Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja Casablanka tez nie wiedziala co to pilka, ale nauczyla sie od Kostaryki. Teraz broni pilki jak lew :evil_lol:

Nie wiem co ci 'ludzie' wyprawiaja z tymi zwierzakami, ze takie mlode psiaki nie umieja sie bawic, kula sie na kazdy szybszy ruch, przywieraja do ziemi, gdy sie glosniej cos powie :shake: po co im w ogole byly psy :???:

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo ładnie sie wszystko zagoiło. Szwy ma rozpuszczalne ;)

Jedyne co mnie martwi u Koli to jej bojaźliwość. Widać, że to wrażliwa suńka i ktoś jej zadał rany, które się szybko nie zagoją, jeśli w ogóle :roll:
W każdym razie jak ktoś ją weźmie do domku, przytuli, pokocha, poświęci tyle czasu na ile zasługuje, to większego przyjaciela nigdzie nie znajdzie :shake:
Strasznie się klei do człowieka. Nikt na nią nie krzyczy, nikt jej nie bije, nie przegania - to chyba dla niej coś zupełnie nowego :roll:

Robimy postępy w nauce siadania :lol:
Zapinania na smycz już też się nie boimy ;)

Posted

Strasznie się klei do człowieka. Nikt na nią nie krzyczy, nikt jej nie bije, nie przegania - to chyba dla niej coś zupełnie nowego
Biedna sucz :shake:
Odkrywa czlowieka na nowo jako istote, ktora nie bije, do ktorej mozna sie przytulic, z nia pobawic :roll:

Dobrze, ze wyciagnelysmy ja ze schroniska, bo pewnie nie wyszlaby z budy, gdyby ktos ja chcial obejrzec...i czekalaby latami na dom.

Posted

Murka, to od Irenki z Krakowa.

Jeżeli już jesteśmy przy temacie sprawdzania domków to jeżeli zgosi się w sprawie jakiegokolwiek kolaka dziewczyna z Dobczyc, to dom też odpada. W ciągu roku stracili dwa psy pod kołami samochodu.
Aga przekaż tą informację do tej dziewczyny co ma szczeniaczka collie.

Posted

Ta pani jest z Torunia, a Fanta jedzie do Gliwic ;)

Pani z Torunia ma już sunię podobną do Koli, wziętą ze schroniska. Też bała się wszystkiego i wszystkiego trzeba ją było uczyć, łącznie z zachowaniem czystości w domu.
To akurat w przypadku Koli mam nadzieję odpada bo Kola pięknie załatwia się na spacerkach i nie brudzi w ogóle w boksie :cool3:

Kola mogłaby u tej Pani zamieszkać od stycznia. Problemem jest jeszcze transport. To kawał drogi :roll:
No i znacie kogoś z Torunia, kto mógłby domek sprawdzić? :cool3:

Posted

Z Torunia znam MEFIMEJ, moze sprawdzilaby domek dla Koli.
A czy KOLA dogada sie z tamta sunia :???: a raczej w druga strone.

TORUN
Mefimej
tel.kom. 0609 507 725 e-mail: [email protected]
NET
DTA - ale naprawdę awaryjnie
WIZ/DOM na terenie Torunia
WIZ/poadopcyjna na terenie Torunia

TORUN
Daga 10011
tel.kom. 504 187 981
[email protected]
NET
TRANSPORT -W promieniu 40 km od Torunia chetnie sluze pomoca
AUTO-duzy van,wejda nawet 3 duze psy
Nocleg dla opiekuna z psem lub bez-nie w okresie cieczki lub miotu to z psem ,w pozost. przypadkach nocleg bez psa
Moj pies dawca krwi-mam psa po nosowce,moze sluzyc jako surowica
FOTO-
DORADCY DOGO

Posted

Ulka, dzięki za namiary ;)
Na razie czekam na ostateczną decyzję p.Marty i jeślibyśmy mieli pomóc w transporcie, to wtedy zapytam czy p.Marta się zgodzi na wizytę przedadopcyjną.

Jeśli chodzi o Kolę, to z moimi suńkami dogaduje się super, nie jest zaczepna, jak trzeba to ustępuje. Z jej strony nie powinno być problemu. Myślę też , że gdyby sunia p.Marty przejawiała agresję wobec innych suczek, to p.Marta nie myślałaby o towarzyszce dla niej :roll:

Wszystko jeszcze dogramy i dopytamy w razie czego.

Posted

Ulka18 napisał(a):

w schronisku by przepadla wsrod setek innych psow...

Zwłaszcza, że ona przeważnie boi się obcych i zachowuje wobec nich dystans. Ucieka od wyciągniętej nieznanej ręki. Chowałaby się w budzie gdyby ktoś przechodził i szukał psa dla siebie...
A gdy zaufa... jest taaaaka kochana :loveu: