Witokret Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 basia napisał(a):Przeciez weci nawet na tym wątku pisali, że nużyca nie jest zaraźliwa, wieć jaka jest prawda?? Tak jak napisala Dea w pierwszej lecznicy od razu zawyrokowano swierzbowca. Nie do konca w to wierzylysmy, ale bralysmy to pod uwage. Wczoraj czekalysmy na wynik zeskrobiny ponad 2 godziny i na szczescie okazal sie ujemny :multi:. To znaczy, ze psiaki mozna brac do domu i leczyc bez obawy. Siersc i skora Szakiego juz po pierwszej kapieli w specjalnym srodku wyglada o niebo lepiej! Wszystkie zaognione placki na lapach juz sa bladziutkie i widac, ze choroba sie zatrzymala, a nawet cofnela. Wystarczyla tylko zmiana warunkow i leczenie. Te 2 male pieski, ktore zostaly w schronie z pewnoscia nie beda klopotliwe. Rudy siega zaledwie do polowy lydki, a czarny jest troche wiekszy. Juz maja lyse placki :placz:. Nie mozemy czekac az choroba zniszczy te psy... No i oczywiscie na dom czeka rowniez piekny Murzyn :( Quote
basia Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Aha, czyli weci obawiali się świeżbowca a nie nużycy. Quote
Witokret Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Strasznie mnie wczoraj wymeczyli.. Plecy sa prawie lyse. ...został mu tylko szczurzy ogonek :shake: Ale niedlugo znowu bedzie piekny!!! Quote
Dea Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 A taki miał piękny ogon przy zdjęciach:-( Ale wyjdzie z tego, ma przy sobie aż dwie zakochane kobiety:loveu: Quote
basia Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Co tam wygląd ogonka .. Wazne by zaczął nim merdać wesoło ;) Quote
Witokret Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 basia napisał(a):Aha, czyli weci obawiali się świeżbowca a nie nużycy. Basiu, nie chciałyśmy pisać na wątku słowa "świerzb"... bałyśmy się, że jak taka wiadomośc dotrze do schroniska - psiaki zostaną natychmiast uśpione :shake: My byłyśmy wręcz przekonane, że to TYLKO nużeniec (widziałysmy już swierzbowca u psiaków - wygląda zupełnie inaczej i jest potwornie zakaźny nie tylko dla psów, ale i dla ludzi), ale weci... Tak naprawdę dopiero wynik zeskrobiny dał 100% pewność. ŚMIAŁO można brać psiury !!! Quote
Dea Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 A co do merdania, na widok suczki ogonek ruszył podobno jak zdrowy:diabloti: Dzwoniłam właśnie do wetki, dzisiaj te dwa małe dostaną dodatkowo ivermektynę. Od dzisiaj wszystkie trzy dostają też witaminy i dobrą karmę. Trzymajcie kciuki!!! NADAL APELUJę O POMOC!!! Potrzebna karma, pieniądze na nią oraz domy tymczasowe!!! POMOCY! Quote
madzia828 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Dea dorzucę się do karmy podaj numer konta :p Quote
Witokret Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='Dea'] Dzwoniłam właśnie do wetki, dzisiaj te dwa małe dostaną dodatkowo ivermektynę. Od dzisiaj wszystkie trzy dostają też witaminy i dobrą karmę. Trzymajcie kciuki!!! NADAL APELUJę O POMOC!!! Potrzebna karma, pieniądze na nią oraz domy tymczasowe!!! POMOCY! To dobra wiadomosc :multi:. Jest szansa na zatrzymanie choroby. Jednak wszyscy wiemy, ze w schroniskowych warunkach nie wyzdrowieja calkowicie :-( Szukajmy im domkow! Quote
przyjaciel_koni Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Bardzo prosimy o pomoc !!!!! Pilnie DT !!!!! Te psiaki nie przeżyją w schronisku !!!! Quote
Dea Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Jest coraz gorsza pogoda, jak im musi być bez tej sierści zimno:placz:!!! Chociaż DT dla tych maluchów na początek, Murzyn ma przynajmniej sierść. Quote
Witokret Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Nikt sie nie chce zlitowac :-( Dea, przydalyby sie aktualne zdjecia tych psiaczkow. Z tego co widzialysmy, dobrze byloby je wziac na spacerek i wtedy troche napstrykac (oczywiscie jak sie pogoda zmieni...) Quote
Dea Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Kurcze nikt...było dzisiaj zebranie lokalnego stowarzyszenia pomocy zwierzętom, rzuciłam hasło DT i nastała cisza... A jak stan Szakusia??? Quote
Dea Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Witokret napisał(a):Nikt sie nie chce zlitowac :-( Dea, przydalyby sie aktualne zdjecia tych psiaczkow. Z tego co widzialysmy, dobrze byloby je wziac na spacerek i wtedy troche napstrykac (oczywiscie jak sie pogoda zmieni...) Mam taki plan:p, ale na razie zimno i pada, gdzie takie słabe i łyse na ten deszcz wyciągać... Zdjęcia będąna pewno jak aiew poprawi, bo te cegiełki na allgero chcę wystawić i potrzebne lepsze foty. Quote
Witokret Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 A Szakus siedzi na razie w lecznicy i jest karmiony kroplowami. Wetka postanowila podciagnac prace jego trzustki i watroby, ale ogolnie nie jest najgorzej. Jutro mamy nadzieje, ze pogoda bedzie lepsza :mad: i bedziemy mogly spedzic z nim troche czasu na spacerku (dzisiaj przez ciagle opady nic z tego nie wyszlo). Juz nie raz widzialysmy, ze psiaki, ktore sa przynajmniej czasami wyprowadzane na spacerki i moga opuscic swoje "wiezienie" odzyskuja chec do zycia. To pozwala im utrzymac kondycje psychiczna, ktora najbardziej cierpi w schroniskach :-( Szaki wczoraj nawet troche podskakiwal, jak probowalysmy sie z nim bawic w berka :cool3: - staramy sie rozruszac chlopaka :razz: Quote
Dea Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Tylko go nie wykończcie ciotki:diabloti: To ma chłopak atrakcje:cool3: Tyle miesięcy bez ruchu, w małym kojcu... Jeśli pogoda sie poprawi postaram się pozostałe też zabrać na spacer. Quote
Witokret Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Super :) to na pewno im pomoze. Psychika najwazniejsza, nie? :) Quote
Dea Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Jak tak dalej z pogodą będzie to mnie psychika siądzie:angryy: Leje i leje, i zimno:shake: Quote
Dea Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Wpłynęły wpłaty na konto na karmę dla psiaków:multi: Tutaj robię więc post rozliczeniowy Wpłaty: IKA: 100 złotych KASIA z Katowic: 30 złotych MONIKUSF: 100 złotych MADZIA828: 20 złotych GRAŻYNA ze Złotowa: 30 złotych Dziękuję cioteczki:loveu: Mamy uzbierane na 14 kilo karmy!!!:multi: TANITKA: 50 złotych F-ma "JASTRZąB" z Pasłęka: 30 złotych Quote
Witokret Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 A to Szakus wczoraj na spacerku: Jestem jeszcze slaby i mam lysy ogon, ale lape juz potrafie podniesc :cool3: ...dobrze jest wyjsc z klateczki, nie? :) Szaki juz w miare normalnie je i nie zwraca. Ma juz coraz wiecej sily. Na zdjeciach nie widac jaki jest przerazliwie chudy, ale i to nadrobimy. Teraz moze juz byc tylko lepiej. To jak reaguje na jedzenie i fakt, ze w jego boksie stala micha z sucha karma (wprawdzie zrobila sie z niej breja zalana woda) swiadczy o tym, ze jednak Murzyn nie dopuszczal go do michy. Mamy tylko nadzieje, ze te 2 maluchy, ktore zostaly z Murzynem beda mogly normalnie jesc... bez tego nie maja najmniejszych szans :( Bardzo nam przykro, ze nikt nie zdecydowal sie, zeby im pomoc :-(. Obawiamy sie, ze za miesiac beda wygladaly jak Szaki... czyli przerazajaco. Quote
Recommended Posts