kataryna18 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 doddy miałam juz psa na tymczasie,wiec mnie nie poprawiaj;) Po drugie przeczytaj ten wątek jeszcze raz.od początku mówiłam ze do 20 grudnia. ogłoszenia jeszcze nie ma bo jest w trakcie leczenia, na forum . Z resztą ja jestem domem tymczasowym i dużo innych ciotek jak np.Angel również pilotuje całą akcje.Ja jestem od tego żeby dbać o naszą krówkę;) nie mam czasu jeszcze zajmować się ogłoszeniami,wybacz ale mam za dużo na głowie swoich spraw i zwierząt ,i nie mam już czasu. co będzie jeśli Abi nie znajdzie domu? nie wiem.Ja daje dom do 20 grudnia,mówiłam to od początku.Potem najwyżej będzie trzeba nowego DT szukać, jeśli u mnie nie da rady sie przedłużyć. na pewno do 20 grudnia mogę dać DT. Dzisiaj byliśmy chwilkę na spacerku ,ale niestety śnieg-grad nas zaskoczył. I w sumie szybko wracaliśmy. Ale Kastorek spisał się, i był pozytywnie nastawiony do Abi a przynajmniej obojętny.Abi za to cieszyła się jak głupia i go zaczepiała,a potem to chciała za wszelką cenę zgwałcić:diabloti:. Jeśli chodzi o oczko to przez ok 2 tygodnie jeszcze będę musiała jej zakraplać.Krople i żel mi się skończyły dziś rano.Bo to naprawdę są małe pojemniczki.I jutro muszę kupić ,dziś byłam po receptę.Leki kosztują 40 zł ,a zostało mi 15 zł. W dodatku karmy mamy już mało ,a Abi ma spory apetyt. Fakturę już mam,w poniedziałek pójdę na pocztę i wyśle. Porozwieszałam ulotki fundacji w zoologach,ale słyszę dużo złych komentarzy na tle tych ras:mad: a wczoraj jak kupowałam kastorowi kaganiec i pani w zoologu usłyszała ze chce z dwoma wyjść na spacer żeby się zapoznały to zrobiła oczy ja żaba i powiedziała ''chce pani wyjść z dwoma ?ale one się zagryzą'':mad:ludzie normalnie są upośledzeni Quote
Angel_ Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Pewnie nie ma najmniejszego problemu i sprawy- jutro robie Abulcowi allegro! Jutro zrobie allegro i moze jszcze inne ogłoszenia- bo dzis to mi zaraz łeb peknie, przewiało mnie okrutnie. lada moment koncza sie moje bazarki, kilka groszy tez bedzie. Do 20 grudnia na szczescie jest czasu troche, pomyslimy zobaczymy.. Dużo usciskow dla kochanej Abi. :loveu: Quote
doddy Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 doddy miałam juz psa na tymczasie,wiec mnie nie poprawiaj;-) Po drugie przeczytaj ten wątek jeszcze raz.od początku mówiłam ze do 20 grudnia. ogłoszenia jeszcze nie ma bo jest w trakcie leczenia, na forum . Z resztą ja jestem domem tymczasowym i dużo innych ciotek jak np.Angel również pilotuje całą akcje.Ja jestem od tego żeby dbać o naszą krówkę;-) nie mam czasu jeszcze zajmować się ogłoszeniami,wybacz ale mam za dużo na głowie swoich spraw i zwierząt ,i nie mam już czasu. co będzie jeśli Abi nie znajdzie domu? nie wiem.Ja daje dom do 20 grudnia,mówiłam to od początku.Potem najwyżej będzie trzeba nowego DT szukać, jeśli u mnie nie da rady sie przedłużyć. na pewno do 20 grudnia mogę dać DT. Gdzie ja Cie poprawiam? Co najwyzej w bledach ortograficznych. Po drugie watek czytam. Moja wypowiedz nie byla skierowana do Ciebie a glownie do Angel, bo rozumiem ze to ta ciotka ponosi odpowiedzialnosc za sunie i w razie jak skonczy sie u Ciebie DT to ona musi znalezc miejsce dla Abi. Pomimo tego, ze sunia jest leczona najwyzszy czas ja oglaszac. To starszy pies, wiec szukanie domu potrwa dluzej. My dla 8 letniego Bastera szukamy juz 8 miesiac. Nikt nie karze Ci Abi oglaszac. I tu jak wyzej, chyba zbyt przewrazliwiona jestes i uwazasz, ze kazda wypowiedz w tym watku jest skierowana do Ciebie - otoz oswiecam Cie - nie jest! Wiec ponownie pisze - i ten fragment kataryno18 lepiej opusc, bo znowu bedziesz pisac jakies bzdury - lepiej zaczac sunie oglaszac juz i powoli rozgladac sie za DT. Czy jak sie nie znajdzie alternatywa, to czy sunie umieszczacie w hotelu, czy gdzie? Jesli w hotelu to lepiej zebrac juz na ten cel. Lepiej zaczac dbac o wszystko wczesniej. A teraz spadam z tego watku, bo zaraz i tak kataryna18 mnie oswieci :evil_lol: bo ona miala 2 pieski na DT :lol: Jakby co jestem na pw. Jednak pies umieszczony w DT nie jest zbawiony... Quote
kataryna18 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 ok może źle zareagowałam.Mój błąd .Ale mam dzisiaj pewne problemy i może za bardzo wzięłam twoją wypowiedz do serca. Jeśli chodzi o ogłoszenia to miałam prosić aby ktoś zrobił taki jak mi wysłałaś Bastera i Nany. Chodziarz na maila.I ja wydrukuje na własny koszt.Bo bardzo mi się podobały ich ogłoszenia( dużo informacji,ładne zdjęcia i super wykonanie) .I najwyżej potem porozwieszam.Z ogłoszeniami na necie zostawiam cioteczką. Jak będą już ogłoszenia to moja pani wet będzie jej również szukać dobrego domu.Ostatnio to dzięki niej znaleźliśmy kochany dom Dianie. wiec przepraszam za uniesienie. Jeśli chodzi o Abi to dziś biegała po domu z moim Kastorem ,tylko on w kagańcu.Olewał ją dopóki nie znalazła jego zabawki .Jutro wszystko pochowam dokładnie i jeszcze raz będziemy próbować. Ale ona to się cieszy max. Ona ma bardzo energiczną naturę i kocha wszystkich ludzi i jak na razie wszystkie psy.Nie wiem jak koty. Quote
Angel_ Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Jak nie znajdzie sie kolejny DT to napewno hotel. Innej opcji nie ma. Czekamy na jakies nowe fotki suni ;) Quote
Angel_ Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 Pieknie niunia wyglada.. Taka .. szczesliwa jest :( Ja mam tragiczne dni ostatnio..Wszystko mnie dołuje .. Zrobilam piekna aukcje dla niuni - chyba z 40 minut sie nad nia pociłam..i niewiedziec czemu wsyztsko sie skasowało :? Jak debil sie poryczałam, nie mam nerwow cos. Jutro zrobie ja na spokojnie. DO tegopojade zobaczyc jakies "cegiełki"- ludzie lubia za cegielke cos dostac. Myslalam o jakis malenkich maskoteczkach czy "smyczkach" do komórki. Pojade i zobacze jutro. Wtedy zrobie jeszcze raz aukcje. Jak sie czuje Abi dzis? Jak oczko? Jak sie ogólnie sprawuje? Quote
kataryna18 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Abi wariuje.Podbiła moje serducho max.Jak bym była już na swoim to od razu bym ją zostawiła.Ale nawet jak kastor ją polubi to wątpię ze mama zgodzi się na 4 psa i w dodatku w domu.Ale jak się polubią z Kastorem to coś kombinuje żeby ona została nie do 20 grudnia tylko przypuśćmy do 1 stycznia.Tak żeby mama ją poznała itp.Ale to tylko plany a Marcin stwierdził ze Ja sie do DT nie nadaje;) bo od razu chce zostawić,ale to już moim zdaniem wszyscy mają:oops: Abi jest żywa max.trochę już przytyła i nie jest tak napuchnięta w zebrach(wet mówił ze to od wątroby) .i teraz się ładnie wyrównuje. Kocha swojego różowego jeżyka co jej kupiłam i jest uparciuchem.Jak tylko mnie zgubi na działce ,to biega szybko w panice i szuka.Wtedy to już w ogóle ją kocham:) Apetyt ma teraz taki ze szok,to dostanie to szybko je wiec daje jej pod nadzorem żeby ja tez nie roztyć. Kocha sie całować ,wprost uwielbia.Wejdzie na człowieka żeby go wylizać:evil_lol: Oczko coraz lepiej.Teraz robie jej inhalacje żeby szybciej wyzdrowiała.sierść jej się błyszczy i buzia ciągle uśmiecha/Jest śliczna i max łagodna.Jeszcze nie zauważyłam u niej żadnej agresji.Wszystkich kocha,wszystkich chce pocałować i ze wszystkimi sie bawić. Z robie jej fotki ze spacerku jak będziemy żeby cioteczki zobaczyły Abi.Na smyczy ciągnie.Ale wszystkiego da się nauczyć. Ona boi się zostawać sama.Kocha przebywać z człowiekiem.A jak się ją weźmie na łóżko i ona wie ze się nie odejdzie to spokojnie zasypia.Czuje się bezpiecznie.A jak chrapie słodko he he i we jej wary:cool3: Quote
andzia69 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Kataryna...ja myślę, ze jeśli pokażesz mamie zdjęcia z pobytu suni ze schronu to jeśli się nie zgodzi na zostanie na stale, to może się zgodzi na czas aż znajdziemy jakiś wspanialy domek - bo tylko na taki sunia zasluguje! A ja mam 3 w bloku - w tym ostatni moj tymczasowicz - Zgredek!:eviltong: Quote
Angel_ Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 Tak, tak ja tez mialam na DT ;) I sie zasiedziała nasza Babucha :cool3: Ale to tez pies złoto i nie dalo sie jej oddac ;) Trzymam kciuki, zeby Twoja mama ja poznala i chociaz pozwolila zostac na dluzej ( albo na zawsze ;) ) Moja mama jak zobaczyla Arise powiedziala "Wez ja bo ja sie jej boje!" - Teraz cale wieczory przesiaduje z nia na kanapie i sie do niej tuli i całuje :cool3: ;) tak wiec trzymam kciuki za Twoją mamę i Abuśkę ;) Bo z tego co opowiadasz to taka nasza Ariska :( :loveu: Quote
kataryna18 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 hehe to ja was zaskoczę a wiec mam :3 psy,2 fretki,2 króliki,2 szynszyle i świnkę morską:cool3: wiec zrozumiecie dlaczego moja Matula już nic nie chce:oops: ona i tak przyjedzie dopiero na wigilie w grudniu bo teraz jest w Anglii.Nie wie nawet o tym ze Abi jest u mnie;) Jak był pies na DT u mnie to ona marudziła ze kiedy i kiedy.Tyko ze Dianę na pewno by Kastor nie polubił i ona jego, a tez sunia była cudowna:loveu:.Tylko pociesza mnie fakt ze to będzie okres świąt a wszystkie psy które mam przygarnęliśmy... w okresie świąt(jeden ma 5 lat,drugi 3,a najmłodszy 2 lata).Wiec może to dobry znak jest:cool3: Wiec na razie gdzie możecie cioteczki to ogłaszajcie i szukajcie domku dla Abusi .Aja postaram się mamę przekręcić żeby dłużej została niż do tego 20 grudnia.Ale do tego czasu Abi musi nauczyć się nie drapania drzwi bo na pewno moja Matula by się nie zgodziła. Z tymi drzwiami to zgodnie na Kastora bo jego Matula kocha i trochę powyzywa i jej przejdzie.A jak bym powiedziała ze Abi to by była skreślona na pierwszej linii. Quote
Angel_ Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Trzymamy kciuki, może rzeczywiscie cos w Twojej mamie pęknie ;) ( a jezeli jest tak jak opowiadasz, ze zachowuje sie jak Nasza Ariska.. to ja mysle, ze nie ma szans by bylo inaczej ;) ) Jak pisalam Abul dzis ogłoszę. A myc zekamy na fotki z tego spacerku :cool3: Quote
martik b Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 rany ja zalatana zabiegana i się nie wyrabiam...jak zawsze właściwie :roll: i dogo i Abi zaniedbuję :oops: mam dzisiaj trochę czasu i biorę się za ogłoszenia w necie Abiszonka Kataryna kochana jesteś że się tak ładnie nią opiekujesz...dziękuję :Rose: mam pytanie czy Wy też tam a Koninie macie anonse?bo jak ja miałam na dt Alficzka, który i tak została u mnie choć mama również grzmiała i wariowała, że go nie chce w domu a teraz to życie by chyba za niego oddała więc może kataryna jakaś szansa jet dla małej :cool3: ...to ogłaszałam alficzka w tej gazecie właśnie, można to zrobić przez net nawet...to dużo osób się zgłaszało i było zainteresowanych adopcją choć też był bokserem nie już najmłodszym bo ocenili go na 6-7 lat i w dodatku poważniej jeszcze chorym gdy go znalazłam niż Abi i ludzie i tak byli zainteresowani więc może by też tak dać w gazecie ogłoszenia..daj znać czy tam to macie, to jest ogólnopolska gazeta ale nie wiem.... jak tylko ogłoszę na kilku portalach to zaraz podam linki.... Quote
andzia69 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 kataryna18 napisał(a):hehe to ja was zaskoczę a wiec mam :3 psy,2 fretki,2 króliki,2 szynszyle i świnkę morską:cool3: oj - nie zaskoczysz tak bardzo - ty mieszkasz w domku - ja w wieżowcu i oprócz tych 3 buurków mam 2 szczury, 2 króliki i 1 żółwia! Quote
kataryna18 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 andzia69 zwracam honor ;) tylko kochana wszystkim ja muszę się zajmować sama.Do tego mam na głowie opiekę nad kwiatkami i krzewami Matuli:razz: Quote
martik b Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Śliczności :loveu: Ogłoszenia dałam na http://www.eoferty.com.pl/id56727.html http://zwierzeta.pilne.net/ www.kupiepsa.pl www.anonse.pl www.kupsprzedaj.pl www.adopcje.org www.alegratka.pl Dodatkowo abiszonek będzie ogłoszony w gazecie anonse w piątek chyba lub we wtorek, kataryna podałam Twój tel ;) zastanawiałam się nad allegro i stwierdziłam, że chyba lepiej pred ogłoszeniem dać aukcje cegiełkową na allegro ale nie wiem jak ona ma wyglądać...jeśli by była pod patronatem afn to trzeba dać adze mazury lub tweety albo green evil znać, bo o to proszą przed umieszczeniem takiej aukcji na allegro dlatego nie dałam tego allegro, bo nie wiem jak chcecie żeby to wygadało bo ktoś tu pisał, że ma być inne konto podane i inna fundacja..poza tym jak to wtedy robimy..najpierw cegiełki, później ogłoszenia, że szuka domu czy to łączymy ??? Quote
Angel_ Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Ja własnie robie allegro. Cegiełki. Ale bedzie adnotacja ze sunia bedzie do adopcji i dla chetnych link do watku tutaj. Póki co cegiełki, zeby ja wyleczyc do konca, zaszczepic no i przydałaby sie sterylka. Zaraz jak zrobie wkleje link. Quote
doddy Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Ja wczoraj Abi zrobilam allegro: http://www.allegro.pl/item268333392_abi_zbieramy_na_leczenie_chorej_amstaffki.html Quote
& Gloria & Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Abi kilka dni przed wyjazdem do DT :-) Quote
Angel_ Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 ja też zrobiłam.. Nie wiem czy mam skasować? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=268841787 Quote
doddy Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Aniu zostaw. Fajna aukcja i spokojnie moze zostac. To sa 2 rozne aukcje, rozne gadzety na niej sa sprzedawane. Moze zostac, nie lamiemy regulaminu. Quote
doddy Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Pytanie do wolontariuszek z Bydgoszczy: U Was w schronisku byl jakies 2 tyg temu tricolor bullterrier. Zostal wydany w czasie kwarantanny. Czy moze macie jakies wiesci co u niego? Czy nowa rodzina sobie z nim poradzila? Czy go leczy? Chcielismy bullinka zabrac ale podobno wlasnie juz byl wydawany do adopcji jak dzwonilam. Quote
Angel_ Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Nic nie wiem :? Pewnie chodliwy towar był :? Kasiu a skąd wiedziałaś o nim? Quote
invictus hilaritas Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 dziewczyna z forum bulterier byla w schronisku z misja rotkowa ;) i powiadomila nas o psiaku.. Quote
Recommended Posts