paros Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Dea, jak wieści niosą, masz do mnie zadzwonić :lol: Quote
Dea Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 paros napisał(a):Dea, jak wieści niosą, masz do mnie zadzwonić :lol: No tutaj to się nic nie ukryje:evil_lol: Mam mam i zadzwonię:razz: chcę tylko najpierw dorwać tą wetkę ze schroniska, której akurat jak na złość dzisiaj nie ma:angryy: i przepytać na okoliczność...żebym Ci głowy niewiedzą nie zawracała! Quote
basia Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 DEA!! Jak będziesz rozmawiała z wetką to zapytaj o lek na nużyce o nazwie ivomec. Znajomy wet mi go polecał, że dobry a niedrogi. Trzeba zapytać. Quote
madzia828 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 to czekam na zdjęcia i ogłaszam psiaki;) Quote
Dea Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Podniosę, tak mało osób już tutaj zostało:-( Quote
Edi100 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Ta choroba to jakies psakudztwo:( Biedne chorusie:( Quote
Dea Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 "Na oko" zdaniem wetki Lara ma świerzba:-( Quote
basia Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Nie żartuj nawet! Dea, a jakie rokowania? I co ze zdjęciami Wezyra???!!! Quote
Dea Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Basiu brak zdjęć Wezyra popularnie nazywa się sklerozą:oops: Wczoraj o 21-ej jak dzwoniłaś to ja dopiero obiad jadłam, padnięta byłam i całkiem zapomniałam, przepraszam, wyślę po południu, bo w biurze nie mam. Rokowania..."na oko" nie ma rokowań ani w jedną ani w drugą stronę, jest leczona ivermektyną (advocat byłby lepszy, ale nie można mieszać). Dostanie zastrzyki witaminowe, wzmacniające w przyszłym tygodniu, dobrą karmę dajemy:cool3: Tyle na razie możemy zrobić... Ale ona mrozów nie przetrwa w tym schronie:-( Za radą Paros założę jej jutro wątek nowy, szukamy tymczasu!!! Quote
Witokret Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Dea napisał(a):"Na oko" zdaniem wetki Lara ma świerzba:-( Dea, bylabym ostrozna z tym "okiem" wetki... Szaki nie mial swierzba. Inna wetka tez na "oko" stwierdzila, ze na 100% ma. Co do laczenia advocate z ivermektyna, to Szaki mial laczone obydwa specyfiki. Tzn na poczatku dostal advocate, a pozniej juz tylko ivermektyne. Nasza wetka dodala do kuracji zwykla surowa slonine (nie wedzona). Do karmy dodaje sie (w przypadku Szakiego) pokrojony kawalek wielkosci 2 pudelek zapalek. Podobno slonina jest swietna na skore i jest tania. Quote
Witokret Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Szukamy domu dla Szakiego. Jest juz w takim stanie, ze moze pojsc do adopcji, dlatego zalozylysmy mu odrebny watek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9049575#post9049575 Zagladajcie czasami do niego... Quote
paros Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Zrobiłam Larze allegro :roll: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=281821486 Dea, może weź tytuł i treść do wątku Lary z allegro. Nie wiedziałam co o niej napisać :cool3: Może coś poprawić na allegro?:roll: Quote
Witokret Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Dea, czy mogłabys umieścić w pierwszym poscie - przy zdjęciach Szakusia link i informacje o jego nowym wątku ? Quote
Dea Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 [quote name='paros']Zrobiłam Larze allegro :roll: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=281821486 Dea, może weź tytuł i treść do wątku Lary z allegro. Nie wiedziałam co o niej napisać :cool3: Może coś poprawić na allegro?:roll: Super!!! Wielkie dzięki:loveu: Ja mam cholera remont kuchni, który miał trwać tydzień a trwa już trzy, do wigilii chyba cała w farbie zasiądę, nie mam jak za bardzo dostać się do kompa - ciągle robota:-( W niedzielę też zasuwałam... Ale mam nadzieję, że jak tylko złapię więcej luzu w pracy to wątek założę w te pędy. No i mam nowe zdjęcia, zrobione przed schroniskiem:p Quote
Dea Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 Witokret napisał(a):Dea, czy mogłabys umieścić w pierwszym poscie - przy zdjęciach Szakusia link i informacje o jego nowym wątku ? Zrobione:loveu: Tak jest dobrze? Quote
Witokret Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Pewnie, że dobrze ;) Bardzo dziękujemy :lol: Quote
Dea Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Chrupek dziękuje za pomoc:loveu:, przelew doszedł, otwieram nowe rozliczenie, bo wczoraj dojechał worek karmy: 14 kilo Royala na Krakvecie za 219 złotych, zostało mi 34 złote (szczegóły post 166). kasa: na koncie: 34 złote Chrupek: 50 złotych No to zbieram na karmę... Jeszcze przed świętami muszę kupić worek, bo pracownik wyjeżdza na ponad dwa tygodnie, w takim wypadku poza karmą nie jestem w stanie nic zrobić, bo nikt tam nie bedzie się przejmował podawaniem im czegokolwiek... Witokret nawet słonina, choć tania, niewykonalna, chyba, że sama jeździłabym codziennie im dawać, olej też odpada, jak nie ma pracownika, wszystko odpada:-( Dzisiaj muszę z wetką pogadać, czy dała im te zastrzyki wzmacniające. Quote
basia Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Dea, przed świętami powinna spłynąć kasa z moich bazarków. Quote
Dea Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Super! Trzeba psiaki zaopatrzyć. Wetki dzisiaj nie dorwałam, trzy razy dzwoniłam i trzy razy jej nie było... Quote
basia Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Jeśli dobrze policzyłam z licytacji mamy 95 zł. Jeżeli zrzekne się zwrotu kosztów przesyłki będziemy miec ponad 100zł. To już a może dopiero połowa worka karmy ... Quote
Recommended Posts