Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewatr']Mureczko a jak my stoimy z kasa za Jule ? Do kiedy ma opłacony pobyt u Ciebie ?

ewatr, w chwili obecnej dokładnie wystarczy jeszcze na 19 dni ;)
Ale jagódka pisała mi już, że wysłała 50 zł, także to będzie kolejny tydzień. Szczerze przyznam, że wolałabym, aby tych pieniążków Julcia nie wykorzystała...
Rozliczenie zrobię znów po mięsiącu lub (oby oby!) gdy Julcia znajdzie domek.

W sobotę znów wysłałam ją do GW lubelskiej :roll:

A tu Julcia baraszkuje z Sabą ;)

Posted

W duzym skrócie: Pani Kinga jest zauroczona Julcia (i się nie dziwię :cool3:!), i poważnie podchodzi do tematu adopcji małej, jednak zasadniczym pytaniem jest czy Julcia w jakichkolwiek sytuacjach (np. strachu) objawia agresję?
Murka nie wspomniała słowem, aby kiedykolwiek sunia pokazała chocby zęby, jednak musimy miec pewnośc, że ona jest okazem łagodności :p.
Murki nie ma chwilowo w sieci, jednak mam nadzieję, że wkrótce odpowie nam na nurtujące pytanie.

Posted

Wklejam ostatni mail od Pani Kingi (mam nadzieję, ze nie będzie mi tego miała za złe, ale ja musze sie podzielic z wami wiadomością, że ktos jest tak zauroczony Julcia jak ja :oops:):

Pani Ewo,
Przeglądając wątek Julci na dogomanii popłakałam się ze wzruszenia, to chyba Sunia jakiej szukamy i w dodatku tak podobna do naszej poprzedniej- 18 letniej ktora odeszła od nas parę lat temu. czekam na wiadomość od Państwa, którzy się nią opiekują. Mama zachwycona Julcią, też się wzruszyła. Jeśli chodzi o odbiór Julci, mamy samochód, możemy przyjechać. "Prześpimy " się jeszze z tą myślą, skontaktuję się na pewno telefonicznie po otrzymaniu maila z opiekunami Julci, a z Panią będę na bieżąco w kontakcie. Dziękuję :) :)

Pozdrowienia,

Kinga

Murko, odezwij się...

Posted

Julcia nie przejawia agresji ani żadnych stanów lękowych. Na pewno nie ma za sobą złych doświadczeń, musiała mieć dobry dom lub ma silną psychikę.
W jedynym wypadku w jakim Julcia warczy to próba zabrania jej kości z pyska :cool3:
Poza tym nie ma takich sytuacji i nigdy nie ugryzła, ani nawet nie "capnęła bezzębnie" nikogo. Można jej grzebać w misce, brać na ręce, tarmosić, czesać itp.

To tak dla wiadomości ogółu, bo p.Kindze wszystko opisałam w mailu ;)

Posted

ja też napisałam P. Kindze to i owo, jednak wolałam aby wieści poszły od Ciebie Murko z pierwszej ręki.
Wczoraj to normalnie usnąc nie mogłam z wrażenia :roll:.

czekamy więc teraz na info od P. Kingi.

Posted

[quote name='Reno2001']Wklejam ostatni mail od Pani Kingi (mam nadzieję, ze nie będzie mi tego miała za złe, ale ja musze sie podzielic z wami wiadomością, że ktos jest tak zauroczony Julcia jak ja :oops:):
[/quote]
Pani Kingo, prosze sie nie zastanawiac tylko adoptowac Julcie :modla:
Ta sunia nawet w schronisku miala usmiech na pyszczku :p
Bedzie Pani miec wspaniala psia przyjaciolke :loveu: