Jump to content
Dogomania

KOCIAKI u HALBINY - happy end!!!:-) Zbońce w nowych domach!

Recommended Posts

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Zgadałaś", Berni! :evil_lol: Zołza z niej... potrafi gryźć jak szczeniaczek, ale potrafi też zatopić zęby w rękę człowieka nie dla pieszczoty... Ale jak już mam ją na rękacha, to grzecznie leżakuje i nawet pomruczy...

Posted

Kochana jest... tylko nie mam za dużo czasu, by ją oswoić odpowiednio i rozpieścić... a chciałabym, żeby była przylepą!!!
Berni, czy ja mam wypatrywać paczki? :roll:

Posted

halbina napisał(a):
Jedzą, piją, lulki ja palę... tańce, hulanki, swawola... ledwie chałupy nie rozwalą... a teraz świętują!!! :evil_lol:
to juz wiem skąd ten soczek na jednej z fotek:evil_lol:

Posted

Soczek został kupiony... zanim go otworzyłąm, zrobiłą to Inka... 1,5 litra rozlane na podłodze... myślałam, że mi się dożyca zlała... a to tylko pudełko już prawie puste... ale na fotce ładnie wyszło...

Posted

halbina napisał(a):
Soczek został kupiony... zanim go otworzyłąm, zrobiłą to Inka... 1,5 litra rozlane na podłodze... myślałam, że mi się dożyca zlała... a to tylko pudełko już prawie puste... ale na fotce ładnie wyszło...

Gdyby Ci się rozlało 1,5 litra + litr gratis , to dopiero mogła by być dożyca :evil_lol:

Posted

Było nas trzech... jak muszkieterów.
Naszą mamę wyrzucono z domu, kiedy okazało się, że mamy się urodzić. I tak ona - domowa koteczka - urodziła nas i odchowała, ale wciąż tęskniła do ludzi i ludzi prosiła o pomoc dla siebie i dla nas. Zlitowałą się nad nami pewna pani, zrobiłą z kartonu miniaturową willę i codziennie dokarmiała, za co mamusia z wdzięcznością tuliła się do jej nóg i pięknie mruczała. Potem zrobiło sie zimno, a nasza rodzinka zaczęła chorować. Wtedy zlitowała się nad nami inna miła pani. Ogłosiła wśród kociomaniaków apel o pomoc i opisała naszą historię. Zabrała nas do lecznicy i zaczęła leczyć, znalazła dla nas dom tymczasowy. Naszej mamie też sie udało wyzdrowieć, znaleziono nowy dla niej nowy dom!
A my - trzy czarne zbońce - pojechaliśmy z Bielska do Zabrza. Tu jest nam dobrze, ale nie możemy zostać na zawsze w tym domu pełnym zwierząt, szukamy więc nowych kochających domków.
Nasz braciszek Enter już znalazł, została nas dwójka: koteczka Lemur/Lamur i kotek Viator (Wędrowiec). Jesteśmy już samodzielne, potrafimy same jeść i korzystać z kuwetki, potrafimy też czule się wtulać w człowieka i mruczeć. Lubimy sie bawić i wesoło brykać. Jesteśmy w najlepszym wieku, by dać człowiekowi dużo uśmiechu i pełne oddanie kociej, pozornie niezależnej natury... I, co bardzo ważne, przynosimy szczęście!!!
Jeszcze się nie zdecydowałeś? Wierzyć się nie chce!

Posted

ależ one wypiekniały :-o i wyczarniały
dzisiaj znowu byłam na kursie a na polu zimno, nieprzyjemnie...brrrr
kątem oka popatrzyłam na ten śmietnik...

ufff jak dobrze że one już bezpieczne

Halbinko dzisiaj robię zamówienie...wybacz...w weekend zrobiłam sobie wolne od spraw kocio psich :oops::oops: wiem nie powinnam :oops:sorki juz sie poprawiam

Tak Ci zazdrościłam czarnej kociej rodzinki że aż sobie zamówiłam podobną :roll::razz:
właśnie trwa polowanie....trzymajcie kciuki zeby się udało...one tez nie mają sie gdzie schowac...spią na gołej ziemi wśród kilku zeszłorocznych liści...mama i dwie malenkie miesieczne koteczki....czarne czarne :cool3:

Posted

wkoncu zabralam się za rozliczenie finansów

Całą rodzinkę udało się uratować. Mama i jeden kociak -Enter mają już swoje domy. Pozostała dwójka Lemour (koteczka) i Viator(kocurek) nadal czekają na Swoich Ludzi u Halbiny.

Po raz kolejny dzięki kochanym forumowiczom ( z miau i z dogo) udało sie zebrać pieniądze które pomogły uratować te koty. Po raz kolejny rozmiar pomocy przerósl moje marzenia....Jestescie Wielcy
Bardzo bardzo bardzo Wam dziękuje, z całego serca

Wpłaty:
100zł - Aguteks
300zł - Bungo
40zł -Beatka
50zł -Bubor
100zł - Mahob
20 zł - Amanda_Onet
10 zł - Maggia (bazarek Granuli)
30 zł -Kniahini (bazarek Granuli)
30 zł -wig (z dogo)
40zł - Varia (bazarek Blond Tornado)
27zl -Maryna (bazarek Patr77)
35zł - Hakita ( z dogo)
30 zł ( Renata P. z Krakowa-tu muszę jeszcze dokładnie ustalić nicka)

suma 812 zł

wydatki:
115 zł - paczka dla maluszków ( 20 litrów żwirku hilton, 3kg acany kitten, 1.5 kg acany adult, kilka puszek animondy kitten) zakupy w sklepie internetowym mruczacza.pl
250 zł - pobyt maluszków w lecznicy
50zł -na kurczaka

suma: 415 zł

Nie uregulowałam jeszcze za kotkę, jakoś mijamy sie z kierownikiem lecznicy a ja Bogu dzięki narazie bardzo rzadko jestem w lecznicy, wiem że koszt to ok 200 zł).

Zostaje 397zł ( z czego ok.200zł muszę zapłacić za mamę kociąt (testy, badania krwi, pobyt, leki)
Za sterylizację zapłacila Nowa Opiekunka kotki

Posted

Wszystkim bardzo dizękujemy za wsparcie finansowe i duchowe również!!!
Kociaki pójdą jutro do cioteczki Formicy na kolejny przegląd i albo dostaną trzecią serię zastrzykó, albo okaże się, że są zdrowe już... wtedy trzeba je chyba drugi raz odrobaczyć i zaszczepić...
Ciocia Formica musi się rozliczyć z leków i środków użytych z cioteczką Berni...

Posted

Wilejkaros napisał(a):
A tak zapytam offikowo: co z tym kotkiem maleńkim, którego wzięła pod swoją opieką mamusia 3 muszkieterów od halbiny?

Też jestem ciekawa , mam teraz na tymczasie takiego maleńtaska jak ten od mamuśki .

Posted

To pytanie do Berni...
Co do wieści... Rozmawiałąm z pańcią Enterka. Maluch jest już prawie zdrowiutki, pani nie tylko go leczy, ale i zapewnia mu wszelkie zachcianki... Mały śpi ze swoją małą panią - dziewczynką, która jest wobec niego bardzo delikatna i bardzo też dba o niego... A pani chce za jakiś czas jeszcze drugiego kotka... białego dla kontrastu... :cool3:
Enter pozdrawia cioteczki!

Posted

niestety tez nie wiem co z małym
wet do mnie dzisiaj dzwonił i nic nie mowił na ten temat więc wnioskuję że ok

jutro zadzwonię do domku zapytać czy wszytsko ok z kotką i maluszkiem.

Ale cudne wieści z Enterkowego domku :loveu::loveu: