Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dea-gdyby to bylo wiadro wody to jeszcze spoko,
ale Szaki to musi miec wiadro wody co godzine...
lubi chlopak pić , a co ? :razz:

a tak na powaznie: bedziemy szukac przyczyny tego nadmiernego picia...cos jest nie tak....

Posted

Oj niedobrze rzeczywiście, no chyba, że przyczyną jest ciepłe mieszkanie, on ani na melinie wcześniej ani w schronie nie miał ciepło. Może go suszy z kaloryferów? Ale sprawdzić trzeba koniecznie!

Posted

Tak, choć u niego to potrwa dużo dłużej, ale ma ciepło, dobre jedzenie, miłośc, będzie dobrze, musi być!!! Ucałujcie ode mnie Szakiego:loveu:

Posted

Jak tam Szaki??? Ja jutro chcę pojechać dać trzecią porcję advocata dla Murzyna i Normiego. I zobaczę jak wyglądają, karma schodzi jak woda, apetyt duży, kupiłam Royala Canin dla psów z problemami skóry:p Czy ktoś pomoże je ogłaszać??? Bo pieniądze na karmę się skończą, jak one przejdą znowu na to jałowe jedzenie w schronie to powtórka pewna:placz:

Posted

Norin i Murzyn mają współlokatorów:placz: Jeden z nich to Norin, jest w schronie już od kilku miesięcy, zachorował... już widać wyłysienia, przenieśli go do "kojca chorych", i suczka, nawet jeszcze nie ma imienia:-( Ktoś przywiązał ją do drzewa blisko schroniska, w kagańcu, zostawił na zimnie zobaczcie...to jeszcze zdjęcia w innym kojcu...

Posted

PROSZĘ O POMOC!!!

O bazarki, karmę, parę złotych, cokolwiek. Nie wykarmię wszystkich czterech Royalem... A przecież muszą dostawać dobrą karmę. Jutro porozmawiam z wetką, Norin podobno dostał jakiś zastrzyk, domyślam się, że ivermektynę. Dlaczego tak późno wykryto chorobę, przecież te wyłysienia nie powstały od razu w takim stopniu:-( Postaram się dać mu advocata w sobotę. Ale sunia... nie wiem co jej jest, nie pobrano zeskrobin. Wetka stwierdziła, że może to przebiałkowanie, może tak, a może nie, na co ją leczyć??? Na pewno się drapie, ma ranki za uszami. To cud, że jej nie uśpili. Przeliczę fundusze, ile się uzbierało, ile wydałam, na worek Royala jeszcze wystarczy myślę. Muszę dokupić advocata, chyba jakieś witaminy.

Posted

Policzyłam.
WPŁYWY:
- Z Waszej pomocy uzbierało się 360 złotych
- Z bazarków uzbierałam 317 złotych
W SUMIE: 677 ZŁOTYCH

WYDATKI:
- Skanomune: 70 złotych
- Transport Renka: 100 złotych
- Advocate ampułka: 35 złotych
- Royal Canin Skin&Digest 14 kg: 219 złotych
W SUMIE: 424 ZŁOTE

ZOSTAŁO: 253 ZŁOTE
Zamówię karmę za 219 złotych, to zostanie mi 34 złote...

Posted

kurcze kolejny psiaki chore:-( Dea a może by zrobić aukcję cegiełkową na allegro na psiaki:roll: napisz do Lucy ostatnio robiła taką aukcje na Presta i klacz Lenę ja postaram sie też coś wpłacić;) mogę dać psiaki na allegro ale zdjecia potrzebne aktualne najlepiej i jakis opis :roll:

Posted

Az sie poryczalam ....

ech..widzialam sie dzisiaj z Szakim ,
patrzylam na niego jak sobie spokojnie jadł i myslalam o Murzynie i reszcie ktora nie miala tyle szczescia co On ..
zapomnial juz chlopak o schronisku i chorobie..
śpi w łozku pod kołderką ...zajada Hilsa, gryzie uszy , kurze łapki , kielbaski i co tylko chce....
ma ponad 5 spacerow dziennie... jest głaskany , ma piękna zdrową siersc....
Mial tyle szczescia ....
nalezy jednak pamietac ze brakuje mu wlasnego DOMU ...

Posted

Madzia828 cegiełki to jest myśl, ale nie mamy oficjalnego konta, a na prywatne zbierać tak nie można:shake: Postaram się o aktualne zdjęcia w sobotę.
Basia nie otwiera mi się ten link na bazarek
Chrupek cieszę się, że chociaż Szakuś jest szczęśliwy:loveu: Oby tylko znalazł dom...
Chciałam dzisiaj pogadać z wetką ze schroniska o suczce (swoją drogą to jak ja nazwać?, może być Lara?) ale wetka niestety dzisiaj nieosiągalna:-( Nie wiem jak jej pomóc, muszę wiedzieć cokolwiek o chorobie, co to konkretnie jest!