Jump to content
Dogomania

Niewidomy pies z Ostrowi ... Daktyl znalazł swoich ludzi :)

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdjęcia, zdjecia, zdjęcia poprosimy ... Fela porobiła wczoraj Daktylowi piękne zdjęcia ... :razz:

co do Daktylowego wzroku i widzenia - on doskonale sobie radzi ... on już umie żyć z "niewidzeniem" ... możecie mi wierzyć - mam troszkę doświadczenia ;)

Posted

Fela napisał(a):

O niczym nie zapomniałaś, Ewusek.
Niestety, żadna ludzka siła nie jest w stanie Daktylowi przywrócić wzroku :-(

ja mam 2 ślepaczki w domu-obydwa mają tzw. suche oko-muszą byc do końca życia na kroplach: 3 rodzaje, dlatego ciekawa byłam jakie były zalecenia dr Garncarza-mego ulubionego okulisty-najlepszego okulisty notabene:evil_lol:

Posted

Maupa4 napisał(a):
Mam zdjęcia i w telefonie i w aparacie ... zaraz to będą zdjęcia "historyczne" no ale nie mam kiedy i jak i przegrać ... :oops:

Możesz mi podesłać zdjęcia MMSem to je zrzucę na kompa i wrzucę do wątku.
W razie czego daj znać, to Ci podeśle mój numer na pw.

Posted

Ewusek napisał(a):

moge niedlugo odwiedzic Daktylka ? :loveu:

pewnie że możesz ...

my już przerobiliśmy (mam taka nadzieję) "syndrom poschroniskowy" czyli "nie zostawiaj mnie, nie zostawiaj mnie ani na chwilę samego !!!" - nie powiem trochę ciężko było z Daktylem "uwiązanym do nogi" :cool3: ale już możemy zostawić go samego na jakieś dwie godziny bez rozdzierającego płaczu ...

co jeszcze - boimy się psów ... zwłaszcza szczekających psów w naszej "bliskości", ponieważ u nas "nic na siłę" więc Daktyl nie spotyka się z naszymi a i bulwy są raczej nieszczekające - wąchamy się przez zamknięte drzwi ... ;)

no i śpimy, śpimy, śpimy ... odsypiamy chyba wszystko co się da - nie uczę go w kazdym bądz razie żadnych "głupot" ... Daktyl śpi na podłodze mimo że ma do dyspozycji koszyk a ja nie zachecam go do pochrapywania w łóżku - jest to o tyle ciężkie że ja przyzwyczjona do spania przynajmniej z trzema bulwami "cierpię" - nie dość że sama w pokoju to jeszcze z psem "niełóżkowym" :flaming:

Posted

[quote name='Fela']oooo.... jakieś łóżko widzę na tym zdjęciu? zaplątało się tam przez przypadek?

dopiero niedawno wróciliśmy ... Fela - Daktyl jest NIEREFORMOWALNY :evil_lol: owszem na łóżko wskoczy, trzy mizie zaliczy, brzuchol do drapania nadstawi a potem ... myk na podłogę (wykładzinę) spać

a tak "tańcujemy" na grzbiecie

Posted

ja mam "wyrzuty sumienia" ... :diabloti: ... że on "biedak" tak na podłodze ... nawet w koszyku nie chce

on w ogóle jest "dziwny" - w nim nie ma żadnych złych wspomnień - dzisiaj według mnie "naraziłam go na traumę" (wyjechaliśmy na cały dzień, zabraliśmy go ze sobą, wypuściliśmy w lesie, dałam jeść na świeżym, kazałam za sobą chodzic bez smyczy po jakiś chaszczach i "opuszczonych" domach, woziłam go samochodem przez jakieś 5 godzin, wsiadaliśmy i wysiadaliśmy z samochodu) a on - NIC ... według niego "zabrałam go na wycieczkę i wróciliśmy do domu" ... teraz "nieprzytomny" odsypia

on miał dobrych tych swoich ludzi ... coś tylko "poszło nie tak" i on się im po prostu zgubił w jakiś dziwnych okolicznościach ...

jutro wkleję zdjęcia z "wyjazdu" ...

Posted

a moze jego wlasciciel umarl a spadkobiercy wyrzucili go jak niepotrzebna stara rzecz ???
Niestety za czesto takie rzeczy sie zdarzaja, zebym nie mogla w nie uwierzyc...
Mieszkanie tak, kase tak, psa nie...

Posted

a to zapowiedziana relacja z piatku

Powiedziała że musimy załatwić ważne sprawy urzędowe i wstajemy rano - a ja tak lubię sobie pospac tak do południa - zwlekła mnie z podłogi o 7 rano i zapakowała do samochodu. Wysadziła w jakimś nieznanym mieście i kazała latać po urzędach ...No to lataliśmy tam i z powrotem...
Tu lecimy "tam" ...

A tu lecimy "z powrotem"