Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:shake: ucichlo. Nie sadze zeby UK znioslo kwarantanne.Co do Szwecji rowniez mam watpliwosci. Gdybym miala wiecej czasu to moje by byly przygotowane na oba kierunki- niestety terminowo wychodzilo o okolo 2-3 miesiace dluzej. Dlatego sa tylko na UK.

:diabloti: a moja malusia Freteczka ma 38 kg....:lol:

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jefta']dane, kontakty, adresy? :cool1:

[COLOR=pink]ja bardzo chętnie, ale nie umiem się zgłosić :oops:[/COLOR][/quote]

czyje dane kontakty adresy?:oops:

nio jak uda mi sie namowic TZta to pojade na wystawe:diabloti:

niewiem czy powinnam to mowic... [SIZE=1]moj wet zrobil malego walka z badaniami krwi:evil_lol: Furciaczkowa miala cos tam poplatane ze szczepieniem i wet pobral 2 razy krew od prezia:diabloti: [/SIZE]

Posted

[quote name='furciaczek']czyje dane kontakty adresy?:oops:
[/quote] nio... wystawy. już mam, ale zgłoszenia były do czerwca a wystawa w ten weekend. miałam nadzieję, że to jakoś później jest i dam radę z suką przyjechać :-(

[quote name='furciaczek']
niewiem czy powinnam to mowic... [SIZE=1]moj wet zrobil malego walka z badaniami krwi:evil_lol: Furciaczkowa miala cos tam poplatane ze szczepieniem i wet pobral 2 razy krew od prezia:diabloti: [/SIZE][/quote]
[COLOR=PaleTurquoise]...........[/COLOR]:megagrin:

[SIZE=1]ale w paszporcie nie jest poplątane? Paszport mi tylko sprawdzali-tych badań z Puław nie :lol!:[/SIZE]

Posted

paszporty maja wporzadku :) a przynajmniej mam taka nadzieje... bardzo prawdobodobne ze Furcia niemiala wystarczajacej ilosci przeciwcial ( niewiem jak wet to wywnioskowal, moze za mloda:roll: ) dlatego pozyczyl od Prezia :evil_lol:

Posted

[B]Osho [/B]- witaj na forum :) . Na zniesienie kwarantanny w UK tez bym nie liczyla...
[B]jefta[/B] - na Birmingham juz nie zglosisz ale do wystawy jeszcze 2 tygodnie, wiec mozna przyjechac poogladac. Ja moze przyjade zobaczyc (tez przegapilam termin zgloszen :eviltong: )
[B]furciaczek[/B] - no ladnie ladnie :cool3:

Posted

witaj, utaap. specjalnie nie liczę na zmiane przepisów, ale zapewne nikt by się nie obraził...
i przy okazji - gratulacje ( spóźnione, wiem, ale wcześniej nie było okazji ;) ) za zachowanie zimnej krwi podczas twojej przeprawy, ja pewnie nie zdzierżyłbym :mad:

Posted

[B]osho[/B], dzieki ja poprostu juz nie mialam sily sie z nimi uzerac, chcialam byc jak najszybciej na miejscu. Ale kreche u mnie maja juz do konca....

[B]jefta[/B] - czemu nie zdazysz? jeszcze jest pare wystaw championship do konca roku, a w miedzy czasie wystawy Open.
Dokad masz 600km?
Mnie tez tutaj trudniej dotrzec na wystawy, bo tak jak w PL moglam sobie dojechac z reguly pociagiem, tak tutaj pociag juz nie wystarczy i czesto trzeba od stacji jeszcze daleko dralowac, albo autobus, albo taxi :shake: ....

Posted

A macie gdzieś w jednym miejscu zebrane, co trzeba zrobić, żeby psa wwieźć do UK - bo ja w Anglii, a pies w hoteliku, a mógłby przecież jechać ze mną. Wet, zapytany o to, złapał się za głowę i powiedział teraz już za późno (to było w lutym, ja pojechałam w lipcu). Teraz wracam i do ferii zimowych mogłabym próbować to załatwić, jeśli to takie czasochłonne. Proszę o nauki!!!:)

Posted

Spojrz na posta 2252, tam w duzym skrocie jest opisana procedura, a trwa ok. 7 miesiecy.
No to , kochani, robimy zlot emigracyjny na wystawie w Bham, tylko szybko sie decydowac, bo mam net tylko do najblizszego czwartku, a fajnie byloby piffko razem wypic :knajpa:

Posted

[quote name='UTAAP']

[B]jefta[/B] - czemu nie zdazysz? jeszcze jest pare wystaw championship do konca roku, a w miedzy czasie wystawy Open.
Dokad masz 600km?
[/quote]
1. pod koniec września wracam do Pl. :angryy:
2. mieszkam koło Dover i wszędzie mam daleko :shake:

Posted

[quote name='agusiazet']A macie gdzieś w jednym miejscu zebrane, co trzeba zrobić, żeby psa wwieźć do UK - bo ja w Anglii, a pies w hoteliku, a mógłby przecież jechać ze mną. Wet, zapytany o to, złapał się za głowę i powiedział teraz już za późno (to było w lutym, ja pojechałam w lipcu). Teraz wracam i do ferii zimowych mogłabym próbować to załatwić, jeśli to takie czasochłonne. Proszę o nauki!!!:)[/quote]

jak bys zaczela w lutym to we wrzesniu pies juz by czekal z mozliwoscia wjazdu...:cool1:
jak zaczniesz wszystko we wrzesniu to najwczesniej w kwietniu psiak bedzie mogl wjechac.
Chip- paszport- szczepienie na wscieklizne-moze byc tego samego dnia a le z taka kolejnoscia- po conajmniej miesiacu pobranie krwi na serologie- i wyslanie do Pulaw np, nastepnie 6 miesie cy kwarantanny- w tym czasie przychodza wyniki-musi byc powyezj wymaganego minimum poziom przeciwcial. Tuz rzed wyjazdem 24-48 godzin przed przeraczaniem granicy anglii- odrobaczanie, odpchlenie front linem, badanie cz pies zdrowy- wszystko wsteplowac do paszportu. Przewoz psa tylko zawtierdzonymi drogami Defry.....uffff. To tak w skrocie.

Posted

[quote name='karjo2']
No to , kochani, robimy zlot emigracyjny na wystawie w Bham, tylko szybko sie decydowac, bo mam net tylko do najblizszego czwartku, a fajnie byloby piffko razem wypic :knajpa:[/QUOTE]

[quote name='furciaczek']a w ktorym dniu wystawy jest ten zlot emigracyjny:cool3:[/QUOTE]

Właśnie właśnie - ustalmy co i jak. My pewnie bardzo chętnie się pojawimy, a jeszcze jakby był to dzień wystaw bokserów, było by już wogóle bosko :p

Posted

[quote name='Katcherine']jak bys zaczela w lutym to we wrzesniu pies juz by czekal z mozliwoscia wjazdu...:cool1:
jak zaczniesz wszystko we wrzesniu to najwczesniej w kwietniu psiak bedzie mogl wjechac.
Chip- paszport- szczepienie na wscieklizne-moze byc tego samego dnia a le z taka kolejnoscia- po conajmniej miesiacu pobranie krwi na serologie- i wyslanie do Pulaw np, nastepnie 6 miesie cy kwarantanny- w tym czasie przychodza wyniki-musi byc powyezj wymaganego minimum poziom przeciwcial. Tuz rzed wyjazdem 24-48 godzin przed przeraczaniem granicy anglii- odrobaczanie, odpchlenie front linem, badanie cz pies zdrowy- wszystko wsteplowac do paszportu. Przewoz psa tylko zawtierdzonymi drogami Defry.....uffff. To tak w skrocie.[/quote]

Dzięki serdeczne, ale mój pies jest co roku szczepiony na wściekliznę w czerwcu, więc chyba muszę czekać do czerwca przyszłego roku, przecież nie ma potrzeby więcej tych szczepień!

Posted

[quote name='agusiazet']Dzięki serdeczne, ale mój pies jest co roku szczepiony na wściekliznę w czerwcu, więc chyba muszę czekać do czerwca przyszłego roku, przecież nie ma potrzeby więcej tych szczepień![/quote]

hej, nie musisz czekać ! - MOŻESZ ! mój pies był szczepiony 1,5 m-ca temu ale nie jest zaczipowany, więc powtórzę szczepienie po zaczipowaniu. zwróć uwagę, że trwałość szczepionki producenci określają na 2 -3 lata, a my i tak szczepimy psy co roku, czyli częściej - bo takie jest prawo. nie ma więc specjalnego powodu by zwlekać...

Posted

O, tego nie wiedziałam! Dobra zaszczepię go i zaczipuję w przyszłym tygodniu, tylko, czy te próbki do Puław z krwi mogą jechać jakimś specjalnym transportem, trzeba zawieść samemu, jacyś weci wożą, czy jak to się odbywa?

Posted

Musisz poszukac weta ktory wie co i jak i to on wysyła probki do labolatorium. To nie musza byc Puławy tylko zatwierdzone labol. My wysylalismy krew do Berlina.

Posted

[quote name='agusiazet']O, tego nie wiedziałam! Dobra zaszczepię go i zaczipuję w przyszłym tygodniu, tylko, czy te próbki do Puław z krwi mogą jechać jakimś specjalnym transportem, trzeba zawieść samemu, jacyś weci wożą, czy jak to się odbywa?[/quote]

będę się czepiał : [ wpierw ] zaczipuje, [ potem ] zaszczepię, jeśli nie chcesz potem przeklinać.

w listingu wątków forum podróże jest na samej górze zaczepiony wątek z zebranymi informacjami nt wywozu psów do innych krajów, gdzieś wewnątrz jest odnośnik do pliku z listą uprawnionych weterynarzy z podziałem na rejony - od tego zacznij - i szukaj takiego który wysyła do berlina to ok 100 pln taniej, przynajmniej w moim regionie [ pd wielkopolska ]

Posted

Faktycznie koszt badań moze sie rożnic i to znacznie.W Trójmieście ok.1000zł, u mnie (z wysyłka do Berlina) wyszło połowe taniej. Mówie oczywiscie o komplecie.

Posted

[CENTER][B][SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=red]W POLOWIE PAZDZIERNIKA JADE Z LONDYNU DO POLSKI (TORUN) MOGE ZABRAC JAKIEGOS PSIAKA Z WLASCICIELEM[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER]
[LEFT]
z tego co pamietam to ja placilam 500zl od lepka za badania[/LEFT]