Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to prawda że Brajl miał wiele szczęścia że spotkał na swojej drodze takich ludzi jak Edytka i Włodek ..... Edyciu strasznie często myślę o Was o tym co się dzieje .... często w swoim zyciu zastanawialam się dlaczego dobrych ludzi tak często spotyka tak wiele zła, dlaczego tacy fantastyczni ludzie jak moja mama, Twój Włodek i wiele innych odchodzi. Wiesz świat nie jest zły, dobrych ludzi też można spotkać chociaż coraz trudniej - ale pewnie sama przyznasz że wokoło nas jest tak wiele parszywości, okrucieństwa, draństwa ...... Bóg zabiera do siebie dobrych ludzi bo byli za dobrzy na to miejsce - daje szansę tym którzy z czlowieczeństwem maja tak niewiele wspólnego, nas zwyczajnych trzyma bo mamy coś do zrobienia... chyba nie nam oceniać czy sprawiedliwe czy nie - bez względu na odpowiedź nie boli nas to mniej. Ja wiem że są anioły, ja mam trzy i szczerze? Tyle razy uratowały mi tyłek że aż się dziwie własnej głupocie że tak sie narażałam życiu - a anioły się sprawdziły w walce o mnie, bo jeszcze nie czas. Masz anioła, to wielki dar, czuj jego obecność i zapach bo uwierz mi - jest. Napewno zrobi wszystko co może aby pomóc Tobie i całemu stadku. Teraz jednym skrzydłem osłania Ciebie a drugim Brajla ....... jesteś bezpieczna.

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BajkaB napisał(a):
Braj od rana zaczyna pokrwawiać z nosa...

Boże, On przeczekał całą chorobę Włodka....jakby wiedział, że nie mógł wtedy chorować:-(
Przez cały ten czas modliłam sie, o to, żeby Brajl nie zaczął krwawic.I dalej sie modlę, żeby się nie rozkręcił !!!!!!!

Posted

"(...) między pieśnią przerwaną z zbudzonym echem
falą i nagą stopą, co się wnet zanurzy,
między przyjsciem listu a zdjęciem pieczęci z pośpiechem,
między zaproszeniem a rankiem podróży
śpi szczęście (...)"

Nie śmiałabym sie nie zgodzić z Mistrzem Leopoldem, ale ośmielam się życzyć, by to "pomiędzy" udawało się choć na chwilkę zatrzymać, albo przynajmniej dostrzec...
Do życzeń dołączam całą dobrą energię i mocno trzymam kciuki za Brajlusia

Posted

Edytko z całego serca życzę dużo zdrowia, spokoju, siły. Wszystko się ułoży. Musi. Masz po co i dla kogo żyć dalej choć to wydaje się teraz takie trudne...

Posted

Zawsze mówię, że życie jest jak róża - piękna, ale ma kolce ( i chyba dlatego jest tak piękna....) Żeby brać garściami życie trzeba być przygotowanym na ukłucia róży ( to boli, czasem nam się wydaje, że boli ponad siły ).....Edyto, życzę, żeby róża dalszego życia miała łagodne kolce....I życzę "zapomnienia" ( nie rzeczywistego - bo się nie da - ale dającego ukojenie - dlatego w cudzysłowie)....

Posted

w zyciu każdego człowieka są takie chwile ze chcemy o nich zapomnieć.....ale są tez takie .......które chcielibysmy zatrzymac i oglądac klatka po klatce ....tych chwil nam nikt nieodbierze ..................to mamy tylko dla siebie ....mamy gdzies w sercu .........:-(

Posted

Witam,ja od niedawna zaglądam na tą stronę poleciła mi ją Agnieszka NEIGH.Sama dużo pracuję dla Schroniska w Gorzowie Wlkp (wolontariat)Jestem też w Towarzystwie i też mam do czynienia z krzywdą psiaków,lecz to co tu zobaczyłam przerasta mnie.Wczoraj napisałam nie czytając dalszych losów(nie wiedziałam ze są)Poprostu zaczynam.A czytając ostatnie posty poprostu zamórowało mnie <ze w między czasie straciła Pani kochaną OSOBE,bardzo mi przykro.Zyczę jednak Pani wiele siły by móc dalej pomagać tym co tego potrzebują.Wioleta

Posted

Pani Edytko... trzymam kciuki za Brajla i wierzę że bedzie dobrze!!
Trzymajcie się...jestem z Wami myślami...modlę się !!!
Słonce musi nareszcie dla Was zaświecic !!

Posted

BajkaB napisał(a):
Niestety mamy kojelny krwotok.Wczoraj wydawało się,ze będzie dobrze.Dzisiaj już krew leci mocno.

Czy to się kiedyś wreszcie skończy, Brajlusiu? :-( Jeszcze za żadnego psa nie trzymałam tyle razy kciuków ile za Ciebie :nonono2: I nadal będę trzymać :kciuki: :kciuki: :kciuki: tylko wyzdrowiej :modla: