doddy Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 RIKA to 5 letnia sunia AMSTAFFKA. Sunia cale zycie rodzila, sutki ma wyciagniete przeokrutnie. Wyglada na suke trzymana na lancuchu. Ma wytarte pod szyja od obrozy. Sunia wyglada na 12 lat... To jest efekt pseudohodowcy... Ma zwyrodnienie kregoslupa... Rika jest doskonalym przykladem, dlaczego nie powinno sie kupowac psow z allegro... Pomimo nieciekawego zycia, jest wpatrzona w czlowieka, szybko sie socjalizuje. Nawet nauczyla sie spac w lozku jak na amstaffa przystalo :loveu: Obecnie sunia jest leczona. Potem sterylka, plastyka i moze trafic do adopcji. Idealnie jesli sunia zamieszka w innym miescie niz Warszawa. Rika jest lagodna do ludzi, spokojna, niezbyt wylewna. Do psow raczej agresywna. Quote
Tengusia Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Strasznie ma szyje obdart :( biedactwo :( To mamusia Jasia i Malgosi ??? Quote
andzia69 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 no to jestem do pogaduszek ze stalymi bywalcami watkow z bullowatymi! Quote
doddy Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Tengusia, Rika nie jest mama Jasia i Malgosi. Ich mame umiescilam w ich watku. Teraz mamy kilka psow od pseudohodowcow... 1) Rika 2) Jas 3) Malgosia 4) Uzi 5) Margo 6) Dora - bullterrierka Quote
natalia_aa Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Pseudohodowcy... :angryy: Nic tylko "dziekowac" Polskiemu prawu ze przyzwala na cos takiego i durnym ludziom, ktorzy kupuja psa za 100zl (do negocjacji), chyba nigdy tego nie zrozumiem :shake: Dobrze slicznotko ze jestes w tak dobrych rekach :) Quote
doddy Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Rika po kapieli. Choc sie ociupine bala to stala jak posag, dala sie ciagac za lapy, uszy, ogon. Zero agresji. Teraz spi w poscieli. Sunia jest grzeczniutka. Ladnie zostaje sama gdy wychodze, nie niszczy, nie szczeka. Na spacerze i w domu najchetniej by sie non stop tulila do czlowieka. Nie glaskana podbija reke. Pieknie reaguje na czlowieka, ma genialny kontakt wzrokowy. Doskonale odczytuje intencje czlowieka. Pomimo tego co przeszla, jest na najlepszej drodze do normalnego zycia na kanapie. Quote
doddy Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Jeszcze tak. Musiala byc zdiagnozowana i wyprana. Dzis jedzie do kojca do Beaty. Quote
ruda76 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Gdzie im bedzie wszystkim lepiej jak u Ciebie. Quote
natalia_aa Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Heh chyba nie ma takiego miejsca :) Kurcze tak czytam o niej te same superlatywy i ten genialny kontakt z czlowiekiem, ile ja bym dala by moja taka byla... Mam nadzieje ze szybciutko znajdziesz domek, ideal asta ;) Quote
Tengusia Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 ruda76 napisał(a):Gdzie im bedzie wszystkim lepiej jak u Ciebie. popieram :thumbs: Quote
basia0607 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Czy winny zostanie ukarany ? Czy ma już następne suki ? Quote
andzia69 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 basia0607 napisał(a):Czy winny zostanie ukarany ? Czy ma już następne suki ? Ona była jedną z wielu.... Quote
Ulka18 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Biedna suczynka i wszystkie inne z pseudohodowli... Mam nadzieje, moze jestem naiwna, ze moze uda sie zmienic prawo w PL, mamy w koncu nowy rzad. Ze wszystkie niehodowlane, nierodowodowe suki beda obowiazkowo kastrowane jak w GB. Quote
Ziutka Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Dobrze, że już jest bezpieczna. Dziękuje Kasiu w imieniu swoim, Doroty a także samej Rikuni. Quote
Tengusia Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Podnosze niunieczke ;) Doddy ile ty masz tych psiaczkof u siebie w domciu bo jakos nie nadazam za twoimi nowymi lokatorami ;p Quote
dariaopole Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 teraz u doddy jest (jeśli dobrze myslę;)) jej Brenusia, Jaś no i nowa Sandy. Rika jest w kojcu. Quote
doddy Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 Widze, ze ciotka Daria jeszcze nad moim stadem nadarza. Ciesze sie :loveu: Wiec obecnie mam 3 pieseczki, czyli mini przedszkole. Sandy jutro ma zdjecie szwow ale na razie nie bede jej odsylac do kojca bo zamarznie bidula. Musze jej za to doglebnie szukac domu, by juz w kojcu nie musiala siedziec wcale. Quote
dariaopole Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 doddy napisał(a):Widze, ze ciotka Daria jeszcze nad moim stadem nadarza. Ciesze sie :loveu: staram się jak mogę:p a cioteczka doddy została przedszkolanką:evil_lol: Quote
doddy Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Ja przedszkole mam i kupki tylko sprzatam... Natomiast Rika zbiera na operacje plastyczna biustu i szuka domu! Quote
Recommended Posts