FredziaFredzia Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Konsternacja Konterfekt Akompaniament Moloko Satori Quote
Arielka Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 A ja dziś wysłałam swoje przydomki. W kolejności: 1. Tri Martolod 2. Urukataris 3. Celtyckie Duchy i dwa o których na razie nie powiem... Mam nadzieje, że przejdzie 1. :) Quote
Lupi Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Kiedyś może wenę miałam... Teraz nic do głowy mi nie przychodzi... Pomóżcie!!! Potrzebuję nazwy hodowli ON-ka (krótkowłosy). Mój ukochany pies nazywał się Arat (za TM), obecny "ukochany" naj to Vitus - ja jestem Ania. Może zaproponujecie mieszankę ;) a może coś unikalnego dla ON. Czekam na "natchnienie" ;) Quote
FredziaFredzia Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Vitarat Arattus Anaravi (Ania+Arat+Vitus) Quote
Foxowa Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 A to ja spytam o przydomek dla Goldena, może to być mieszanka imion Neli i Dorota, ale niekoniecznie :) Quote
Kika9004 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='Kisses']Dostałam przydomek :loveu: Inveliness :)[/QUOTE] Piękny :) Gratuluję ! :) Quote
Teba Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 A może znajdą się tutaj kreatywne osoby które wymyślą fajne anglojęzyczne imiona dla 9 chłopaków rasy rhodesian ridgeback? :) Będę wdzięczna za każdą pomoc :) Quote
anorektyczna.nerka Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Preferujesz jakąś literkę? Mogą być dwuczłonowe? Quote
Teba Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='anorektyczna.nerka']Preferujesz jakąś literkę? Mogą być dwuczłonowe?[/QUOTE] Miot jest na literkę [B]C [/B]. Imiona jak najbardziej mogą być dwuczłonowe :) Quote
FredziaFredzia Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Crazy Boy Cozy Colin Calm Chuck Cookie Monster A tu nie angielskie i dwuczłonowe, ale też ładne Clif Cios Ciupas Cudar Quote
Teba Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 (edited) Cookie Monster boski :D A teraz pytania: - jak będzie prawidłowo - Karmazynowy bohater? Translator jakoś tak dziwnie tłumaczy - czy Spokojny duch to będzie Calm Spirit czy Calm the Spirit? Edited April 25, 2012 by Teba Quote
Kika9004 Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 (edited) Nie jestem specem ale chyba Calm Spirit, to drugie jakoś dziwacznie brzmi (the dajemy do uogólnień), ale poczekajmy na specjalistki od języków :) Śliczne te Twoje szczeniaczki :) Szczególnie dziewczynka taki rodzyneczek :) Proponuję imię dla niej: [B]CALIPSO albo CERES [/B]- bogini urodzaju w mitologi rzymskiej dla piesków:[B] COGITO CACAOYER-[/B][B] (fr.) kakowiec, fajnie brzmi :)[/B] [B]CAFARD - (fr.) obłudnik[/B] [B]... CONVERSELY - (ang) na odwrót CANTALOUPES - (ang) kantalup CRASH -(ang) ostry [/B]Jeszcze pomyślę :) Wiem, że chciałaś angielskojęzyczne, ale postanowiłam zaproponować ci coś bardziej egzotycznego ;) Może akurat coś ci się spodoba :) Edited April 26, 2012 by Kika9004 Quote
andromeda Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Dla suczki tylko nie wiem czy poprawnie Crimson Petal - karmazynowy płatek Quote
Tysia_z_Ejmi Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 A ja wymyśliłam takie o: [B]"...Z Baśni Andersena..." [/B]Może już jest, a jak tak to przepraszam... :roll: Quote
revii Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Przypomnę może, że można sprawdzać czy dany przydomek nie jest już zajęty. Tutaj są przydomki zarejestrowane tylko w ZKwP: [URL]http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=przydomki[/URL] a tutaj te, które były już automatycznie rejestrowane w ZKwP i FCI: [URL]http://fci.be/affixes.aspx[/URL] (dlatego trzeba sprawdzać w obu bazach) Quote
Joanna.Rybicka.Ziarko Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Witam :) Chciałabym odkopać temat, gdyż szukam przydomka dla hodowli. Chodzi o Yorkshire Terriery. Szukam nazwy w jęz. ang albo łacina, włoski Coś co kojarzy się z słodyczą, pieszczotą, maluchami, aniołkami itp :) Z góry dziękuję za wszelką pomoc :D Quote
Neredie Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 A pomożecie mi w wymyślaniu imion dla szczeniaczków z mojej hodowli, której nazwa brzmi SOFT PARTY? Pomysł jest taki, by w związku z taka nazwą hodowli nadawać szczeniakom imiona kojarzące się z imprezą, takie jak np nazwy alkoholi, drinków :) Miot będzie na literę A. Wszystkim z góry dziękuję za pomoc!! :) Quote
FredziaFredzia Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Absinth Amaretto Armagnac Anyżówka Advocat Acapulco After sex ( ;) ) Alice in Wonderland Alexander Alien orgasm Apple Cooler Quote
Neredie Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='FredziaFredzia']Absinth Amaretto Armagnac Anyżówka Advocat Acapulco After sex ( ;) ) Alice in Wonderland Alexander Alien orgasm Apple Cooler[/QUOTE] Gratuluję znajomości nazw drinków :P Czy może gdzieś da się wyszukać? Quote
FredziaFredzia Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Na necie są. ;) Ale alkohole z głowy. Ogólnie zapraszam do tematu o imionach szczeniaczkowych: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/15121-IMIONA-SZCZENI%C4%84T[/url] Quote
gombar Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='FredziaFredzia']Może Satori? Ktoś tu kiedyś podawał, znaczenie to "oświecenie i wyzwolenie duchowe w buddyzmie zen". Albo jakiś miks z tym słowem. np malasatori?[/QUOTE] Ja mam przydomek w kociej hodowli Satori*PL :) Strasznie mi się podoba... najpierw miał być ten sam co w psach, ale potem podałam jednak inne i przyznali mi właśnie Satori :) Moja psia hodowla to imię mojej pierwszej rodowodowej suni czytane od tyłu (Inesse-Esseni), może też tak spróbujcie. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts