Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kalyna napisał(a):
poważnie? no proszę :)
dobrze czułam, że czymś jasnym fociłaś :evil_lol:

nooo jednak plastyka stałki jest zdecydowanie fajniejsza niż moich pozostałych, za bardzo ją lubię żeby z niej rezygnować nawet na rzecz zooma :eviltong: no i nieocenione światło.

magdabroy napisał(a):
Dobre to nie to samo co cudowne :eviltong:

oj tam oj tam :D cudowne zdjęcia niewiele osób robi, niestety nie każdy ma do tego talent :shake:

anka11 napisał(a):
jestem jak zawsze do tylu, a tu tyle fot Chesteraaaaaa! nacieszylam se oko :loveu:

https://lh3.googleusercontent.com/-lBzXeAxy82U/UGjNJ57n8iI/AAAAAAAAXjw/0LIWbGtxWrM/s720/IMG_7959.JPG
:loveu::loveu:

mogę Ci go sprzedać ze Wene, Ty będziesz cieszyć oko codziennie, ja też i wszyscy będą szczęśliwi :cool3: najwyżej podetne Wenie struny głosowe jak mnie wkurzać będzie :diabloti:

Byliśmy dzisiaj na spacerku z dwiema małymi suczkami i amstaffkiem. Początki mało optymistyczne- dwa psy w tym samym wieku, o podobnych predyspozycjach dominacyjnych, plus brak wyczucia Chestera w kontaktach z psami, co daje ścięcie na wejściu :eviltong: W autobusie co chwile burkoty, po wyjściu skakanie w swoją stronę. Na szczęście z Natalią jako genialne behawiorystki (:diabloti::evil_lol:) poradziłyśmy sobie z pieseczkami i 3 godziny spaceru spędziły w miarę zgodnie. Krów w kagańcu, Zefir na lince i czasem kagańcu. Chester oberwał raz (został położony i trzymany za kark, nic mu sie nie stało, a pisk był jakby go zeżarł żywcem :evil_lol:), Zefir uszedł cało xd Wnioski takie, że częściej muszę z psem do ludzi wychodzić :D ale poza tym pozytywnie mnie zaskoczył.
5 zdjątek na początek
Zefir

Chica

Carmen

inteligentny piesek :loveu:

i takie tam, rozgrzewka przed psimi walkami :loveu:

Posted

jakie sliczne amstafiatko <3 nawet Chester chcial pomoc wiosnie w zjadaniu sniegu, a biedny w kaganie xd

mogę Ci go sprzedać ze Wene, Ty będziesz cieszyć oko codziennie, ja też i wszyscy będą szczęśliwi :cool3: najwyżej podetne Wenie struny głosowe jak mnie wkurzać będzie :diabloti:

nie, nie oddam Weny, ale moge wziac Chestera hahahaha! jesli jestes chetna to moge Ci ja pozyczyc na czas podcinania strun, bo to by sie przydalo :lol:

jesli chodzi o ten pisk to widze tutaj jakies podobienstwo do wenowej :>

• 1 month later...
Posted

Cześć ciotki :D
Coś nie po drodze nam ostatnio do galerii, ale że mam tak ciśnienie podniesione przez niektórych że spać nie mogę to sobie pozdajemy relacje :D
Żyjemy, mamy się całkiem dobrze. Mnie niebawem sesja czeka, ale póki co zakładam że jeszcze kupa czasu i nie robię nic. Do schroniska jak jeździłam, tak jeżdżę, i sobie tulę moje ukochane piesunie, bo przecież ja i inni wolontariusze nie jeździmy tam żeby psom pomagać tylko żeby zaspokoić swoją potrzebę głaskania piesiów (pozdrawiam serdecznie osoby które tak twierdzą:loveu:).
A Chester Pies, no cóż. Starzeje się chłopak, szybciej niż byśmy chcieli... Okazało się, że kulawizna to nie problemy ze stawami- dysplazja jednego stawu jest ale malutka, właściwie nieodczuwalna. Zrobiliśmy prześwietlenie kręgosłupa, ale to też nie to. Najprawdopodobniej to problemy neurologiczne, lewa łapa nie reaguje na próby wywijania stopy do tyłu, a u zdrowego psa automatycznie powinna się ona cofać. Po jakiś tabletach (już się gubię w kolejnych nazwach) trochę lepiej, teraz karmimy się jakimś syropkiem. Zrezygnowaliśmy całkiem z biegania, mimo, że ja teraz zaczęłam biegać regularnie, więc najpierw idę z psem, potem sama biegam. Jak jest ciepło wystarczy godzinny spacer w pola, żeby psa zmęczyć i żeby zaczynał kuleć, więc generalnie teraz wychodzimy na krócej, a staramy się częściej. Poza tym raczej bez zmian, piesiunio ma czasem odpały, podjada, żebra, szczeka na dzieci na rowerach, łapie kleszcze mimo obroży, jak zawsze, śpi z pluszakami w pysku, chyba brak mu czułości :eviltong:
Mam kilka wiosennych fotek, ale jeszcze niewgranych na hosting, więc zaległe spacerowe:

z Carmen

z pancią :evil_lol::evil_lol: nie, nie palę, w życiu nie wypaliłam jednego papierosa :P tylko trzymałam

Posted

magdabroy napisał(a):
Jakie ma czyste podwozie na tych zdjęciach :evil_lol:

No nie? Czyścioszek :eviltong: a ja prosto po tym spacerze jechałam na zajęcia, dobrze że mi tata wysokie kozaki przywiózł :evil_lol:

Luzia napisał(a):
Biedaczek :( Współczuję.
Ale widzę że jaki był piękny taki jest :)
Ile on ma lat teraz?

Teraz brzydkie, zawsze jaśnieje na lato i wtedy się brzydszy robi, wole go zimowego :diabloti:
W sierpniu skończy 6.

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

i reszta ekipy:
Natalia z Lawą i Ajrą, Paulina z Nero, Klaudia z Reksem, Paulina z Tośką i Sarą i Anka z Fredem

a to moja wakacjonowiczka:loveu:

Kalyna- mam nadzieję że nic więcej :D

Posted

[quote name='phase']https://lh4.googleusercontent.com/-vl5__z_hVWo/Uhz5w9z0LyI/AAAAAAAAkgA/m0O0t7iI3qQ/s512/IMG_8400.jpg nie no dla mnie to zdjęcie roku, PRZEPIĘKNE! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Dziękii :)

Chomisia na zdjęciu to Frecia, należy do koleżanki, ale że ona w te wakacje robiła praktyki i dużo innych spraw to Freciunia na 2 miesiące zamieszkała u mnie. Nigdy za chomikami nie przepadałam ale młoda jest przesłodka ;) Co prawda Chester na początku chciał ją zjeść, ale już się przyzwyczaił że chomika się ityka. Szkoda że dopiero teraz, jak już czas na jej powrót do domu niebawem :D

• 1 month later...