Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gałganek ma ok.2 lata. Ulubieniec wolontariuszy. Trafił do schroniska z łapką po starym złamaniu. Była martwica, psiak łapkę rozgryzał, trzeba było amputować.
Obecnie Gałganek uczy się życ na trzech łapach...

przed operacją...

i po operacji

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To bardzo biedny psinka i bardzo przyjazny dla ludzi. Nie wiem co z ta raną jakoś słabo się goi, wygląda okropnie, chyba sobie to pogryzł. Narazie jest leczony, ale musimy mu znaleźć domek z podwórkiem, na pewno znajdzie się ktoś kto pokocha trójłapka.

Posted

Moje psisko kochane!:loveu: Nie ma opcji żeby taki fajny miśku domu nie znalazł. W sobotę jeszcze coś mu pstryknę.
Coraz lepiej sobie radzi bez tej łapki, nawet jak wzięłam go na spacer to trochę ciągnął ;). Ciałka też nabiera... nie jest już napadany przez te zwariowane szczeniaki.

zapomniałam dodać, że jest na adopcjach:
http://www.adopcje.org/adopcja8128.html

Posted

Mogłabym popytać tu i tam (rodzinka) i postarać się załatwić mu tymczas... chociaż do stycznia. Chociaż nie wiem czy to dobre rozwiązanie... przynajmniej zawsze byłby pod czyjąś opieką...

Posted

Makuuu napisał(a):
Mogłabym popytać tu i tam (rodzinka) i postarać się załatwić mu tymczas... chociaż do stycznia. Chociaż nie wiem czy to dobre rozwiązanie... przynajmniej zawsze byłby pod czyjąś opieką...

Tymczas to pierwszy krok do domku:)

Posted

Już ma zupełnie inny wyraz pysia, jest zadowolony, że wszyscy się nim interesują....no i jest sam, psiaki mu nie dokuczają.... Fajnie jakby miał tymczas, ale jeśli do stycznia nie znajdziemy domu stałego....Trzeba uruchomić więcej ogłoszeń, banerek (jak w przypadku Mikiego)

Posted

pani_stanislawa napisał(a):
hehehe ... :P
Pati nie potrafie tego zrobic, ale wiem ze napewno pan wujek gallegro posiada i tę umiejetność :P

Widzę, że jestem zbędny ;). A banerek jest bardzo ładny.
Czy Gałgan ma Allegro? Jeśli nie, to mogę zrobić.

Posted

pani_stanislawa napisał(a):
...pan wujek gallegro...

Wymyśliła... pani "ciotka" stanislawa :razz:.
Konwencja tego forum jest nieco inna, więc wystarczy gallegro.. no, czasem może być też wujek ;).

Posted

A więc... byłam dziś w schronie, a przez Gałgana:loveu: tak jakoś zwlekałam z powrotem do domu :D. trzeba mu na pewno przyznać, że potrafi totalnie oczarować.
Z przyzwyczajaniem do życia trójłapka coraz lepiej. Wcześniej osoba, która go prowadziła musiała dostosować tempo swojego kroku do niego... a teraz? teraz osoba prowadząca musi co jakiś czas podbiec.
Został wyczesany... co z resztą bardzo mu się podobało (kanapa, na plecy, brzucho do góry, tylna kończynka w ruch).
Straszna chudzina z niego (jak na pesa takich gabarytów). Kaśka chętnie tak by mu dogadzała, aż w końcu by pękł.

A i jeszcze jedno: GAŁGAN JUŻ W BOKSIE (jeżeli można coś zasugerować to chyba trochę za wcześnie...) więc teraz (nadchodzący tydzień) prowadzę intensywne poszukiwania DT lub DS. I na moje wszystkie kredki! UDA MI SIĘ!
Tak mi się go żal zrobiło... Najpierw ciepełko potem taka zimnica.

A to linki do filmów z jego udziałem:
1. http://pl.youtube.com/watch?v=Py1o0IWYQfM
w tle debata wolontariatu. a tekst "nie mam już" czy coś w ten deseń, to tekst Kaśki do Gałganka, który oczarował ją swoim spojrzeniem... a ona zapatrzona w piwne ślepie dawała mu kawałek po kawałku bułkę, która rzekomo miała być zjedzona solo. Bułki nie ma a Gałgan patrzy dalej ;)
2.http://pl.youtube.com/watch?v=4xl9TOYXTQk
Kaśka udaje sierściuchy i futrzaki (dźwiękowo).

A to dzisiejsza sesyja :cool3::

wygodnicki

chudzina... żeberka widać

to chiba na tyle...
być może na tygodniu coś skrobnę ;)

pozdr. dla wszystkich interesujących się wątkiem tejże psiny. :multi:

Posted

z tego co wiem Gałgan nie ma allegro, ale to inf. nie potwierdzone...
akcja dopiero nabiera tempa:cool3:

P.S pojutrze idę do Pani zainteresowanej :multi: psinkiem . Trzymać kciuki!

Posted

Makuuu napisał(a):
A i jeszcze jedno: GAŁGAN JUŻ W BOKSIE (jeżeli można coś zasugerować to chyba trochę za wcześnie...) więc teraz (nadchodzący tydzień) prowadzę intensywne poszukiwania DT lub DS. I na moje wszystkie kredki! UDA MI SIĘ!
Tak mi się go żal zrobiło... Najpierw ciepełko potem taka zimnica.

Makuuu,
Galgan jest w boxie tylko na łikendach , podczas gdy aska nie pracuje.
Jutro juz bedzie siedzial z nia :)

p/s. powodzenia pojutrez ;) czymam ciuki!

Posted

uhhhh! A już się nastraszyłam :smhair2:. Jeżeli tak ma być, to gites :lol:. Przy Aśce to on na pewno nie zginie :D
A my jak siedziałyśmy w budynku to też go wzięłyśmy ;). Kicał sobie po fotelach...