Ulka18 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Moja Casablanka tez nie wiedziala co to pilka, ale nauczyla sie od Kostaryki. Teraz broni pilki jak lew :evil_lol: Nie wiem co ci 'ludzie' wyprawiaja z tymi zwierzakami, ze takie mlode psiaki nie umieja sie bawic, kula sie na kazdy szybszy ruch, przywieraja do ziemi, gdy sie glosniej cos powie :shake: po co im w ogole byly psy :???: Quote
terra Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Piękna Kola czeka na swojego człowieka i własny domek. Quote
Ulka18 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Murko, Kola ma juz zdjete szwy? Wszystko dobrze z nia zdrowotnie? Quote
Murka Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Bardzo ładnie sie wszystko zagoiło. Szwy ma rozpuszczalne ;) Jedyne co mnie martwi u Koli to jej bojaźliwość. Widać, że to wrażliwa suńka i ktoś jej zadał rany, które się szybko nie zagoją, jeśli w ogóle :roll: W każdym razie jak ktoś ją weźmie do domku, przytuli, pokocha, poświęci tyle czasu na ile zasługuje, to większego przyjaciela nigdzie nie znajdzie :shake: Strasznie się klei do człowieka. Nikt na nią nie krzyczy, nikt jej nie bije, nie przegania - to chyba dla niej coś zupełnie nowego :roll: Robimy postępy w nauce siadania :lol: Zapinania na smycz już też się nie boimy ;) Quote
Ulka18 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Strasznie się klei do człowieka. Nikt na nią nie krzyczy, nikt jej nie bije, nie przegania - to chyba dla niej coś zupełnie nowego Biedna sucz :shake: Odkrywa czlowieka na nowo jako istote, ktora nie bije, do ktorej mozna sie przytulic, z nia pobawic :roll: Dobrze, ze wyciagnelysmy ja ze schroniska, bo pewnie nie wyszlaby z budy, gdyby ktos ja chcial obejrzec...i czekalaby latami na dom. Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Zobaczcie cioteczki :loveu: widzicie podobienstwo :wink: http://smoothcollie.pl/rodowod/rodowod.html Quote
Reno2001 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Kurczę, ale podobieństwo. Niesamowite!!! Może podpiąć to w aukcji Koli??? Tak dla niedowiarków... Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Zdjecia nie podpinaj, ale mozesz podac link do strony. Zeby nie miec problemow z wlascicielem zdjec. Quote
Reno2001 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Ulka18 napisał(a):Zdjecia nie podpinaj, ale mozesz podac link do strony. Zeby nie miec problemow z wlascicielem zdjec. Fakt, dzięki :p. Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Podobienstwo naszej Koleczki do tej prawdziwej krotkowlosej kolaczki jest zadziwiajaca :cool3: Oby to jej pomoglo znalezc dom :thumbs: Quote
Murka Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Dostałam maila w sprawie suńki... trzymajcie kciuki ;) Quote
terra Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Trzymam mocno, żeby to był wymarzony dom dla Koli. Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Dostałam maila w sprawie suńki... trzymajcie kciuki Trzymamy z calych sil :kciuki: A ten mail wygladal obiecujaco? Quote
Murka Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Ulka18 napisał(a):Trzymamy z calych sil :kciuki: A ten mail wygladal obiecujaco? Bardzo obiecująco :cool3: Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 To ja nic nie robie, tylko trzymam kciuki i uruchamiam cala rodzine do trzymania :kciuki: :thumbs: :kciuki: Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Murka, to od Irenki z Krakowa. Jeżeli już jesteśmy przy temacie sprawdzania domków to jeżeli zgosi się w sprawie jakiegokolwiek kolaka dziewczyna z Dobczyc, to dom też odpada. W ciągu roku stracili dwa psy pod kołami samochodu. Aga przekaż tą informację do tej dziewczyny co ma szczeniaczka collie. Quote
Murka Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Ta pani jest z Torunia, a Fanta jedzie do Gliwic ;) Pani z Torunia ma już sunię podobną do Koli, wziętą ze schroniska. Też bała się wszystkiego i wszystkiego trzeba ją było uczyć, łącznie z zachowaniem czystości w domu. To akurat w przypadku Koli mam nadzieję odpada bo Kola pięknie załatwia się na spacerkach i nie brudzi w ogóle w boksie :cool3: Kola mogłaby u tej Pani zamieszkać od stycznia. Problemem jest jeszcze transport. To kawał drogi :roll: No i znacie kogoś z Torunia, kto mógłby domek sprawdzić? :cool3: Quote
terra Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 "Pani z Torunia ma już sunię podobną do Koli, wziętą ze schroniska." To będą jak siostrzyczki. Quote
ada_1994 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Trzymam kciuki!!!! Oby Koli miała wreszcie swój wymarzony dom! Quote
Ulka18 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Z Torunia znam MEFIMEJ, moze sprawdzilaby domek dla Koli. A czy KOLA dogada sie z tamta sunia :???: a raczej w druga strone. TORUN Mefimej tel.kom. 0609 507 725 e-mail: [email protected] NET DTA - ale naprawdę awaryjnie WIZ/DOM na terenie Torunia WIZ/poadopcyjna na terenie Torunia TORUN Daga 10011 tel.kom. 504 187 981 [email protected] NET TRANSPORT -W promieniu 40 km od Torunia chetnie sluze pomoca AUTO-duzy van,wejda nawet 3 duze psy Nocleg dla opiekuna z psem lub bez-nie w okresie cieczki lub miotu to z psem ,w pozost. przypadkach nocleg bez psa Moj pies dawca krwi-mam psa po nosowce,moze sluzyc jako surowica FOTO- DORADCY DOGO Quote
Murka Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Ulka, dzięki za namiary ;) Na razie czekam na ostateczną decyzję p.Marty i jeślibyśmy mieli pomóc w transporcie, to wtedy zapytam czy p.Marta się zgodzi na wizytę przedadopcyjną. Jeśli chodzi o Kolę, to z moimi suńkami dogaduje się super, nie jest zaczepna, jak trzeba to ustępuje. Z jej strony nie powinno być problemu. Myślę też , że gdyby sunia p.Marty przejawiała agresję wobec innych suczek, to p.Marta nie myślałaby o towarzyszce dla niej :roll: Wszystko jeszcze dogramy i dopytamy w razie czego. Quote
Murka Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 Kola nadal czeka. P.Marta się nie odzywa jak na razie :shake: Suńka jest coraz weselsza i coraz pewniej się czuje :) A tu Kola dzisiaj Quote
terra Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Śliczna z niej psica i jaka mądra. Jak się poczuje pewnie, to ktoś będzie miał wielką pociechę z tej suni. Quote
Ulka18 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Przecudna jest :loveu: bardzo podobna do rasowych collie krotkowlosych :p w schronisku by przepadla wsrod setek innych psow... Quote
Murka Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 Ulka18 napisał(a): w schronisku by przepadla wsrod setek innych psow... Zwłaszcza, że ona przeważnie boi się obcych i zachowuje wobec nich dystans. Ucieka od wyciągniętej nieznanej ręki. Chowałaby się w budzie gdyby ktoś przechodził i szukał psa dla siebie... A gdy zaufa... jest taaaaka kochana :loveu: Quote
Recommended Posts