Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='red']A dlaczego na nią? Razem mieszkacie? Czy Gałganek zamieszka u niej? Czy obydwoje zamieszkacie u siostry?, czy rodzice też zamieszkają u siostry? Czy siostra zamieszka u was i gałganek zostanie u was? Czy Gałganek już będzie siostry czy będzie wasz?????????? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ...[/quote]

Red... widzę, że i Ty potrafisz niezle zamieszać :diabloti:

Posted

[quote name='red']A dlaczego na nią? Razem mieszkacie? Czy Gałganek zamieszka u niej? Czy obydwoje zamieszkacie u siostry?, czy rodzice też zamieszkają u siostry? Czy siostra zamieszka u was i gałganek zostanie u was?[/quote]

to było tylko troszkę:cool3: zagmatwane :eviltong:

Posted

[quote name='red']A dlaczego na nią? Razem mieszkacie? Czy Gałganek zamieszka u niej? Czy obydwoje zamieszkacie u siostry?, czy rodzice też zamieszkają u siostry? Czy siostra zamieszka u was i gałganek zostanie u was? Czy Gałganek już będzie siostry czy będzie wasz?????????? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: A tak serio.... Cieszę się :multi::Cool!::Cool!::Cool!:[/quote]

hihihi Aniu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A na siostrę pewnie dlatego, że Makuuu jest niepełnoletnia.

• 1 month later...
Posted

Gałgan bryka i lubi biegać za... babciami w beretach :cool3:...
Lubi patyki... jak chcę żeby zamiast na piesa jakiegoś patrzył na mnie to muszę przełamać jakiś patyk :)... Ostatnio próbował zataszczyć do domu 3 metrową gałąź ułamaną przez wiatr...
Pokazuje zębiska jak jakiś pies w zabawie próbuje go zdominować.
Już mam dość ludzi, którzy stale pytają co mu się stało. Jeszcze odpowiadam (15 pytających osób dziennie to norma) a oni na to, że biedny piesek i że się męczy, niektórzy to nawet coś sugerują (uśpienie? chorzy ludzie... niech sami się uśpią:mad:). Jest szczęśliwy i męczy, ale nie się, tylko mnie, jak próbuję go złapać w parku i zabrać zabawkę.
Ma koleżankę husky (jeszcze mała)... wiesza mu się na nosie i lekko go podgryza a on potem liże ją po łepku aż biedna oczka zamyka.
Ludzie jak go widzą (chodzi w małym ochraniaczu) to zatrzymują się i patrzą, patrzą a jak się już napatrzą to pytają: "ale on ma łapę?", mój tata kiedyś nie wytrzymał a że osoba, która się zapytała kiedyś sugerowała żeby go uśpić (chyba nawet o tym zapomniała) odpowiedział, że ma ale taką małą i zwiniętą. Jak go widzą ludzie młodzi, mówią najczęściej :biedny piesek, ma złamaną łapkę....

Ogólnie rzecz biorąc jest kochany, z resztą jak mój drugi - Czort... Kiedyś się polubią (muszą i tak czarny jest już grzeczniejszy jak był). Moją mamę przeraża tylko to, że Gałgan jest w typie rasy psa grenlandzkiego a te z kolei są niezależne...i co? nic. Kolejny potwór w domu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

to tyle na razie :)

Posted

CZORTADELA :P główny agresor w moim domu.... Szef :)

tyle :D

wklejam, żeby nie było, że Rafała męczę a sama nic fotek psich nie daję:cool3:...

Posted

ale kawał... gałgana z niego. I po co takie imię mu dziewczyny nadały:evil_lol:? Z góry wiadomo było jaki będzie.
Jeden Czort, drugi Gałgan i oba bawią się z Czajkiem (który kąsa parasolki starszych pań) :cool3:. Dwa potwory kochane :loveu::loveu::loveu::loveu:...

Posted

Makuu jak to dobrze, że on jest u Ciebie. Ma takie śliczne malutkie oczka... pocieszne te historie z ludziskami, w Radomiu to w ogóle ludzie niewiele widzieli, prowincja........

• 1 month later...
Posted

ostatnio szukam jakich ras mieszańcem jest Gałganiasty... dla mnie tam ona nie jest ważna ale żeby mniej więcej wiedzieć czego się po nim spodziewać (bo po przygarnięciu tego czarnego mieszańca, który dzieli z Gałganem domek... wolę sprawdzić), poza tym lubię wyszukiwać podobieństwa (bo aktualnie ras się uczę)...
znalazłam sunię bardzo podobną do gałganka:

co do samego Gałgana... z łapką co raz lepiej... Ale chyba w ochraniaczu będzie chodził już zawsze. Jak biega to jednak co jakiś czas w pędzie się potyka a że tam ma cienką skórkę boję się, że przebije ją kość. Ma koleżankę onkowatą Dorcię :evil_lol: i kaśkową Mambę, która cały czas liże go po pychu. W stosunku do innych psów jest raczej grzeczny ale ma parę delikwentów na "czarnej liście".
Nadal zdarzają się głupie komentarze i pytania "czy on łapkę to ma?" ale takowe albo puszczam mimo uszu, odpowiadam dość dziwnie lub wysyłam na dalszą rozmowę tatę :D...
niedługo postanowiłam zabrać Gałganiastego do miasta... zobaczy królika mojej koleżanki i trochę więcej ludzi...

to na tyle (chwilowo)

Posted

Panca napisał(a):
Fryzio pozdrawia Galganka:loveu:

Gałganek też pozdrawia i merda ogonkiem :)

~MaDaLeNa~ napisał(a):
Mój Dziadek (były kumpel ze schronu ) też pozdrawia Gałganka i zaprasza na ciasteczko pieskowe:razz:

pozdrawia, pozdrawia i chyba z zaproszenia skorzysta :D

Posted

nie znasz dnia ani godziny kiedy pojawi się Gałgan... :evil_lol: ... Nie no żart.

Chyba nie na serio zapraszasz tego żarłoka Gałganiastego?
Myślałam, żeby zabrać go na chwilę do schronu pokazać jaki pikny teraz ale chyba to zły pomysł bo się zestresuje bardzo :shake: