Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kleks, potrzebuje domu. Jest specyficznym psiakiem. Kochany bardzo dla tej osoby z którą się zaprzyjaźni, ale zadziora mała w stosunku do np. jednego Pana Sanitariusza. W każdym razie młodziutki psiak, co ma kiepskie dzieciństwo.

Posted

ewatonieja napisał(a):
a dzisiaj przyszedł wychudzony rudy starszy jamnikowaty dziadzio :placz:

Kto tym razem uratuje jamnisia?
To niekończąca się historia :-(

Posted

Poszukiwany jak najmłodszy,najlepiej szczeniak jamnik krótkowłosy,z tego co pamiętam sunia,ale dopytam. Próbuję pomóc znajomej ,której siostra chce jamnika,ale tanio:angryy::angryy: Więc będzie szukac po bezpapierowcach. Obie ze znajomą chcemy tego uniknac,jakby sie kilkumiesięczne cudo znalazło to moze by się zakochała siostra znajomej ? Mam taka nadzieję.

Posted

ewatonieja napisał(a):
no jamnik wygląda fatalnie i sa marne szanse ze bedzie lepiej

A dlaczego tak mówisz??
Skonczyłaś szkołe w tym kierunku aby się wypowiadać na ten temat??

Posted

Mudik napisał(a):
Poszukiwany jak najmłodszy,najlepiej szczeniak jamnik krótkowłosy,z tego co pamiętam sunia,ale dopytam. Próbuję pomóc znajomej ,której siostra chce jamnika,ale tanio:angryy::angryy: Więc będzie szukac po bezpapierowcach. Obie ze znajomą chcemy tego uniknac,jakby sie kilkumiesięczne cudo znalazło to moze by się zakochała siostra znajomej ? Mam taka nadzieję.

Wreszcie znalazłam mój post,chciałam napisać,że nie aktualne ta osoba jest niereformowalna uparła się na szczeniaka od hodoffcy bez papierów za 500 złotych max. Szkoda słów,przeprawszam wszystkich. nie da się jej namówic na psa ze schronu lub nawet DT:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Moi mili, w zeszłym roku mój serdeczny przyjaciel pożegnał swoją ukochaną sunię. Teraz dojrzał aby pokochać innego psiaka,ale...moze to być jedynie czarna jamniczka. Poszukuję szczeniaczka z okolic Łodzi. Kupię, przygarnę, ze schroniska lub z hodowli - wszystko jedno byle czarna młoda jamniczka. Zapewniam, że będzie jednym z najbardziej rozpuszczonych psiaków w Łodzi. Pomóżcie, czekam.

Posted

Taaaak, wszyscy szukają szczeniaczka,który gryzie co mu w pyszczek wpadnie, sika w domu bez opamiętania,piszczy w nocy itp... A dorosły pies nie gryzie, swoje potrzeby załatwia na spacerze, kocha tego, co go przygarnie bezgranicznie, nie sprawia kłopotów, same zalety...Plusy i minusy, a większość wybiera minusy.
Ludzie, opamiętajcie się, starsze psy są najwspanialsze, najkochańsze, najlepsze i bezproblemowe.Wiem, co piszę, bo mam w domu takie staruszki i nigdy ich nie zamieniłabym na szczeniaka!

Posted

[quote name='jola od jadzi']Taaaak, wszyscy szukają szczeniaczka,który gryzie co mu w pyszczek wpadnie, sika w domu bez opamiętania,piszczy w nocy itp... A dorosły pies nie gryzie, swoje potrzeby załatwia na spacerze, kocha tego, co go przygarnie bezgranicznie, nie sprawia kłopotów, same zalety...Plusy i minusy, a większość wybiera minusy.
Ludzie, opamiętajcie się, starsze psy są najwspanialsze, najkochańsze, najlepsze i bezproblemowe.Wiem, co piszę, bo mam w domu takie staruszki i nigdy ich nie zamieniłabym na szczeniaka!

Ludzie uważają ze jak weźmie szczeniaka i go przywiezie to szczeniak jego wybierze. A to bzdura i zabobon. Natomiast na bank ten starszy doceni. Mam teraz pięknego 4-letniego jamnisia cudeńko. Zachowanie w DT potwierdza że to idealny psiak. Śliczny, mądry, malutki
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111787

ale ma "wadę" nie jest szczeniaczkiem i ma padaczkę. Ataki raz na kilka miesięęcy. Ten pan zapewne nie wie że jamniki są na to podatne i taki szczeniaczek może okazać się padaczkowcem z częstymi atakami. A tu wiadomo co jest grane. Wiem co mówię bo Rambo też jest epileptykiem.

:)

Posted

No właśnie, tak jakby wzięcie szczeniaka było gwarancją jego zdrowia...Nigdy nie wiadomo, jakie genetyczne obciążenia drzemią w szczeniorku, u dorosłego poobserwowanego psa wszystko widać, jak na dłoni. A padaczka u psiaka też jest do opanowania jeśli jest leczony.Mój znaleziony Szkielecio(najpiękniejszy kundelek w kwiecie wieku) ma padaczkę, dostaje leki, jest pod kontrolą weta i żyje jak inne zdrowe zwierzęta.

Posted

ciapuś napisał(a):
Nie wiem co się dzieje w łodzi ,ale to jakiś koszmar. Jest kolejna staruszka, jamnisia, czarna.

Boże! :-(:-(:-( czyżby syndrom wakacji już działał:mad:

Posted

W Łodzi jest po prostu bardzo dużo jamników. Dużo starych, bo +10 lat wstecz była to tak modna rasa jak teraz yorki. Właścicielami wielu z nich są starsze menelki, no i masz babo placek...