Aarionne Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Słuchajcie - jestem umówiona z tym panem na środę, zrobię zdjęcia, wypytam. Powiedziałam mu, że chcę napisać artykuł o Tobim i pan bardzo się ucieszył, był bardzo chętny. Tobi będzie opisany w lipcowym "Przyjacielu Psie", tylko Wy mi teraz dziewczynki dajcie jakiegoś psiaka innego jeszcze z Kosodrzewiny, żebym mogła zamieścić go pod artykułem, w ramce, jako psa wciąż czekającego na adopcję. A oczywiście jak będę po wizycie i dowiem się więcej - dam znać niezwłocznie. A pan go wcale nie przekreśla, chce o niego walczyć, nie po to go adoptował, żeby teraz go oddawać czy usypiać. Quote
szajbus Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Brawo dla pana Jak mogę ci zaproponować to ogłoś Liska. Bidulek maluśki i tak długo bez domku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9666947#post9666947 Quote
Aarionne Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 szajbus napisał(a):Brawo dla pana Jak mogę ci zaproponować to ogłoś Liska. Bidulek maluśki i tak długo bez domku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9666947#post9666947 Rzeczywiście maleństwo biduleństwo... Nie ma sprawy, niech będzie Lisek :) Wezmę opis z pierwszego postu, tylko zdjęcie lepsze jest mi potrzebne. Takie, na którym psiak będzie dobrze widoczny. Ja niestety w pracy nie mam dogo (naprawdę nie wiem co się stało...) więc jeśli macie jakieś zdjątka to prześlijcie mi na [email protected] :) Quote
_Tosia_ Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Aarionne napisał(a):Rzeczywiście maleństwo biduleństwo... Nie ma sprawy, niech będzie Lisek :) Wezmę opis z pierwszego postu, tylko zdjęcie lepsze jest mi potrzebne. Takie, na którym psiak będzie dobrze widoczny. Ja niestety w pracy nie mam dogo (naprawdę nie wiem co się stało...) więc jeśli macie jakieś zdjątka to prześlijcie mi na [email protected] :) kurcze, nie mam lepszego zdjęcia.. nie będzie mnie teraz na koso.. na kiedy musisz mieć te fotki?.. Quote
_Tosia_ Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Aarionne napisał(a):A pan go wcale nie przekreśla, chce o niego walczyć, nie po to go adoptował, żeby teraz go oddawać czy usypiać. no, na taką wiadomość własnie czekałam!! Quote
_Tosia_ Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 a moze Fikusia biednego rozreklamować?... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107407 Quote
Aarionne Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 _Tosia_ napisał(a):kurcze, nie mam lepszego zdjęcia.. nie będzie mnie teraz na koso.. na kiedy musisz mieć te fotki?.. Zdjęcie muszę mieć powiedzmy do przyszłej środy. Jeśli nie będzie to ok, wezmę to, co jest, ale jeśli zdjęcie jest ładne to może być bardziej zachęcające do adopcji... A teraz najważniejsze - byłam wczoraj u Tobiego :) Słuchajcie - on jest prześliczny i cudowny! I myślę, że ma wspaniałe warunki (mimo tych nieszczęsnych schodów). Mam 2 ładne zdjątka, ale wrzucę je później. Tobi coraz bardziej przyzwyczaja się do nowego domu, staje się coraz bardziej otwarty, bezceremonialnie domaga się pieszczot gdy tylko ma na to ochotę (kładzie się na plecach przy nogach opiekunów i zaczepia ich łapką). Państwo powiedzieli, że chętnie przyjdą na dogo, jesli się nie zarejestrują to na pewno przeczytają co pisaliśmy :) Psiak faktycznie ma jakiś szew na brzuszku i warczy gdy ktos próbuje dotknąć tego miejsca. Mało je, ale na chudzielca nie wygląda, myślę, że skoro ma mniejsze potrzeby ruchowe (bo jednak nie jest to pies czynnie biegajacy) to ma i mniejsze potrzeby jedzeniowe. W ogóle jesli chodzi o jedzenie, to jest wybredny, jak książę - żadnej sztucznej karmy, tylko smażone mięsko (surowego też nie rusza). Ma śliczny pysiolek, piękną sierść i z pewnościa za jakiś czas stanie się otwartym na świat psiakiem (już szczeka zdenerwowany, gdy jest burza). A jak pozował do zdjęć - szkoda gadać. Po prostu model! :evil_lol: Quote
_Tosia_ Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 NO TO SUPER WIESCI!!! dziekuję za te informacje Aarionne Quote
Aarionne Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 No to moi drodzy - 2 zdjątka :) Chyba ciotki na długi weekend powyjeżdżały, bo coś się nie udzielają... Na pierwszym może Tobi nie jest dobrze widoczny, ale widać, że na łóżku jego zadek sie wyleguje :evil_lol: Na drugim zdjęciu - według mnie przebija z niego szczęście. I tak ładnie komponuje się z żółtymi mleczami :lol: Quote
szajbus Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Doczekała sie bida swojego domu. Normalnie płakać mi się chce jak pomyśle co on przeszedł i ile czekała na ta gwiazdkę z nieba jaka był - nowy, wyrozumiały dom! Quote
hanka456 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Po takich przejściach to nie jest dziwne, że tak się zachowywał. a jednak wybaczył i zaufał. To piękna rzecz widzieć radosne iskierki w oczach psa. Quote
Aarionne Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Słuchajcie, dowiedziałam się dzisiaj, że z Tobim jest coraz lepiej. Więcej je, znalazł sobie ulubione miejsce w domu, na spacerach jest coraz radośniejszy. Naprawdę jestem pewna, że już niedługo prawie zupełnie wynormalnieje też nasz Tobiszon :) Quote
szajbus Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Po takich przezyciach i pobycie w sumie w izolacji od człowieka idzie ku lepszemu, a to cieszy jak cholera! Super! Quote
_Tosia_ Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Aarionne']Rzeczywiście maleństwo biduleństwo... Nie ma sprawy, niech będzie Lisek :) Wezmę opis z pierwszego postu, tylko zdjęcie lepsze jest mi potrzebne. Takie, na którym psiak będzie dobrze widoczny. Ja niestety w pracy nie mam dogo (naprawdę nie wiem co się stało...) więc jeśli macie jakieś zdjątka to prześlijcie mi na [email protected] :) Aarione, nie ogłaszaj Liska, znalazł dom!! Quote
Aarionne Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 _Tosia_ napisał(a):Aarione, nie ogłaszaj Liska, znalazł dom!! No to ostatni moment, już go ogłosiłam, spróbuję to jutro zamienić, ale nie wiem czy nie jest już za późno. A jakiego ewentualnie dać zamiast Liska? Tego drugiego, którego proponowałaś? Quote
_Tosia_ Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 [quote name='Aarionne']No to ostatni moment, już go ogłosiłam, spróbuję to jutro zamienić, ale nie wiem czy nie jest już za późno. A jakiego ewentualnie dać zamiast Liska? Tego drugiego, którego proponowałaś? mógłby być Fikuś? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107407 Quote
Aarionne Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Dzisiaj dostałam taką oto radosnę wiadomość od opiekunów Tobiego :) Tobi robi niesamowite postępy: reaguje na swoje imię, słucha naszego głosu i cieszy się jak dziecko, kiedy wychodzimy na spacer. Drapania za uchem doprasza się non-stop. Potrafi nawet na zawołanie wykonać radosny "taniec brzucha": kładzie się na grzbiecie, merda ogonem, kręci się na boki i zaczepia nas łapkami, wydając z siebie zabawne pomrukiwanie. Zostaje już czasem sam w domu i grzecznie na nas czeka. To jest bardzo mądry i kochany pies. Quote
Recommended Posts