatego robimy co możemy żeby zabierać psiaki w inne miejsca lub do DT, których niestety nie mamy. Stąd znajdują się u Pauliny, u mnie, Anka pakowała nieraz do koleżanki.Ale to wyjścia awaryjne.

I praca Syzyfowa. Jak tylko z radością zabieraliśmy ostatnie psiaki, które mogą być adoptowane (zawsze niestety zostawał Roki) - za tydzień - klatki były pełne.
A nie sądze, żebyście chcieli zobaczyć - co jest w miskach.

Biedny Mango - postaramy suie przynajmniej jego zabrać w tygodniu.
I powstawiać w net pozostałe psiaki. Są jeszcze: średni czarny sznaucer - ale tak się boi że trudno go będzie wyprowadzić; jeden maluch, ponoć ładny - ale od niedawna i też w budzie siedzi. I 2 średniaki nowe oraz starszy Majki - ten juz jest w necie.

Mango - szuka domku!!!

Posted

Supergoga - ja miałam przez 15 lat pudelka sredniaka i nie wiem czy Mango wyglada na pudelka ale chyba nie do końca. .Jest tak czy siak uroczy i bardzo mi go szkoda !Nie bardzo moge teraz pomoc i jestem daleko na dodatek!
Ale jestem z wami i glaski dla slodziaka.

Posted

To schronisko jest po przeciwnej stronie Poznania niż Murowana Goślina (znam ją doskonale, słuzbowo bywam tam co tydzień). Z pewnych względów - nie napisze na forum dokładnie gdzie. Ale na PM mogę podać info.
Ja wiem, że on taki pudel jak ja Monroe - też miałam pudla 18 lat.
Ale sama nie wiem, jak zachęcić, żeby ktoś zajrzał, a może się zakocha w nim. Bo jest super.

Posted

Więc powtórzę to, co napisałam już na wątku Karo, tym razem na własnym wątku Mangusia.

Byłam z Tz-em w schronie i zapoznaliśmy sobie Manga:) Mango ma około roku, jest w zasadzie jeszcze prawie szczeniakiem i zachowuje się jak szczeniak. Typowy. Bardzo ruchliwy, żywy, wszystkim zainteresowany - po prostu iskierka. Energiczny. Po części może to wynikać z siedzenia całymi dniami w klatce. Jest fajny.

Trudno było mu zrobić foty, bo cały czas chciał wisieć na moim TZ-ecie. No ale zrobiłam. Mango lgnie do ludzi - znaczy obskakuje ich:diabloti:

Przyszły dom Manga będzie musiał być świadomy, że to nie jest pies, który będzie spokojnie i grzecznie leżał na kanapie. Nie będzie. To jest młody, aktywny pies, któremu trzeba poświęcić czas. Jeszcze w zasadzie szczenię. Wygląda mi na taiego, co lubi różne rzeczy podgryzać, jak to szczeniak. Ale mogę się mylić.

Oboje z Tz-em chcemy, żeby pies poszedł do adopcji wykastrowany.

Fotki zaraz.

Posted

MonikaP napisał(a):
Ładny ten kudłaczek ;-).
Aniu, a to jego skakanie to takie "dominacyjne", czy z chęci zabawy i ogólnego "roztrzepania"?

Absolutnie nie dominacyjne;)
On nie jest dominantem.
To dzieciak i ludzi mu brak. To jest "zainteresuj sie mną i przytul mnie".
Kastrację chcemy nie dlatego że on ma skłonności do dominacji, tylko za względu na wygląd.

Posted

Mango bedzie miał ogłoszenia oczywiście.
Wysłałam już wszystko ciotce supergodze, żeby powstawiała ma fundacyjne konta.
Jeśli ciotka nie da rady, jutro powstawia moja siostra, już obiecała:lol:.