andzia69 Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Hej. Mówią na nie Lotoska. Nazwano mnie tak na "cześć" stacji benzynowej na której pomieszkiwałam i tam mnie znaleziono. Miałam tam prowizoryczną budę i jakieś byle jakie jedzenie. Tam też często rodziłam swoje dzieci, które gineły pod kołami pedzących samochodów. Ile razy słyszałam płacz rozjeżdzanych swoich maluchów i nie umiałam im pomóc? I tak sobie żyłam obok ludzi, których nie obchodził mój los. Aż do dnia, kiedy ktoś zabral mnie ze sobą. Na początku troszkę się bałam, ale okazało się że niepotrzebnie. Zostałam zabrana do przytuliska dla zwierząt w Jedrzejowie. Tu zostałam zaszczepiona i wysterylizowana. Moi opiekunowie mówią, że jestem bardzo ładną i mądrą suczką w typie owczarka niemieckiego. Ja bardzo lubie się przytulać, być miziana i jestem bardzo towarzyska do ludzi.Bardzo ładnie chodzę na smyczy. Teraz czekam na swój stały domek... Może dasz mi go Ty?A ja za to pokocham Cię całym moim psim sercem. POMÓŻCIE!!!!!! Poniżej nowe zdjęcia niezwykle radosnej Lotoski:smile: KTO POKOCHA SUNIĘ LOTOSKE??????? Quote
andzia69 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 Koszt sterylk to min 200 zł... czy to duzo za to, ze maluchy nie skonczą śmiercia tragiczną????:placz: Quote
Kasia Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Moe na początek przesłać 30 zł. Podajcie konto. Kto następny??? ;) Quote
andzia69 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 Jezuu dziewczyny - dzięki!!!! Poniewaz to sprawa na wczoraj chyba najlepiej byłoby zebrac pieniążki na prywatne konto - bo na AFN by potrwało a trzeba jak najszybciej zabrac sunię do weta zapłacić przecież... Co myślicie o takiej opcji???? Quote
Potter Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Przed chwilą okazało się, że jutro (piątek, 5 października) zawożę jednego z moich psów do domu w Kielcach. Po drodze mogę więc wziąć Lotoskę (może być? czy ma już jakieś inne imię?). Tylko jedno pytanie: czy ci ludzie ze stacji wiedzą o tym, że mamy zabrać tę sukę i ją sterylizować? Bo znając polską rzeczywistość, to na szczeniaki są już zapisy okolicznych wieśniaków, którzy potem bedę je sprzedawać za wódkę. Bo kiedy byłam tam ok. rok temu, to facet był w ogóle zdumiony moją wizytą, twierdził, że suka ma u nich b. dobrze (warunki bytowe faktycznie były ok) i mówił o niej jak o swojej własności... Byłam ostatnio na killku niezwykle stresujących interwencjach i nie wiem, czy moje nerwy wytrzymają następne użeranie się z jakimiś palantami, którzy nie bedą chcieli wydać zwierzęcia... Stad moje pytanie: czy na stacji jest wszystko dogadane? Quote
andzia69 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 [quote name='Potter']Przed chwilą okazało się, że jutro (piątek, 5 października) zawożę jednego z moich psów do domu w Kielcach. Po drodze mogę więc wziąć Lotoskę (może być? czy ma już jakieś inne imię?). Tylko jedno pytanie: czy ci ludzie ze stacji wiedzą o tym, że mamy zabrać tę sukę i ją sterylizować? Bo znając polską rzeczywistość, to na szczeniaki są już zapisy okolicznych wieśniaków, którzy potem bedę je sprzedawać za wódkę. Bo kiedy byłam tam ok. rok temu, to facet był w ogóle zdumiony moją wizytą, twierdził, że suka ma u nich b. dobrze (warunki bytowe faktycznie były ok) i mówił o niej jak o swojej własności... Byłam ostatnio na killku niezwykle stresujących interwencjach i nie wiem, czy moje nerwy wytrzymają następne użeranie się z jakimiś palantami, którzy nie bedą chcieli wydać zwierzęcia... Stad moje pytanie: czy na stacji jest wszystko dogadane? Agnieszko - my rozmawiałyśmy z pania z baru - nie pytaj nikogo innego tylko idź do niej - ona miała zadzwonic w razie gdyby suka się w międzyczasie oszczeniła....I wiedziała, że przyjedziemy i zabierzemy w razie czego maluszki do uśpienia... Gdybyś była w kielcach to wtedy podjadę i dam ci kasę, a resztę dozbieramy na dogo!;) A może podaj swój nr konta - będzie łatwiej....i szybciej.... Quote
Kasia Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 W tej sytuacji najlepiej przelać od razu na konto którejś z Was :lol: Podajcie numer. Quote
andzia69 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 zaraz będzie konto - potter ma wejść na dogo i podac! Quote
Potter Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Mój nr konta: 38 1020 2733 0000 2202 0005 0674 Agnieszka Lechowicz Quote
andzia69 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 hopsniemy na wieczorny spacerek - moze ktoś się zakocha i sunia zamiast z powrotem na stację trafilaby do domku????...marzenia:shake: Quote
Kasia Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Mój bank (BZ WBK) domaga sie jeszcze danych adresowych...poprosze na PW, ok? ;) Kto może niech suńkę wspomoże! Prosimy! Quote
andzia69 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 A wystarczy miasto???? Jędrzejów... Quote
Kasia Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 [quote name='andzia69'] A wystarczy miasto???? Jędrzejów... [/quote] Nie...nawet ulicę muszę podać :shake: Quote
andzia69 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 napisałam sms do potter...moze wejdzie na dogo, alebo mnie prześle.... kurcze - te banki - u mnie w pko to wystarczy sama nazwa i idzie... Quote
andzia69 Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 [quote name='Potter']Mój nr konta: 38 1020 2733 0000 2202 0005 0674 Agnieszka Lechowicz Łączyn 99a 28-300 Jędrzejów dodalam adres!!!!! Quote
erka Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Może by sie tych ludzi ze stacji benzynowj zapytać, czy by sie nie dołozyli do sterylki, ale jak znam życie, to nie ma na co liczyć:cool3:. Quote
oktawia6 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='andzia69'] kto jeszcze wspomoże?????? Ja Andzia-za mądre podejście zawsze:p: aukcje na natychmiastową sterylizację: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87181 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=87176 trwają do następnego piątku;) Quote
erka Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Prosimy o wsparcie finansowe na sterylkę suni i jej pobyt w przytulisku. Quote
Kasia Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Przelałam 40 zeta. Kto jeszcze może wspomóc suńkę??? Quote
andzia69 Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 Dzięki fidelek:loveu::loveu::loveu::loveu: kto jeszcze????? Quote
andzia69 Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 [quote name='Jo37']Ja się dołożę - niestety tylko 30 zł .[/quote] super!!!! Czyli będzie: 30 zł - od Jo37 40 zł - fidelek2 50 zł - beka DZIĘKUJEMY!!!!!!:loveu: Quote
Recommended Posts