Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

RIKA to 5 letnia sunia AMSTAFFKA.
Sunia cale zycie rodzila, sutki ma wyciagniete przeokrutnie.
Wyglada na suke trzymana na lancuchu. Ma wytarte pod szyja od obrozy.
Sunia wyglada na 12 lat... To jest efekt pseudohodowcy... Ma zwyrodnienie kregoslupa...

Rika jest doskonalym przykladem, dlaczego nie powinno sie kupowac psow z allegro...

Pomimo nieciekawego zycia, jest wpatrzona w czlowieka, szybko sie socjalizuje. Nawet nauczyla sie spac w lozku jak na amstaffa przystalo :loveu:

Obecnie sunia jest leczona. Potem sterylka, plastyka i moze trafic do adopcji.
Idealnie jesli sunia zamieszka w innym miescie niz Warszawa.

Rika jest lagodna do ludzi, spokojna, niezbyt wylewna.

Do psow raczej agresywna.

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tengusia, Rika nie jest mama Jasia i Malgosi. Ich mame umiescilam w ich watku.

Teraz mamy kilka psow od pseudohodowcow...
1) Rika
2) Jas
3) Malgosia
4) Uzi
5) Margo
6) Dora - bullterrierka

Posted

Pseudohodowcy... :angryy: Nic tylko "dziekowac" Polskiemu prawu ze przyzwala na cos takiego i durnym ludziom, ktorzy kupuja psa za 100zl (do negocjacji), chyba nigdy tego nie zrozumiem :shake: Dobrze slicznotko ze jestes w tak dobrych rekach :)

Posted

Rika po kapieli. Choc sie ociupine bala to stala jak posag, dala sie ciagac za lapy, uszy, ogon. Zero agresji. Teraz spi w poscieli.

Sunia jest grzeczniutka. Ladnie zostaje sama gdy wychodze, nie niszczy, nie szczeka.

Na spacerze i w domu najchetniej by sie non stop tulila do czlowieka. Nie glaskana podbija reke.

Pieknie reaguje na czlowieka, ma genialny kontakt wzrokowy.
Doskonale odczytuje intencje czlowieka.

Pomimo tego co przeszla, jest na najlepszej drodze do normalnego zycia na kanapie.

Posted

Heh chyba nie ma takiego miejsca :) Kurcze tak czytam o niej te same superlatywy i ten genialny kontakt z czlowiekiem, ile ja bym dala by moja taka byla... Mam nadzieje ze szybciutko znajdziesz domek, ideal asta ;)

Posted

Biedna suczynka i wszystkie inne z pseudohodowli...

Mam nadzieje, moze jestem naiwna, ze moze uda sie zmienic prawo w PL, mamy w koncu nowy rzad. Ze wszystkie niehodowlane, nierodowodowe suki beda obowiazkowo kastrowane jak w GB.

Posted

Widze, ze ciotka Daria jeszcze nad moim stadem nadarza. Ciesze sie :loveu:

Wiec obecnie mam 3 pieseczki, czyli mini przedszkole.
Sandy jutro ma zdjecie szwow ale na razie nie bede jej odsylac do kojca bo zamarznie bidula.

Musze jej za to doglebnie szukac domu, by juz w kojcu nie musiala siedziec wcale.