Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzymam kciuki :kciuki:
Z sikorką styczności nie miałam, ale odchowałam jaskółkę ;) Karmiona muchami (jak udało się jakoś upolować) i filetem z kurczaka z zalecenia weterynarza ;) Pokrojony na miniaturowe kawałeczki, żeby łatwo było połknąć. I kilka razy w ciągu dnia podawana woda strzykawką (kropla, dwie do dziubka)

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Avaloth']Oj Domc Domc, co z Ciebie wzrośnie :evil_lol:
[/QUOTE]
Zapewne nic szczególnego :diabloti:

powodzenia z sikorką życzę :razz:

Posted

Sikora dzisiaj zmieniła matkę na taką profesjonalną ;) Dodzwoniłam się do pani, współpracującej z towarzystwem ornitologicznym, która takimi sierotkami się zajmuje na codzień i wzięła ją do siebie. Młoda podobno jest ładnie upierzona i dobrze odżywiona, więc powinna przeżyć :) Trochę mi ulżyło, bo pomijając fakt, że potrafiła się drzeć non stop mimo, że nie chciała jeść ani pic, co było trochę uciążliwe, to ja nie umiałabym jej odpowiednio nakarmić, a co ważniejsze potem przystosować do wolności.
a tak Młoda wygląda:

^^

• 3 months later...
Posted

Ktoś tu jeszcze żyje, o jacie :D

My też żyjemy, chociaż galeria nam umarła. U Chesterowatego bez zmian, poza tym że mi schudł nie wiem dlaczego, bo nie ma więcej ruchu niż normalnie, a je cały czas tyle samo (i cały czas jest dokarmiany). Teraz go troche podkarmię i zobaczymy, jak nie przyniesie efektów trzeba będzie powtórzyć badania na trzustkę. Ponad rok był spokój, ale możliwe że dziadostwo wróciło.

Ja przez pierwszy tydzień września mieszkałam w drugiej części Krakowa pilnując stadka składającego sie z 3 psów i 2 kotów, pod nieobecność właścicieli. Wśród nich była ślepa babcia Donia, którą wcześniej opiekowałam się w schronisku ;) Cały zwierzyniec genialny i kochany, ale trochę zbyt rozpieszczone :p
A teraz siedzę i próbuję się uczyć do poprawek, bo niestety w czerwcu się zbyt leniłam żeby wszystko pozdawać. Ale póki co jest dobrze, mam nadzieję że zdam na II rok.

Jak już się odzywam to chociaż kilka Krowiastych:

podwórkowe gniotki, ale żadnej porządniejszej sesji daaawno Chesterowi nie robiłam.

Pozdrawiamy :)

Posted

Ja na dogo jestem cały czas, nawet częściej niż dawniej, tylko w PWP i na pojedynczych wątkach (foto, rysunkowy, obrożowy, szkodniki etc), a nie nie galeriach ;) Nie cykam mojemu psu tak często zdjęć, więc w tym momencie regularną galerię mogłabym prowadzić co najwyżej psów schroniskowych, bo im robię zdjęcie cały czas, do ogłoszeń :D
Ale postaram się wpadać od czasu do czasu i tu, dziękujemy ciotki za odwiedziny :loveu:

Posted

[quote name='Avaloth']Ooo no proszę. A jaka uczelnia i kierunek jeśli można wiedzieć? :) z Sarą?[/QUOTE]
UEK, rachunkowość i controlling :diabloti:

Sara zostaje w swoim ukochanym domku, w Krk mieszkanie nie moje, więc branie psa i tak by nie przeszło..

Posted

No pięknie, to witamy ekonomistkę :D ja też UEK, tylko kierunek inny (informatyka stosowana). Może się będziemy mijać gdzieś między budynkami:razz: żebym jeszcze wiedziała jak teraz wyglądasz :diabloti:

Wybaczcie za spam, ale DT w Krakowie chociaż na jeden dzień ( w zasadzie noc), od jutra do poniedziałku, potrzebny baaardzo pilnie! Szczeniak nie ma się gdzie podziać!
http://www.dogomania.pl/forum/thread...e-U%C5%9APIONY!!