Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 923
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko właśnie fundacje mają pozwolenia na zbiórki publiczne.

Kiedyś tu na dogomanii była taka przykra sytuacja z BajkąB - został podany numer Jej prywatnego konta na forum, celem była zbiórka pieniędzy na wieniec dla Jej Męża..

A jakaś świnia z forum podała BajkęB na policję. Powodem było wzywanie do zbiórki publiczej - publicznej, bo forum jest ogólnodostępne. Jakoś się to dobrze skończyło, ale sytuacja była okropna.

Wtedy ktoś się wypowiadał, że można wysyłać numer konta na PW, bo to już nie moga się czepiać, ale żeby tak pudlicznie podawać nuemr konta, trzeba mieć pozwolenie.

Nie wiem jak jest z allegro, ale może być podobnie. Straszne by było, gdyby Dorcass miała z tego powodu nieprzyjemności.

Może lepiej napisać coś w stylu, że nie możesz adoptować, ale chcesz pomóc w inny sposób - napisz lub zadzwon?

dorcass napisał(a):
ja nie mialam problemow, z tym ze to bylo konto fundacji, ale czy to przynioslo jakies pieniadze to nie wiem, bo ludzie wplacaja pieniadze na psy pokrzywdzone a nie zdrowe, tzn musi lac sie krew, polamane nogi, odrabane ogony to kreci i te aukcje przynosza najwieksze zyski, ja wstawilam tam numer konta bo byla pani ktora chciala wplacic na niego pieniadze( wyslala mi priv z allegro) wiec wstawilam konto mysle ze warto probowac:roll:

Posted

o zgadzam sie z fizia tak chyba bedzie lepiej...pozatym lepiej nie upubliczniac nr konta w sumie..wiec nie robmy tego..tylko wlasnie tak,ze jak ktos chce pomoc to niech zadzwoni lub napisze..

Posted

To ja mam jeszcze miesięczną deklarację od moich 9-cio letnich bratanków - Huberta i Przemka, którzy chcą dać 5 zł ze swojego kieszonkowego.:loveu:

Posted

Clo mam nadzieję,że zdajesz sobie sprawę z tego,ze do czwartku to ja nie zdążę nic załatwić dla Zorra,może poza odrobaczeniem.
Nawet jeśli by się udało z kastracją to i tak by nie mógł tak szybko po zabiegu jechać autem i to jeszcze tak daleko.
A załatwienie darmowego szczepienia to też wymaga trochę zachodu,takie za 30 zł to mogę z dnia na dzień załatwić praktycznie. Tylko trzeba za nie zapłacić przy odbiorze psa ze schroniska.
Tak ostatnio załatwiłam dla naszej Luny,poprosił mnie o to nowy opiekun suni i zostało to załatwione i odebrali już w pełni zaszczepionego psa.

Posted

Narazie mamy:

- Lemoniada - 10 zł miesięcznie

- Dorcass - 50 zł jednorazowo
- Znajomi Clo - 70 zł jednorazowo
- Hubert i Przemek - 5 zł miesięcznie

Deklaracje stałe - 15 zł
Deklaracje jednorazowe - 120 zł

w sumie - 135 zł :multi:

Posted

dobrze zdaje sobie z tego sprawe ustale jeszcze szczegoly z kolezanka kiedy mozmey jechac i dam znac..no i najwyzej trudno nie ma co marnowac miejsca u mori tak mi sie wydaje wiec najwyzej tylko sie go odrobaczy i zaszczepi:)co tam da rade:)trzba tylko deklaracje pozbierac:))

Posted

clo napisał(a):
zmiana planow po zorra mozemy jechac w piatek:)czwartek niestety odpada..

A może poszukamy kogoś, kto podwiózłby Zorra do Warszawy, miałybyście znacznie mniej drogi do pokonania

Posted

byloby super..ale nie wiem czy ktos taki sie znajdzie...a przynajmniej pewnie policzy za paliwo..no ale nie ukrywam ,ze byloby super..i na piatek trzeba sie z tym kims umawiac wtedy.

Posted

Ja dzisiaj wpłacę 10 zł od moim małych bratanków, za 2 miesiące z góry, bo mi wczoraj zostawili :smile: bardzo byli szczęśliwi, że mogą pomóc,

Nie posłałam jeszcze pieniążków od Kingi na Korę - wysłać Ci Clo razem w sumie 30+10 =40 zł czy lepiej osobno, żeby nie było zamieszania?

Beatka napisała mi, że Zorro trochę przypomina Mastifa Tybetańskiego - może faktycznie jakiś taki kieszonkowy mix miniaturka :smile:

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 498x664, rozmiar 46KB.

Ja wczoraj wysłałam trochę PW do osób na Z i W

Trzeba napisać, że szukamy transportu - może akurat

Posted

spokojnie moze byc od razu calosc:))z dopiskiem ,ze to na zorro:))a co do tego ze przypomina mastiffa to sie zgadzam::)mozna bedzie slodziaka tak reklamowac:P nie wiem jesli by sie znalazl ktos chetny kto by nam go w piatek podrzucil do wawy to byoby super!ale nie wiem czy ktos sie znajdzie..