Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Czy babcia jest wysterylizowana?

Niestey nie , ale bierzemy to pod uwage , jeśli byłaby taka możliwość to jak najbardziej chcemy to zrobić.
Ale wtedy koszty wzrosną ... mam nadzieję , że sie wszystko uda :roll:

Czyli koszty badań ok 100 zl (to tylko te ogólne)
koszty sterylki ok 300 zł ( mam nadzieje, że z pobytem w szpitalu)

czyli kasa jaką powinniśmy uzbierac to ok 400 zl minimum ...

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magdarynka dzwoniła do lecznicy i cały komplet badań wyszedłby tak:
"- badanie + odrobaczenie + odpchlenie + zaszczepienie - 60 - 70 zł
- badanie krwi - 60 zł
- sterylka - koło 200 zł, max 250 zł, ale raczej pierwsza opcja.
- czyszczenie zębów - 100 - 150 zł (ciężko ocenic "na sucho" ile dokładnie wyjdzie, bo nie wiemy w jakim stanie ma zeby i ile ich ma)
- pobyt w szpitalu - 20 max 30 zł za dobę (można zjechac z kosztów przywożąc jej karme).

Po odrobaczeniu czekamy tydzień do szczepienia i potem znów tydzień do sterylki. Czyszczenie zębów nie wczesniej niz 3 tygodnie po sterylce, a nalepiej miesiąc."

Sterylka pierwsza opcja, bo tak się umawiałam w lecznicy

Posted

Z tego co Owieczka pisała wynika, że jeszcze musi na 100% zadeklarować się tymczas. Poza tym potrzeba sporo pieniążków na badania - nie wiemy, czy sunia ma juz coś zebrane...
Czekamy na wiadomości.

Posted

[quote name='ronja']Magdarynka dzwoniła do lecznicy i cały komplet badań wyszedłby tak:
"- badanie + odrobaczenie + odpchlenie + zaszczepienie - 60 - 70 zł
- badanie krwi - 60 zł
- sterylka - koło 200 zł, max 250 zł, ale raczej pierwsza opcja.
- czyszczenie zębów - 100 - 150 zł (ciężko ocenic "na sucho" ile dokładnie wyjdzie, bo nie wiemy w jakim stanie ma zeby i ile ich ma)
- pobyt w szpitalu - 20 max 30 zł za dobę (można zjechac z kosztów przywożąc jej karme).

Po odrobaczeniu czekamy tydzień do szczepienia i potem znów tydzień do sterylki. Czyszczenie zębów nie wczesniej niz 3 tygodnie po sterylce, a nalepiej miesiąc."

Sterylka pierwsza opcja, bo tak się umawiałam w lecznicy

Biorąc pod uwagę fakt, że była szczepiona w schronisku , moge poprosić o dodatkowe odrobaczenie babci , wtedy koszty nam spadną i skróci się czas pobytu w lecznicy. :roll:

Jesli ktos móglby zaoferowac jej tu W Warszawie pobyt tymczasowy u siebie , koszta by spadły do minimum. Tylko czy ktoś mógłby poświęcić malutki kącik babci na czas badań i zabiegów...?? :-(

Posted

quasimodo napisał(a):
Podnosimy babulinkę!!!
Może ktoś ma kawałeczek miejsca na parę dni w W-wie???
My niestety nie możemy jej wziąć :-(
Karmę oczywiście możemy kupić, jeśli się przyda...

Napewno sie przyda , tylko może poczekajmy do wyników badań, bo będzie wiadomo jakiej karmy potrzebuje.

Posted

Owieczka napisał(a):
Biorąc pod uwagę fakt, że była szczepiona w schronisku , moge poprosić o dodatkowe odrobaczenie babci , wtedy koszty nam spadną i skróci się czas pobytu w lecznicy. :roll:

Małe sprostowanko... :)
Podczas rozmowy z wetką mówiłam, że babcia była szczepiona w schronisku na wirusówki. Co prawda nie wiem kiedy, ale może to szczepienie jeszcze jest ważne. Szczepienie w lecznicy byłoby przeciwko wściekliźnie. Teoretycznie możemy to przełożyć na później. Najważniejsze, by ją na początek porządnie przebadać, odpchlić i odrobaczyć.

Posted

Magdarynka napisał(a):
Małe sprostowanko... :)
Podczas rozmowy z wetką mówiłam, że babcia była szczepiona w schronisku na wirusówki. Co prawda nie wiem kiedy, ale może to szczepienie jeszcze jest ważne. Szczepienie w lecznicy byłoby przeciwko wściekliźnie. Teoretycznie możemy to przełożyć na później. Najważniejsze, by ją na początek porządnie przebadać, odpchlić i odrobaczyć.

Magdarynko,
to ja może podpytam jakie i kiedy miała szczepienia i czym ,a wtedy skonsultujesz to z kliniką i będzie wszystko jasne. Czy ma to sens ?
Bo może miała szczepienia przeciwko wściekliźnie i to całkiem niedawno ...?
:roll:

Posted

Owieczka napisał(a):
Magdarynko,
to ja może podpytam jakie i kiedy miała szczepienia i czym ,a wtedy skonsultujesz to z kliniką i będzie wszystko jasne. Czy ma to sens ?
Bo może miała szczepienia przeciwko wściekliźnie i to całkiem niedawno ...?
:roll:

Skonsultować mogę, ale szczepienia są w tym wszystkim chyba najmniejszym problemem i można to równie dobrze skonsultować, gdy babcia będzie już w lecznicy :)

Posted

Kromeczka to stwora na pograniczu mojego(grubiutka (?) i nie dostrzegalna na pierwszy rzut oka) i ciotki Ulv(starsza i ruda) gustu.

Dobrze, że kroi się jakiś tymcasik, takie maciupstwo delikatne nie przeżyłoby zimy w Schronisku.. i teraz potrzebna determinacja przy szukaniu domku..

gdzie susia jest ogłoszona??

Posted

esperanza napisał(a):
Uff... Zgoda jest :multi:
Dt czeka na wiadomości na temat badań Kromki. Czas oczekiwania określiłam na minimum 1,5 tygodnia.

Słuchajcie
Babcia kromka przyjedzie dzisiaj wieczorkeim pod klinikę na Tatarkiewicza !!
Czy ktoś mogłby ją przetransportować na Siemiatycką do Feliksa ??
A i prosze o informacje do kliniki czy możemy ja tam przywieźć.

Posted

Owieczka napisał(a):
Słuchajcie
Babcia kromka przyjedzie dzisiaj wieczorkiem pod klinikę na Tatarkiewicza !!
Czy ktoś mogłby ją przetransportować na Siemiatycką do Feliksa ??
A i prosze o informacje do kliniki czy możemy ja tam przywieźć.

Dzwoniłam do "Feniksa". Przyjmą dziś wieczorem babcię. Doba im wystarczy, żeby babcię zbadać, odrobaczyć i odpchlić. Jutro będzie można ją odebrać.
Skoro mamy DT to chyba nie ma sensu trzymać babci w lecznicy do zabiegu?

Posted

Magdarynka napisał(a):
Dzwoniłam do "Feniksa". Przyjmą dziś wieczorem babcię. Doba im wystarczy, żeby babcię zbadać, odrobaczyć i odpchlić. Jutro będzie można ją odebrać.
Skoro mamy DT to chyba nie ma sensu trzymać babci w lecznicy do zabiegu?

Magdarynko,
DT mamy aż w siedlcach :shake: i nie jesteśmy w stanie tak jej wozic w te i z powrotem , a że pewnie już tak babcia zostanie do końca swoich dni ( tymczas jest bezpłatny) to trzeba zrobić wszystko co tylko mozliwe , zeby bacia nie przyspażała problemow. Więc pobyt dla babci na dłuższa metę.
Czy mam odwołac transport babci ??Oni zaraz wyruszaja a nie ma kto jej zawieżć na Siemiatycką !!