Angel_ Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Wiecie co ten bydgoski schron.. Raz jak bylam ( Chyba jeszcze po Ariskę) to mieli rocznego Labka z rodowodem! Babka powiedziala mi, ze jak cos to 600 zł z rodowodem, 300 zł bez....... Quote
kataryna18 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 tak sobie spacerowałam:cool3: Piękny język mam:oops: Kocham dawać buzi:loveu: Zobaczcie jak słodko ziewam,może ktoś sie skusi na mnie:razz: Quote
Lorien:) Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Angel_ napisał(a):Wiecie co ten bydgoski schron.. Raz jak bylam ( Chyba jeszcze po Ariskę) to mieli rocznego Labka z rodowodem! Babka powiedziala mi, ze jak cos to 600 zł z rodowodem, 300 zł bez....... Angel nie rozumiem Twojego zdziwienia?? Ta suczka została wysterylizowana, więc zabezpieczenie przed pseudo hodowcami było. Ten labek był dla naszego schroniska "darowizną" od pewnej hodowli. Taki był zamiar, aby sprzedać go z rodowodem za 600zł, a z metryką za 300zł.. I nie widzę w tym nic złego. Tym bardziej, że sunia znalazła wspaniały domek. Już na to Bydgoskie schronisko uwzięliście się równo.. Inne schroniska w Polsce nawet w połowie nie funkcjonują tak jak Bdg, a zwierzęta żyją czasami w tragicznych warunkach oraz głodują.. Ile się słyszy o takich przypadkach...:shake: Quote
kataryna18 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 ej no to temat Abi:mad: Potem komuś nie będzie się chciało przeglądać tego wątku bo zobaczy ze o pierdołach... tu gadają.Na pw bo inaczej Abi:mad: Quote
Angel_ Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Lorien:) napisał(a):Angel nie rozumiem Twojego zdziwienia?? Ta suczka została wysterylizowana, więc zabezpieczenie przed pseudo hodowcami było. Ten labek był dla naszego schroniska "darowizną" od pewnej hodowli. Taki był zamiar, aby sprzedać go z rodowodem za 600zł, a z metryką za 300zł.. I nie widzę w tym nic złego. Tym bardziej, że sunia znalazła wspaniały domek. Już na to Bydgoskie schronisko uwzięliście się równo.. Inne schroniska w Polsce nawet w połowie nie funkcjonują tak jak Bdg, a zwierzęta żyją czasami w tragicznych warunkach oraz głodują.. Ile się słyszy o takich przypadkach...:shake: Nikt się nie uwziął. Nie raz pisałam, że naprawde dobre warunki stwarza schron. Niestety akurat nie tym psom którym pomagamy. Raz ;) Dwa piszę to co usłyszałam. Że właśnie jest Labek w schronie i z rodowodem 600 zł bez 300. Bez niczego, tak mi powiedziano. Wiec to co mowisz o sterylce, metrykach, to może późniejsza wersja. Zresztą nie ważne. Jak mówię, akurat mam dobre zdanie o Bydgoskim schronie, ale jest jednak kilka rzeczy które daje domyślenia. Miedzyinnymi sprawa psiaka którym zajmowały się martik i virginia. Ale to wątek Abi która na całe szczescie żyje i ma się dobrze ;) Słodkich snów Abulko :loveu: Quote
Apbt_sól Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 tylko od kiedy schrony moga "handlować" psami? A Ariska babeczka jak sie patrzy :) Quote
Angel_ Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Apbt_sól napisał(a):tylko od kiedy schrony moga "handlować" psami? A Ariska babeczka jak sie patrzy :) Ty już ciotka nie myśl tyle o mojej Arisce tylko troche o Abulce :cool3: :lol: jak tam doszła Twoja obróżka? :razz: Quote
Apbt_sól Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 łoł no ja o Arisce kurcze pomyslałam sorki hehe a napisać maiała a Abi - wstyd przepraszam sunke! :oops: pit man powiedzial ze w sobote miala byc wyslamna i chyba dzis powinna dojsc... hm.. ale chyba nie ma bo kaska nic nie pisze;/ Wogle to ie wyslali jej w ten dzien czyli we wtorek bo kurcze adres zgubili dopwiro po mioch pytaniach w piatek okazalo sie ze nie maja adresu :angryy: :niedowia: porazka jaks z nimi normalnie , nawet rozmiaru nie mieli i kolor a 2 maile pisalam i na gg jeszcze molestowalam - paranoja! :angryy: Rano do nich zadzwonie bo wkurza mnie to juz powoli! :angryy: maja odrazu wyslać do Kaski .... a problemy jak ... kasa juz dawno na konto wplacona a obrozy jak nie widac tak nie slychac :lmaa: Quote
kataryna18 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 nie mam. Pewnie jeszcze nie doszła,nie ma jak to Poczta Polska:p mam na imię Paulina he he .Kurde na każdym forum ludziom się kojarzy kataryna = Kaśka;) a kataryna bo mi się gęba nie zamyka jak ktoś mnie poznaje;) no ja czekam na obroże bo ta jest taka na styk a dziewczynka kocha spacery:) ale się już tak proszę nie denerwować. Dzisiaj mój pies znów zareagował na Abi warczeniem w domu,ma kaganiec wiec luz.Na spacerach ją olewa bo ma co innego na głowie ale w domu lipa:( może za szybko bym chciała rezultatów,ale na razie jest ciężko. Kastorek jest typem jedynaka chyba . Idziemy spać cioteczki.Buziaki dla was i do wyrka zmykajcie;) Quote
Angel_ Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 BOŻE wkoncu działa dogo :multi: Zwariować się już dało :mad: Viola to pitman juz wogole u mnie ma kreche :shake: Tyle sie slyszy o ich niedociagnieciach :shake: Raczej nie bede u nich robic zakupow ;) No ale czas dowiedziec sie co nowego u Abi :cool3: Paulina, rzeczywiscie za wczesnie by mowic o efektach! Przypomne Ci, ze moich rodzicow rottweilerka byla zazdrosna jedynaczka 7 lat! I 4 miesiace trwalo przyzwyczajanie jej ;) Bedzie dobrze ;) Quote
kataryna18 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 u mnie w Koninie jest dostawa bullowatych.Jutro jeśli zdążę pojadę do schroniska zobaczyć ile ich jest dokładniej.Bo dziś oglądałam stronkę.Normalnie szlag mnie trafia:/ Au Abi?porysowała już 3 drzwi:mad: czyli norma;) A broni malutka . Mały z niej szkodnik he he .Na spacerach wariuje .ogólnie nie lubi żadnych zabaw z patykami itp . Ale wystarczy podnieść smycz jak jest em z nią na spacerku a ona jest do niej przypięta.To wtedy jest szaleństwo.Skacze na smycz,i z radością chce ją rozszarpać:diabloti: Mamy karmy 15 kg wiec nam starczy na razie.ale Abi to mały łakomczuch ,ciągle by jadła;) Teraz jak Marcin chodzi do pracy to mam problem z tymi spacerami właśnie.Bo on wraca o 22 często .A nie mam nikogo kto by chciał z Kastorem iść na spacer,wszyscy moi znajomi się go boją i nawet w kagańcu wydaje im się groźny ;) wiec z tym trochę trudno. Tylko ze one nie maja 4 m-ce.do mamy przyjazdu mamy musi muszą już razem mieszkać jeśli miała by być szansa na zostawienie Abi .i to jest warunek priorytetowy niestety:stormy-sad: Quote
Angel_ Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 No to duzo poswiecaj im czasu na socjalizacje. Wspolne spacery to niestety najlepsza sprawa a tu mowisz nie masz zbytnio jak. Ale wierze, ze sie uda.. Abi widac, ze sie strasznie do Ciebie przywiazala :( Quote
kataryna18 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 no właśnie wiem . Zaczęła mnie słuchać (''zostań'',''wyjdź'') .Całuje mnie non stop:loveu: I właśnie prezent jaki bym chciała w tym roku od św.Mikołaja to Abi ,i jej sielanka z Kastorem. Szkoda ze jej przyjaźni z Kastorem nie można gdzieś kupić. Bym już nie musiała sie modlić żeby Kastor ją pokochał,a Abi by mogła zostać. No ale niestety to nie jest takie proste. Dlatego proszę o ładne allegro dla dziewczynki i inne ogłoszenia.Wybaczcie ale ja teraz przy 4 psach,innych zwierzakach,klasie maturalnej i do tego dom na głowie(rachunki itp) nie wyrabiam się już. wszystkim w imieniu Abi dziękujemy za pomoc i wsparcie. Abi dziś dostała ostatni antybiotyk.Czuje się świetnie i nie widać po niej żeby kiedyś chorowała.Oczko powoli lepiej,ale jeszcze troszkę przed nami.Wet powiedziała ze min 2 tygodnie. zastanawiam się po jakim czasie od choroby mogę Abi wykąpać?. Bo teraz się boje ze by się choroba nawróciła. Quote
Apbt_sól Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Jeśl;i zostanie na noc w cieplym domu to mozesz wykapać ja wieczorkiem , dobrze wytrzeć i unikać przeciagów - nic jej nie bedzie:) Quote
Anjja Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 No nareszcie! Miałam służbowy wyjazd, nie miałam dostępu do netu. Cieszę się, że u Abi wszystko ok, sunia wygląda świetnie i widać że jest szcześliwa. Kataryna wyściskaj Abi ode mnie;) Quote
andzia69 Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Super, że niunia czuje sie dobrze!!!! Dzieki Kataryna!!! a dla polepszenia nastroju zdjecie pt niszczyciel (Kataryna - Abi to złoto nie pies!!!!) i powiem wam, że jak na razie to labki(po tym psie ze zdjęcia oczywiscie) pod względem niszczycielstwa biją na głowy większosc psów!:p Quote
kataryna18 Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 :-o he he racja;) dziś byłam u mnie w schronisku i 6 bullowatych jest.Z czego jeden w depresji i trzeba by było mu DT jakiś znałeś.W dodatku dzwoniłam do wet i pani prawdopodobnie odda poprzedniego psa co był u mnie na DT,a już było lepiej.Wiec doły max.Tylko te wszystkie pysiolki w domu jakoś na seducho robią lepiej ;) U Abi dobrze,jutro ją wykąpie.zmykam bo ostatnio szkołę zawaliła przez te całe fora itp;)pozdrawiam Quote
kataryna18 Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 witam cioteczki:) u nas pomału leci.Ogólnie dzisiaj zrobiliśmy wymaz oka i będzie wet je zasiewał potem.Znów nam się krople skończyły i żel:( Ale jak byłam dziś u weta z Abi i się pytałam o oczko to on powiedział ze to jedyne lekarstwa które pomogą na jej stan.Jeśli zrezygnujemy to Abi straci oczko. Dzisiaj zrobił wymaz i to kosztuje 35 zł jutro muszę kupić kolejne lekarstwa i znów 40 zł :-( wiec wszystkie cioteczki prosimy o pomoc dla Abusi bo leczenie oczka długo ma trwać jeśli chcemy je uratować obroża doszła.Bardzo dziękujemy cioteczce;) Quote
andzia69 Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Kataryna - jak będziesz teraz u weta to wex fakturkę na AFN - Abi na swoim koncie AFN ma 305 zl więc nie musisz się na razie martwić o pieniążki!;) Quote
kataryna18 Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 andziu wybacz moją nie wiedzie:oops: Ale fakturę na AFN? podaj mi dokładne dane .I co ja mam nie płacić.Potem oni dostana to siano na konto? Czy porostu AFN potem mi odda? Ostatnio wysyłałam faktury Doddy .Jutro idę do apteki i w aptece kupuje jej te krople i żel to kobity sie na mnie dziwnie patrzą jak im podaje dane o fundacji ASt:lol: Quote
Angel_ Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 Nie wiem kurczę.. Ciągle wisi nad Abulką możliwość opuszczenia dt w grudniu :( Myślalam, by zostawic narazie te pieniążki na AFN w razie gdyby Abi trzebabyłoby dac do hotelu? Na koncie ast coś tam było, teraz z moich bazarków dojdzie jakies 130 zł, więc póki co na to oczko będzie! P.S więcej fotek Abiśki proszę :loveu: Quote
kataryna18 Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 ja już Doddy napisałam pw na astowym forum.wiec najwyżej z AST teraz na oczko weźmiemy. ok cioteczko specjalnie dla Ciebie;) tak pokazuje moja miłość Kastorowi:lol: tak się dziś bawiliśmy Quote
andzia69 Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Angel_ napisał(a):Nie wiem kurczę.. Ciągle wisi nad Abulką możliwość opuszczenia dt w grudniu :( Myślalam, by zostawic narazie te pieniążki na AFN w razie gdyby Abi trzebabyłoby dac do hotelu? Na koncie ast coś tam było, teraz z moich bazarków dojdzie jakies 130 zł, więc póki co na to oczko będzie! P.S więcej fotek Abiśki proszę :loveu: no to ok - w razie co pamiętajcie, że ona ma jeszcze skarpetę na AFN;) Quote
Recommended Posts