Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tepes']Pola jestżes okrutno i bana dostaniesz za powielanie Ty samy wiadomosci wszędzie:diabloti:

Główny konfident dogo chwilowo zaniknął wiec raczej jest bezpieczna :evilbat:

Jak wygląda wolontariat w Krakowie? Masz przydzielone określone psiaki i nic więcej? Czy samemu się decyduje?

Posted

[quote name='Tepes']Pola jestżes okrutno i bana dostaniesz za powielanie Ty samy wiadomosci wszędzie:diabloti:
to nie jest ta sama wiadomość, każda wygląda inaczej. :diabloti:

Posted

Luzia napisał(a):
Przecinek potrafi zmienić wszystko :evilbat:

ej, nie tylko przecinek, ja tu się staram, piękne reklamy wyskrobuje, a tu mi mówią, że jedną wszędzie wklejam. :( ide się pociąć. :evil_lol:

Posted

dogomanka_ napisał(a):
ej, nie tylko przecinek, ja tu się staram, piękne reklamy wyskrobuje, a tu mi mówią, że jedną wszędzie wklejam. :( ide się pociąć. :evil_lol:

Czym się będziesz ciąć? :cool3: Tak z ciekawości pytam :grins:

Posted

Tak jakby dzisiaj też mi zdjęcia nie wyszły... :diabloti:

no to nie ciekawie z tymi łapami, a raczej stawami.. :-(
faktycznie prześwietlenie może dać diagnozę... albo od razu zaczniecie coś podawać na stawy. Np. arthroflex czy inne...
będzie dobrze :smile:

a fotki cudne :loveu:
tylko szkoda tych psiaków, że w schronie siedzą :-(

a na zdjęcia Chestera i tak czekam :diabloti::diabloti:

No niestety nie, ale mam nadzieje że najgorzej nie będzie. Damy radę ;)

A no szkoda, szkoda wszystkich razem i każdego z osobna. Tyle że niewiele można z tym zrobic niestety..

[quote name='magdabroy']Jakie piękne te psiaki :loveu: Czika rzeczywiście cudna :loveu: Ile ona ma lat?
Czika jest najkochańsza, taka do rany przyłóż :loveu: koło 8

[quote name='C&B']W łapciastych problemach się jednoczymy niestety, i trzymamy kciuki, żeby wszystko u Krówka dobrze było ;)
Prada ma problemy? eh te nasze francuskie pieski :roll:

[quote name='Luzia']Główny konfident dogo chwilowo zaniknął wiec raczej jest bezpieczna :evilbat:

Jak wygląda wolontariat w Krakowie? Masz przydzielone określone psiaki i nic więcej? Czy samemu się decyduje?
Haha ja osobiście ubolewam z tego powodu, nie wiem jak Ty :evil_lol:

Sami sobie 'dobieramy' psy, ale na zasadzie że bierze się raczej określonego psa/boks pod opiekę i z nim się wychodzi w ramach możliwości, a nie że z każdą wizytą się bierze innego psa. Każdy wolontariusz ma zapisane w zeszycie i na tablicy, którymi boksami się opiekuje i wpisuje się pod datą kiedy z tym psem wychodził. Ale oczywiście można też brać inne psy, które np. widzimy że nie wychodziły przez długi czas.

Posted

Avaloth napisał(a):

Prada ma problemy? eh te nasze francuskie pieski :roll:

Coś ty, Prada to jest pies idealny pod względem zdrowotnym :diabloti:
Chrum ma stawy chore, kilka miesięcy brał tabletki, teraz obserwujemy ;)

Posted

Avaloth napisał(a):

Haha ja osobiście ubolewam z tego powodu, nie wiem jak Ty :evil_lol:

Sami sobie 'dobieramy' psy, ale na zasadzie że bierze się raczej określonego psa/boks pod opiekę i z nim się wychodzi w ramach możliwości, a nie że z każdą wizytą się bierze innego psa. Każdy wolontariusz ma zapisane w zeszycie i na tablicy, którymi boksami się opiekuje i wpisuje się pod datą kiedy z tym psem wychodził. Ale oczywiście można też brać inne psy, które np. widzimy że nie wychodziły przez długi czas.

Taaa jasne czekaj jak Ci uwierzę :diabloti::diabloti::diabloti:

Aha rozumiem :) Mi było by się ciężko zdecydować na jakieś konkretne psiaki, ale ogólnie rozumiem działanie systemu ;) Ile teraz w Krakowskim schronie jest zwierzaków??

dogomanka_ napisał(a):
łyżką. :evil_lol: a co tak pytasz? też byś chciała? :D

Da się tak? Poproszę o instruktarz, najlepiej na youtube :diabloti:

Posted

Luzia napisał(a):

spoko, jak potem będe się ciać to nagram to i jutro podeśle Ci linka. :diabloti:

Posted

dogomanka_ napisał(a):
spoko, jak potem będe się ciać to nagram to i jutro podeśle Ci linka. :diabloti:

Czekam z niecierpliwością :evilbat: dużo było krwi? :diabloti:

Posted

[quote name='C&B']Coś ty, Prada to jest pies idealny pod względem zdrowotnym :diabloti:
Chrum ma stawy chore, kilka miesięcy brał tabletki, teraz obserwujemy ;)
A no tak, zapomniałam o Twoim biednym, na wszystko chorym Chrumku.

[quote name='dogomanka_']łyżką. :evil_lol: a co tak pytasz? też byś chciała? :D
też chce to zobaczyc! :eviltong:

[quote name='Luzia']Taaa jasne czekaj jak Ci uwierzę :diabloti::diabloti::diabloti:

Aha rozumiem :) Mi było by się ciężko zdecydować na jakieś konkretne psiaki, ale ogólnie rozumiem działanie systemu ;) Ile teraz w Krakowskim schronie jest zwierzaków??

No a nie? Bez niej dogo już nigdy nie będzie takie same.. :-(:diabloti:

Teraz jest jakoś pod 400psów, kotów nawet nie wiem, ale pewnie ok 50-70, w tym większość dzikich. Mi w sumie tak pasuje, bo moge chociaż tym kilku psom zapewnić te spacery raz na tydzień, poznać je, ogłaszać, wiem do jakiś ludzi je polecać etc. A po jednym spacerze nie do końca jest się w stanie coś więcej o psie powiedzieć.

[quote name='anka11']https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/529964_382727855094866_100000729648573_1173033_2089981569_n.jpg
oo Is pieknie wyszlas :loveu:

ca deboustwo tez piekne, swojego czasu bylam w nich zakochana, mialam kiedys na osiedlu takiego malego szczyla, rozbrajacy :D
No nie? twarzowo bardzo :evil_lol:

'kadebuu' jest zabójcza, taki słodziak :loveu: jej 'mąż' jest jeszcze w schronisku, równie słodziakowy.

A teraz idę się uczyc C++ a Wy sobie spamujcie dalej :loveu:

Posted

Ja myślę że za jakiś czas urządzi wielki powrót :evil_lol: To takie zagranie w stylu Michael'a Jordan'a. Odchodzę wielkie bum wszyscy "nie błagamy nie odchodź, olaboga co to będzie" a on po miesiącu ach jednak nie odchodzę jesteście zaje&iści :evilbat:

Sporo :( W sumie ma to sens ;) a ilu masz takich podopiecznych??

Posted

Luzia napisał(a):
Ja myślę że za jakiś czas urządzi wielki powrót :evil_lol: To takie zagranie w stylu Michael'a Jordan'a. Odchodzę wielkie bum wszyscy "nie błagamy nie odchodź, olaboga co to będzie" a on po miesiącu ach jednak nie odchodzę jesteście zaje&iści :evilbat:

Sporo :( W sumie ma to sens ;) a ilu masz takich podopiecznych??

W sumie wszystko możliwe, nie mogę sie doczekac :evil_lol::evil_lol:

Teraz jest optymalnie jak na nasze schronisko, po poprzednich wakacjach było prawie 600, sporo psów wyszło dzięki tymczasom na czas mrozów i już nie wróciło :) Aktualnie 11 + 3 dorywczo, ale to liczba ruchoma, bo mam 3 psy, które siedzą w boksach pojedynczych i 2 bosy ogólne, w których aktualnie mam po 4 psy, ale czasem jest mniej, czasem więcej.

Posted

Luzia napisał(a):
O kurczę brzmi groźnie :cool1:

no, cięcie łyżeczką to samo zuo. :diabloti: dlatego chyba za bardzo się bałam i tego nei zrobiłam, nie jestem jednak taka odważna :( ale dzisiaj to zrobie, na pewno! i nagram tutorial żebyście też mogły spróbować. :diabloti:

• 2 weeks later...