Impresja&Simarilion Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 mogę oddać swoje rezerwowe,bo mój pierwszy przyjęli Koheilan Wonderwall Muzyka Duszy Quote
tiara Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 :loveu::loveu::loveu:Muzyka Duszy:loveu::loveu::loveu: Quote
Tallulah Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Ja właśnie wymyśliłam kilka (niesprawdzone): [B]Obcojęzyczne[/B] Corvus Albus (z łac. biały kruk) Our Secret (z ang. nasz sekret) Ex Oriente Lux (z łac. światło ze wschodu) Genius Loci (z łac. duch opiekuńczy miejsca) [FONT=Arial,Times New Roman,Courier New][SIZE=2]Lux in tenebris[/SIZE][/FONT] (z łac. światło w ciemnościach) [FONT=Arial,Times New Roman,Courier New][SIZE=2]Signum temporis[/SIZE][/FONT] (z łac. znak czasu) Foggy hill (z ang. mgliste wzgórze) White moon (z ang. biały księżyc) Foggy Night (z ang. mglista noc) [URL="http://megaslownik.pl/slownik/francusko_polski/,%C3%89toile+Polaire"]Étoile Polaire[/URL] (z fr. gwiazda polarna) Aurore (z fr. zorza/jutrzenka - nie mam pomysłu z czym to połączyć) Wymyślanie nazw polskich jakoś mi nie idzie. Quote
Kisses Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 [FONT=Arial,Times New Roman,Courier New][SIZE=2]Signum temporis :loveu: Ogólnie lubie łacińskie imiona, bo są oryginalne :lol: [/SIZE][/FONT] Quote
aska_b1 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 A może pomożecie mi w wymyśleniu przydomka dla małych piesków. Chętnie anglojęzycznego, albo nieznaczącego, ale ładnie brzmiącego. Quote
Shailoh Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 A może gaelicki - [B]"MO CUISHLE" - [/B]moja krew, moja miłość[B]. [/B] Quote
agnethka Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 niektóre te przydomki świetnie nadają się na imiona dla szczeniąt :loveu: a właśnie, bo nie mogę znaleźć :oops: kiedyś (tak mi się wydaje) widziałam na dogo wątek z imionami dla szczeniąt i teraz nie mogę go znaleźć... ma ktoś może link? a może mylę wątki z tym? :roll: Quote
revii Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Jest oddzielny wątek. Tu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f973/imiona-szczeniat-15121/[/url] Quote
agnethka Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 [quote name='revii']Jest oddzielny wątek. Tu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f973/imiona-szczeniat-15121/[/URL][/quote] dzięki - znalazłam dzisiaj nawet dwa wątki ;) Quote
McDzik Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Miałam się pochwalić , jak już dojdzie, więc sie chwalę :loveu: [IMG]http://img31.imageshack.us/img31/7559/przydomek.jpg[/IMG] Dziś odebrane :loveu: Czekałam 5 miesięcy :diabloti: W takim bądź razie mogę odstąpić dla wielbicieli krótkobrzmiących, niespecjalnie coś znaczących przydomków te pozostałe: Lilivon Livello from Livolly (ale tego raczej nie przyjma bo zbyt podobny do mojego) of Livello Quote
panterka-23 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 A może jakieś pomysły na przydomek dla Berneńskiego Psa Pasterskiego? Mieszkam na mazyrskiej wsi Zwierzewo :) Quote
Fauka Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 A ja tak zaofftopuję. Czytałam regulamin hodowlii ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Mogę zarajestrować hodowlę nie posiadając suki hodowlanej a mając tylko reproduktora? pozatym mogę wysłac zgłoszenie jeśli mój pies nie wyrobił jeszcze repa ale napewno podczas czekania na zarejestrowanie go wyrobi? Quote
agnethka Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 [quote name='Fauka']A ja tak zaofftopuję. Czytałam regulamin hodowlii ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Mogę zarajestrować hodowlę nie posiadając suki hodowlanej a mając tylko reproduktora? pozatym mogę wysłac zgłoszenie jeśli mój pies nie wyrobił jeszcze repa ale napewno podczas czekania na zarejestrowanie go wyrobi?[/quote] Tak - możesz ;) koleżanka ma repa i przydomek ;) ja zgłosiłam przydomki nie posiadając psa wogóle ;) naturalnie miałam opłaconą składkę, żeby nie było :eviltong: Quote
Olka_Olga Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Może tutaj coś znajdziecie. [URL]http://www.mtranslator.pl/[/URL] Słownik jest dokładny w kazdym języku, tłumaczy poprawnie i jest bardzo pomocny, szybki i prosty w obsłudze! Łatwo przetłumaczyć "polską wizję przydomka" na obcy język. Quote
panterka-23 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 o dzieki fajny link. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Quote
Olka_Olga Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Wiem, że dużo przydomków powstaje z połączenia imion hodowców i psów-założycieli. Quote
panterka-23 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 pies Tiguana zwana Tigą a ja Iwona :) Quote
McDzik Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Togoland Tigonia Tigonna Tigolly Tigogarden Tiga's Haeven Quote
Aysel Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Znalazłoby się coś dla chihuahua? Najlepiej żeby było dwuczłonowe - angielskie, francuskie albo włoskie. Znaczy się zagraniczne, bo jakoś polskie mi się niezbyt podobają i są małouniwersalne .. :( A, i ważne jest żeby właśnie było uniwersalne, jakbym zdecydowała się na jakąś drugą rasę dodatkowo. Z góry dzięki, bo ja myślę i myślę i nic mi do głowy nie przychodzi :( Quote
silver wind Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Brave Hearts - dzielne serca Big love - wielka miłośc Sunny Rain - słoneczny deszcz ( wiem że bez sensu ale ma fajne brzmienie ;) ) With Love - z miłością oj słabizna. cienko ze mną ;( wymyślam dalej hmm..... kurcze nie mam pomysłów Quote
Aysel Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Podoba mi się Mo Cuishle (moja krew) - był taki film 'za wszelką cenę' czy jakoś tak. Ale nie wiem czy na pewno tak jak myślę się to wymawia - 'mo kuszma'? ... Wie ktoś może? ;) Quote
Cieplutkaa. Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Ja co prawda nie mam jeszcze nawet wybranej suczki (aczkolwiek jest już w bardzo poważnych planach.. ;) ) I ostatnio tak myślę nad imieniem dla niej, a teraz jak widać zagalopowałam się do przydomków hodowlanych :D Mi osobiśce bardzo podobają się przydomki zagraniczne.. Z moich pomysłów to np.: Cupid's Arrow Essence of love Mam jeszcze trzy pomysły, ale na razie wolę zachować je dla siebie : ) Niestety wszystki są dwuczłonowe, a wg mnie wygodniejsze są jednowyrazowe i to najlepiej nic nie znaczące... Strasznie podoba mi się dogomaniacki przydomek Neiven. Pomysły McDzik też są piękne wg mnie.. Ale ja niestety na razie mogę tylko pomarzyc.. :shake: [COLOR=lime]PS: Kiedyś na tym wątku znalazłam przydomek [B]Kami no Hana[/B], czy jakoś tak.. co miało oznaczać boski (?) kwiat w jakimś języku.. I też uważam, że taki przydomek byłby cudny :loveu:[/COLOR] Quote
Litterka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 [quote name='Esotiq']Znalazłoby się coś dla chihuahua? Najlepiej żeby było dwuczłonowe - angielskie, francuskie albo włoskie. Znaczy się zagraniczne, bo jakoś polskie mi się niezbyt podobają i są małouniwersalne .. :( A, i ważne jest żeby właśnie było uniwersalne, jakbym zdecydowała się na jakąś drugą rasę dodatkowo. Z góry dzięki, bo ja myślę i myślę i nic mi do głowy nie przychodzi :([/QUOTE] Tak mi przyszło do głowy: skoro pochodzisz z Białegostoku to może White Hillside - to tak mocno dosłownie Biały Stok;) Quote
NightQueen Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 [quote name='Esotiq']Znalazłoby się coś dla chihuahua? Najlepiej żeby było dwuczłonowe - angielskie, francuskie albo włoskie. Znaczy się zagraniczne, bo jakoś polskie mi się niezbyt podobają i są małouniwersalne .. :( A, i ważne jest żeby właśnie było uniwersalne, jakbym zdecydowała się na jakąś drugą rasę dodatkowo. Z góry dzięki, bo ja myślę i myślę i nic mi do głowy nie przychodzi :([/QUOTE] niesprawdzone franc. [B]Flavor of Lov[/B]e - smak miłości [B]Brave garçon[/B] - dzielny zuch [B]Votre fierté[/B] - twoja duma ang. [B]Forever yours[/B] - twój na wieki [B]New Moon[/B] - niech żyje saga Twilight :P [B]I think of you[/B] np. Desi I think of you :) banalne :D:D [B]Pride and Prejudice[/B] - duma i uprzedzenie wł. [B]Il mio amore [/B]- moja miłość [B]Domatore[/B] [B]di persone[/B]- pogromca ludzi [B]Spirit of youth[/B] - duch młodości Quote
Recommended Posts