Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

smutna opowiesc...:shake:
jakich wiele tu na dogo...

Tekila- piekny wesoly pies, ufny i radosny...
bezdomny...

Tekile wyadoptowano z poznanskiego schronu ok 1,5roku temu...zabrala ja kobitka, ktora-jak sie okazalo- nie byla odpowiedzialna wlascicielka...

kobitka lubi wypic...jakis miesiac temu wyprowadzila sie z domu- i zostawila suczke sama...

Pani ma syna- prostego ale dobrego czlowieka, ktory nie chcial z wlasna matka miec kontaktow...za to kocha Tekile...dbal o nia, odwiedzal suczke u matki, szczepil, karmil, wyrowadzal...na tyle na ile pozwalala mu na to praca, tak czesto jak mogl...

do niego wlasnie zadzwoniono, ze tekila siedzi sama w pustym domu...:shake:
pojechal po nia...od tego czasu tekila zostawala codzennie sama po min. 14h sama u niego w domu- chcial o nia zadbac ale nie mal na to czasu-pracuje po 12h...
nie mial tez pieniedzy...
a musial wyjechac z pracy na 3dni- nie wiedzial co z Tekila poczac...
bardzo ja kocha...wymyslil sobie ze tak piekny pies to skarb dla kazdego- ze pojedzie na wies, porzuci ja- ale KTOS ja przygarnie- takiego pieknego psa...:shake:

nie chcial jej oddac do schronu-poniewaz tekila przybyla stamtad w zlym stanie...

ja sie o suczce dowiedzialam poczta pantoflowa...musialam dzialac, zabrac ja, pomoc temu czlowiekowi i jednoczesnie uratowac psa przed porzuceniem...

dzis ja do mnie przyprowadzil..poplakal sie...prosil bym przekazala ze takila lubi spac przykryta... i czy moze kiedys do mnie zadwonic zapytac co u niej...czlowiek bardzo prosty, ale dobry...

a Tekila- to niezwyklej urody MIX boksera z dogiem chyba- sama nie wiem?
radosna wesolutka cudowna...wdzieczna i ufna, lizala po rekach, po nogach...
piekna...

dzieki bardzo szybkiej reakcji BwP:loveu: Tekile dzis zawiozlam do DT na Winogrady....cudowni ludzie postanowili dac jej schronienie, zajac sie nia...

ale szukamy pilnie DS...

Tekila jest mlodym ok3letnim psem, bardzo pozytywnie nastawionym do ludzie i innych psow...lubiacym dzieci...

POMOZECIE??:placz:

Posted

Śliczne zdjęcia,ślicznie napisałaś Karolinka...No Tekilka trzymaj się,wiem że nic nie umiesz,nawet na imię nie reagujesz ,fizycznie nikt Cię nie zaniedbał,ale....

Modlę się,żeby tymczas okazał się domem stałym,ale to różnie bywa...Nie poniewieraj się maleńka...

Posted

wlasnie...raz odkupilam psa z tzw meliny, moja Demisia tez miala wlascicieli co lubili wypic...te psy jakos tak psychicznie sa inne...
malej ten chlopak przywozil karme, ale bywal tam max 2razy w tygodniu..czego ja nauczyl??
a ta pijana wiecznie kobieta...pies byl to byl, nie bylo to juz...znam takich ludzi i ich tok myslenia grrr...

dziekuje ci AgaZ ze b.szybka reakcje...uratowalas nas...

mam nadzieje ze bedzie dobrze...tekila to taki radosny pies- zachowuje sie jak szczenior...a bawic sie chce wszystkim- na zdjeciu np widac jak to wykonczyla dzis scierke;)

ale jak ukradla skarpety TZta to juz myslalam ze z nimi do Ciebie przyjade...heheh;)
dobranioc Tekila:)

Posted

malutka nie moze za dlugo zostac na DT oczywiscie terminu jej nie daja...jest nie wylatana energia ja roznosi...kradnie skarpetki, zjadla juz stanik- bez przerwy chce sie bawic...

jeszcze nie zostala sama...

Posted

Sunia okazała się bardzo mądrą i pojętną dziewczynką,reaguje już na siad i łapa,nie szczeka gdy słyszy kogoś na klatce.Robi wszystko,aby się przypodobać i przymilić,jest kochaniutka.Dostała opiekę i miłość i juz się za to rewanzuje....

To naprawdę dobre psisko.

Pani prosi o jak najszybszy domek stały,bo maleńka się do nich przyzyczaja...

Nie kradnie juz bielizny,ciuchów,bawi się zabawkami ,które rozbraja.