ciapuś Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 z dobrych wieści czarna niby jamnisia ma dom A ze złych dziadzio jamnik jest baaaaaaaaardzo chory Quote
hanka456 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Kleks, potrzebuje domu. Jest specyficznym psiakiem. Kochany bardzo dla tej osoby z którą się zaprzyjaźni, ale zadziora mała w stosunku do np. jednego Pana Sanitariusza. W każdym razie młodziutki psiak, co ma kiepskie dzieciństwo. Quote
ciapuś Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Wątek dziadzia jamnika http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10260426#post10260426 Quote
bunia Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 ewatonieja napisał(a):a dzisiaj przyszedł wychudzony rudy starszy jamnikowaty dziadzio :placz: Kto tym razem uratuje jamnisia? To niekończąca się historia :-( Quote
Mudik Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Poszukiwany jak najmłodszy,najlepiej szczeniak jamnik krótkowłosy,z tego co pamiętam sunia,ale dopytam. Próbuję pomóc znajomej ,której siostra chce jamnika,ale tanio:angryy::angryy: Więc będzie szukac po bezpapierowcach. Obie ze znajomą chcemy tego uniknac,jakby sie kilkumiesięczne cudo znalazło to moze by się zakochała siostra znajomej ? Mam taka nadzieję. Quote
Magija Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 [quote name='bunia']Kto tym razem uratuje jamnisia? To niekończąca się historia :-( to ten biedak, przyprowadził go pijany facet... foto: Sis Quote
ewatonieja Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 no jamnik wygląda fatalnie i sa marne szanse ze bedzie lepiej Quote
rosse Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 ewatonieja napisał(a):no jamnik wygląda fatalnie i sa marne szanse ze bedzie lepiej A dlaczego tak mówisz?? Skonczyłaś szkołe w tym kierunku aby się wypowiadać na ten temat?? Quote
Mudik Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Mudik napisał(a):Poszukiwany jak najmłodszy,najlepiej szczeniak jamnik krótkowłosy,z tego co pamiętam sunia,ale dopytam. Próbuję pomóc znajomej ,której siostra chce jamnika,ale tanio:angryy::angryy: Więc będzie szukac po bezpapierowcach. Obie ze znajomą chcemy tego uniknac,jakby sie kilkumiesięczne cudo znalazło to moze by się zakochała siostra znajomej ? Mam taka nadzieję. Wreszcie znalazłam mój post,chciałam napisać,że nie aktualne ta osoba jest niereformowalna uparła się na szczeniaka od hodoffcy bez papierów za 500 złotych max. Szkoda słów,przeprawszam wszystkich. nie da się jej namówic na psa ze schronu lub nawet DT:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
TEQUILA* Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Moi mili, w zeszłym roku mój serdeczny przyjaciel pożegnał swoją ukochaną sunię. Teraz dojrzał aby pokochać innego psiaka,ale...moze to być jedynie czarna jamniczka. Poszukuję szczeniaczka z okolic Łodzi. Kupię, przygarnę, ze schroniska lub z hodowli - wszystko jedno byle czarna młoda jamniczka. Zapewniam, że będzie jednym z najbardziej rozpuszczonych psiaków w Łodzi. Pomóżcie, czekam. Quote
Celina12 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Tylko dlaczego musi być młoda???? Starsze też potrzebują pomocy, a kochają podwójnie.:-( Quote
jola od jadzi Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Taaaak, wszyscy szukają szczeniaczka,który gryzie co mu w pyszczek wpadnie, sika w domu bez opamiętania,piszczy w nocy itp... A dorosły pies nie gryzie, swoje potrzeby załatwia na spacerze, kocha tego, co go przygarnie bezgranicznie, nie sprawia kłopotów, same zalety...Plusy i minusy, a większość wybiera minusy. Ludzie, opamiętajcie się, starsze psy są najwspanialsze, najkochańsze, najlepsze i bezproblemowe.Wiem, co piszę, bo mam w domu takie staruszki i nigdy ich nie zamieniłabym na szczeniaka! Quote
Isadora7 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 [quote name='jola od jadzi']Taaaak, wszyscy szukają szczeniaczka,który gryzie co mu w pyszczek wpadnie, sika w domu bez opamiętania,piszczy w nocy itp... A dorosły pies nie gryzie, swoje potrzeby załatwia na spacerze, kocha tego, co go przygarnie bezgranicznie, nie sprawia kłopotów, same zalety...Plusy i minusy, a większość wybiera minusy. Ludzie, opamiętajcie się, starsze psy są najwspanialsze, najkochańsze, najlepsze i bezproblemowe.Wiem, co piszę, bo mam w domu takie staruszki i nigdy ich nie zamieniłabym na szczeniaka! Ludzie uważają ze jak weźmie szczeniaka i go przywiezie to szczeniak jego wybierze. A to bzdura i zabobon. Natomiast na bank ten starszy doceni. Mam teraz pięknego 4-letniego jamnisia cudeńko. Zachowanie w DT potwierdza że to idealny psiak. Śliczny, mądry, malutki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111787 ale ma "wadę" nie jest szczeniaczkiem i ma padaczkę. Ataki raz na kilka miesięęcy. Ten pan zapewne nie wie że jamniki są na to podatne i taki szczeniaczek może okazać się padaczkowcem z częstymi atakami. A tu wiadomo co jest grane. Wiem co mówię bo Rambo też jest epileptykiem. :) Quote
jola od jadzi Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 No właśnie, tak jakby wzięcie szczeniaka było gwarancją jego zdrowia...Nigdy nie wiadomo, jakie genetyczne obciążenia drzemią w szczeniorku, u dorosłego poobserwowanego psa wszystko widać, jak na dłoni. A padaczka u psiaka też jest do opanowania jeśli jest leczony.Mój znaleziony Szkielecio(najpiękniejszy kundelek w kwiecie wieku) ma padaczkę, dostaje leki, jest pod kontrolą weta i żyje jak inne zdrowe zwierzęta. Quote
Fundacja Medor Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=1987&PHPSESSID=58997a315d5e5cd5740115a5f397fadb struszek jamnik 13 letni przyprowadzony przez pijaka :shake: Quote
jola od jadzi Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 I w związku z tym...STARUSZKI! DO BOJU O NOWY, LEPSZY DOM!!!! Quote
ciapuś Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Cioteczki kolejny dziadzio jamniś w opałach Ma ok 13 lat i jest w bardzo słabej kondycji Quote
ciapuś Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Nie wiem co się dzieje w łodzi ,ale to jakiś koszmar. Jest kolejna staruszka, jamnisia, czarna. Quote
Isadora7 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 ciapuś napisał(a):Nie wiem co się dzieje w łodzi ,ale to jakiś koszmar. Jest kolejna staruszka, jamnisia, czarna. Boże! :-(:-(:-( czyżby syndrom wakacji już działał:mad: Quote
katya Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 W Łodzi jest po prostu bardzo dużo jamników. Dużo starych, bo +10 lat wstecz była to tak modna rasa jak teraz yorki. Właścicielami wielu z nich są starsze menelki, no i masz babo placek... Quote
hanka456 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Dziadzio jamniś wyjeżdża, a starsza czarna jamnisia ma szanse na domek. Quote
malagos Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 hanka456 napisał(a):Dziadzio jamniś wyjeżdża, a starsza czarna jamnisia ma szanse na domek. ma szansę, naprawdę? :multi: Quote
Recommended Posts