Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pilnie poszukujemy domów tymczasowych dla 2 maluszków, które po adopcji
matki zostały same w schronisku. Mikrusia i Spike mają około 6 tygodni.
Wszyscy doskonale wiemy co oznacza dla nich brak opieki suczki, szczególnie teraz gdy noce są zimne, a maluchy mają kontakt z człowiekiem tylko raz dziennie, podczas karmienia.
Szczeniaki są w schronisku w Ostrowi Maz. Na początku tygodnia postaramy się załatwić transport do W-wy, tylko musimy mieć gdzie je zabrać :placz:

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak w skrócie:
Byłyśmy z Owieczką w zeszłą sobotę w schronie. Zabrałyśmy 3 szczeniorki, które bardzo szybko znalazły domki. W sb do schronu przyjechał chłopak z W-wy i wziął jeszcze jednaego, zostały 2. We wt czy śr pojechała tam Pani chętna na Szczoteczkę, ale bardziej spodobała jej się Norka. Nie wiem, dlaczego ktoś ją wydał. Moim skromnym zdaniem maluchy nie mają zbyt wielkich szans przy takich temperaturach i mało specjalistycznym jedzeniu.
Kto może dać im DT?
Prosimy!

Posted

Teraz co udało mi się ustalić:
rozmawiałam z Felą, która zaproponowała hotelik u p. Grażyny w Otrębusach, gdzie jest Jej Filipek
lika dzwoniła do p. Beaty, która o 16 da nam ostateczną odpowiedź po rozmowie z mężem (ma prawo sięnie zgodzić-beam6 ;), ale u Nich zaczyna się za około 2 tyg remont i wtedy musimy maluchy zabrać, o ile nie pójdą do adopcji (a pewnie pójdą), może wtedy opcja hoteliku Feli w Otrębusach?
Owieczka mówi, że transport ok, tylko że trzeba się zgrać z tymczasem Mopka u Neigh. Ona może go zabrać po pracy, więc trzeba tak to dograć, żeby Mopek nie musiał zostawać na noc, bo nie ma gdzie.
Podsumowując:
czekamy na odpowiedź p. Beaty, a ja piszę PW do Neigh z zapytaniem o godziny odbioru w tym tygodniu...

Posted

Pani Beta weźmie szczeniaki. Mogą u niej zostać do czasu, aż zacznie się u niej remont, co nie wiadomo dokładnie kiedy nastapi, i p. Beata nie ma to wpływu. Myslę jednak, że uda nam się dla maluszków szybko znaleźć domek.

Posted

No to jeszcze czekamy na info od jednego DT, bo moze oprócz Mopka i 2 szczeniorków przyjechałoby coś jeszcze. Mam prośbę... czy ktoś może zadzwonić do schronu i zapytać o szczeniaki... Tak na wszelki wypadek... Już prawie tydzień są same.

Posted

do mnie maile w sprawie maluchów przychodzą cały czas, ale na razie jeszcze nikt sensowny nie dzwonił. Oprócz tej pani chętnej na starszego szczeniaka, która dzwoniła w poniedziałek i zgodnie z umową ma zadzwonić dzisiaj.
Jak organizujecie transport? do której godziny mam dawać znać, czy ta pani weźmie szczeniaka?

Posted

Gdgt, w sprawie transportu do Owieczki, ale myślę, że jutro dopiero wieczorem będą psy. Przywozi je właściciel schronu. O szczegóły pytaj Anetę. Szczeniaki starsze są, takie oko lo 3-4 miesi eczne ONkowate po Lunie.

Posted

gdgt napisał(a):
do mnie maile w sprawie maluchów przychodzą cały czas, ale na razie jeszcze nikt sensowny nie dzwonił. Oprócz tej pani chętnej na starszego szczeniaka, która dzwoniła w poniedziałek i zgodnie z umową ma zadzwonić dzisiaj.
Jak organizujecie transport? do której godziny mam dawać znać, czy ta pani weźmie szczeniaka?

Możesz dać znac do jutra rana ... bo po południu wyjeżdżaja z psami.

Posted

kurcze, już nie wiem na którym wątku mam pisać. ktory z małych szczeniaków jest zaklepany? czarny czy brązowy? jakie sa szanse, że ten drugi też trafi do domku stałego? bo ktoś pisał, że jakaś rodzinka się namyśla?
Ja mam jedną zainteresowaną, ale zanim jej odpiszę, chcę wiedzieć, który jest jeszcze do wzięcia...