Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spike sporo podrósł od ubiegłego tygodnia. Lubi podgryzać różne rzeczy (szczególną słabość ma do sznurówek gości), szaleńczo bawi się z Zuzią i całkiem głośno szczeka. Sierść ma nadal bardzo delikatną, ale nóżki mu się wydłużyły. Załatwia się wyłącznie na pieluszki. No i pieszczoszek z niego ogromny - lubi jak go mąż Pani Beaty na rękach nosi. Mam nadzieję, że niedługo znajdzie się dla niego domek, bo Pani Beaty teraz remont się zaczął - dziś pawlacz jej odnawiali i sufity w łazience, a od poniedziałku remontują kuchnię. Na razie, na czas pierwszych prac remontowych, Pani Beata zamkała szczeniaki w kuchni, ale od poniedziałku będzie jej bardzo ciężko. Dziś zaniosłam jej 4 paczki pieluszek dla szczeniaków. Pani Beata mówiła mi, że były trzy osoby chętne na to, żeby adoptować Spikego, ale okazały się niepoważne. Umawiały się nie przychodziły, nie oddzwaniały, nie odbierały telefonów itd. Tak więc mały nadal czeka na swojego człowieka.

Posted

dziewczyny, co z sobota? czy piatkiem?
do p. Beaty nikt nie dzwonił w sprawie odbioru spike na piątek/sobota...

ja dzis byłam u p. beaty, zawiozłam puszki. Spike jest wielki i gruby

Posted

jest dużo mniejsze zainteresowanie psami niż np. miesiąc temu. sprawdzam oglądalność naszych ogłoszeń i mimo tego, że są na samej górze, ogląda je garstka ludzi. Ale z tego co wiem, jakaś pani zainteresowała się Spikim :cool3: powiem tak: jeśli ta pani wolałaby trochę mniejszego (w sensie wzrostu) pieska, idealnego i spokojenego dla dzieci, to mam w domu takiego kandydata :p

Posted

[quote name='beam6']Dzisiaj trzy osoby juz zadzwoniły a jedna jutro przyjedzie oglądać :multi:

Beam, błagam, może ktoś zostanie dla Pieguska :modla:
zobacz, jaki piękny (i młody, ma pół roku):

i to jest tez pies, który nadaje się do wymagających ludzi: zmęczonych staruszek, rozbestwionych bachorów, ludzi którzy długo pracują... Bo on tylko chce, by go głaskać...

Posted

Ronja, troszeczkę to szantażem pachnie...
Rozumiem, że Pani Beata się przejmuje, że chce jak najlepiej, ale zainteresowane domki umówiły się z naszą Beatką, Beam6, śledczym doskonałym... Spokojnie, naprawdę spokojnie, Beam przecież od tak Spike'a nie odda. Domek musi wzbudzić zaufanie i jeśli wzbudzi, to wizyty poadopcyjna na pewno. Mike i Mikrusek znaleźli domki naprawdę wspaniałe.

Posted

ja tylko przekazuję co mówi p. beata, bo jak ma jakieś ale zwykle ja tego wysłu****ę. jak trzeba kupić puszki czy załatwić inne rzeczy, też ja idę na pierwszy ogień.
p. beata bardzo emocjonalnie traktuje swoje tymczasówki i jest przyzwyczajona do tego, że sprawdzenie domku, to nie tylko rozmowa przez telefon, ale fizyczne pojechanie, obejrzenie warunków, rozmowa na żywo

Posted

Ronja, to nie było personalnie do Ciebie. Przepraszam, jeśli tak zabrzmiało.
Chciałam tylko napomknąć, że p. Beata przekazała tą wiadomość Tobie, lice i beam po kilka razy... Każda z nas chyba wie, jakie kryteria ma spełniać domek ;)

Posted

A wszystkich pogodził potencjalny domek bo w ogóle nie zadzwonił :(
Spiki cały i zdrowy został pół godziny temu oddany w ramiona p.Beaty :) Jakoś przeżył te 24 godziny u mnie :razz:

A ja (tak na wszelki wypadek) od dziś kolejne telefony "przekierowuję" od razu na p. Beatę.
I myślę, że gdyby to p.Beata wyadoptowywała Mikrusa/Lolka to bym psa nie miała :evil_lol:. Żartuję, oczywiście !

Posted

no, p. Beata jest aż za bardzo związana ze szczeniakami:roll:
myślałam,ze tylko mnie gnębi
Beam, dziekuję Ci za przetrzymanie spike. Zuzia już w nowym cudnym domku!!!