esperanza Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Pilnie poszukujemy domów tymczasowych dla 2 maluszków, które po adopcji matki zostały same w schronisku. Mikrusia i Spike mają około 6 tygodni. Wszyscy doskonale wiemy co oznacza dla nich brak opieki suczki, szczególnie teraz gdy noce są zimne, a maluchy mają kontakt z człowiekiem tylko raz dziennie, podczas karmienia. Szczeniaki są w schronisku w Ostrowi Maz. Na początku tygodnia postaramy się załatwić transport do W-wy, tylko musimy mieć gdzie je zabrać :placz: Quote
Owieczka Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Trzeba koniecznie gdzies je zabrać !! To są naprawdę malutkie psiaki :placz: Quote
gdgt Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 zaraz zrobię ogłoszenia. Najważniejsze to allegro! Quote
gdgt Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Zamieściłam takie ogłoszenie na 4 łapach: http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=30815&id_kat=12 w sprawie Bery miałam kilka maili właśnie z 4 łap, więc odpisuję i wysyłam zdjęcia wszystkich naszych szczeniaków. Quote
Owieczka Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Echhh niech coś się ruszy w końcu !! komu szczeniaczka ?? :loveu: Quote
malagos Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 One muszą znaleźć sie w domku! co za los czeka je w schronisku? :-( Quote
gdgt Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 już miałam telefon i maila w ich sprawie, może wreszcie sie coś ruszy... Quote
Wilejkaros Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Oby, oby... Boję się, że najgorsze dla nich teraz to wychłodzenie i schroniskowe jedzenie... Quote
auraa Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 biedactwa. Dlaczego adoptowano matkę takich maleństw? Quote
Wilejkaros Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Tak w skrócie: Byłyśmy z Owieczką w zeszłą sobotę w schronie. Zabrałyśmy 3 szczeniorki, które bardzo szybko znalazły domki. W sb do schronu przyjechał chłopak z W-wy i wziął jeszcze jednaego, zostały 2. We wt czy śr pojechała tam Pani chętna na Szczoteczkę, ale bardziej spodobała jej się Norka. Nie wiem, dlaczego ktoś ją wydał. Moim skromnym zdaniem maluchy nie mają zbyt wielkich szans przy takich temperaturach i mało specjalistycznym jedzeniu. Kto może dać im DT? Prosimy! Quote
Edi100 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Jest bardzo zimno, a one takie małe:shake: Litości dla Kruszynek. Ja niemogę ich zabrać:oops: Bardzo mi żal Quote
gdgt Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Miałam sensowny telefon w sprawie jednego z tych większych 3-miesięcznych szczeniaków. Czy byłby możliwy transport w tym tygodniu? Quote
esperanza Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 Transport niemalże w każdej chwili jest. Prosimy, niech ktoś się zlituje nad maluchami... Quote
gdgt Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Ta pani będzie do mnie dzwonić albo dzisiaj, albo dopiero we środę. Rozumiem, że mam sie z nią umawiać praktycznie na ten tydzień? Quote
esperanza Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 Myślę, że tak, bo jeszcze Mopek jest do przewiezienia i pewnie Szczoteczka. Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Teraz co udało mi się ustalić: rozmawiałam z Felą, która zaproponowała hotelik u p. Grażyny w Otrębusach, gdzie jest Jej Filipek lika dzwoniła do p. Beaty, która o 16 da nam ostateczną odpowiedź po rozmowie z mężem (ma prawo sięnie zgodzić-beam6 ;), ale u Nich zaczyna się za około 2 tyg remont i wtedy musimy maluchy zabrać, o ile nie pójdą do adopcji (a pewnie pójdą), może wtedy opcja hoteliku Feli w Otrębusach? Owieczka mówi, że transport ok, tylko że trzeba się zgrać z tymczasem Mopka u Neigh. Ona może go zabrać po pracy, więc trzeba tak to dograć, żeby Mopek nie musiał zostawać na noc, bo nie ma gdzie. Podsumowując: czekamy na odpowiedź p. Beaty, a ja piszę PW do Neigh z zapytaniem o godziny odbioru w tym tygodniu... Quote
lika Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Pani Beta weźmie szczeniaki. Mogą u niej zostać do czasu, aż zacznie się u niej remont, co nie wiadomo dokładnie kiedy nastapi, i p. Beata nie ma to wpływu. Myslę jednak, że uda nam się dla maluszków szybko znaleźć domek. Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 No to jeszcze czekamy na info od jednego DT, bo moze oprócz Mopka i 2 szczeniorków przyjechałoby coś jeszcze. Mam prośbę... czy ktoś może zadzwonić do schronu i zapytać o szczeniaki... Tak na wszelki wypadek... Już prawie tydzień są same. Quote
Wilejkaros Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Mamy Dt dla maluchów, a może nawet dla jednego DS. Owieczka, postaraj się, żeby mogły przyjechać we środę, please! Quote
gdgt Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 do mnie maile w sprawie maluchów przychodzą cały czas, ale na razie jeszcze nikt sensowny nie dzwonił. Oprócz tej pani chętnej na starszego szczeniaka, która dzwoniła w poniedziałek i zgodnie z umową ma zadzwonić dzisiaj. Jak organizujecie transport? do której godziny mam dawać znać, czy ta pani weźmie szczeniaka? Quote
Wilejkaros Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Gdgt, w sprawie transportu do Owieczki, ale myślę, że jutro dopiero wieczorem będą psy. Przywozi je właściciel schronu. O szczegóły pytaj Anetę. Szczeniaki starsze są, takie oko lo 3-4 miesi eczne ONkowate po Lunie. Quote
Owieczka Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 gdgt napisał(a):do mnie maile w sprawie maluchów przychodzą cały czas, ale na razie jeszcze nikt sensowny nie dzwonił. Oprócz tej pani chętnej na starszego szczeniaka, która dzwoniła w poniedziałek i zgodnie z umową ma zadzwonić dzisiaj. Jak organizujecie transport? do której godziny mam dawać znać, czy ta pani weźmie szczeniaka? Możesz dać znac do jutra rana ... bo po południu wyjeżdżaja z psami. Quote
gdgt Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 kurcze, już nie wiem na którym wątku mam pisać. ktory z małych szczeniaków jest zaklepany? czarny czy brązowy? jakie sa szanse, że ten drugi też trafi do domku stałego? bo ktoś pisał, że jakaś rodzinka się namyśla? Ja mam jedną zainteresowaną, ale zanim jej odpiszę, chcę wiedzieć, który jest jeszcze do wzięcia... Quote
Recommended Posts