Jump to content
Dogomania

Wolontariuszom wstęp wzbroniny - czyli co schronisko w Kaliszu chce przed nami ukryć.

Recommended Posts

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Problem w tym, że miasto nie ma pieniędzy. Dzieci w domach dziecka również żyją w złych warunkach. Przynajmniej żyją. Problemów schroniska w mojej opinii nie da się rozwiązać w przeciągu roku, gdyż wymagałoby to dużych nakładów finansowych. Ja nie jestem w stanie pokryć kosztów modernizacji, nawet wspólnie z innymi ludzmi zainteresowanymi losem zwierząt. Istnieje szansa, że jeśli będziemy wystarczająco długo się domagać, zobaczymy efekt. Wiadomo w jakim czasie zostanie uregulowana sprawa ubezpieczeń dla wolontariuszy?

• 3 weeks later...
Posted

"Między Miastem a Zarządem Głównym Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami podpisana została umowa na prowadzenie schroniska. Rozmowy z sekretarzem generalnym TOZ rozstrzygnęły na razie wątpliwości władz Kalisza co do przyszłości schroniska. Teraz Miasto przekaże Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt 340 tys. zł."

Fragment z calisia.pl

No zobaczymy ...
  • 4 weeks later...
Posted

Prokuratura umorzyła śledztwo... :shake:

W sumie nie ma się co dziwić, w samym Kaliszu nic się nie załatwi z związku z tą sprawą. W takim razie wychodzimy poza to miasto z tym problemem...

Posted

Jezoo, jakbym złowiła złotą rybkę, to bym miala jedno zyczenie: mieć taką władzę, ze wchodzę do schroniska, stwierdzam uchybienia, każę naprawić w ciagu tygodnia, jak nie to kary pienieżne z kiszeni tych co źle robią, zmiana kierownictwa, wyrzucenie na pysk "odpowiedzialnych ludzi" :angryy:

Ehh, idę na ryby....

Posted

Jako, że moje posty na tym forum są ściśle kontrolowane przez władze schroniska, to pozwolę sobie i tu zapytać dlaczego tak bardzo boi się Pani Izo wolontariuszy? No i gratuluję świetnego artykułu na łamach "Życia Kalisza", idealnie ukazuje on proces zwany hipokryzją. :)

Posted

Wczoraj podczytywałam wątek kieleckiego schronu, gotuje się w człowieku oglądając to wszystko, nie wiedziałam , że u Was też podobnie. Można dodać do tego Chrcynno,Krzyczki i wiele innnych o których pewnie nie wiem, gdzie te bezbronne istoty nie mają szans a dla właścicieli schronisk liczy się tylko kasa , którą kiedyś się udławią za te wszystkie krzywdy wyrządzone zwierzętom. Walczcie dziewczyny, będziemy Was wspierać psychicznie.

Posted

Też czytam o Kielcach - kiedy to się wreszcie zmieni?

A jak władze schroniska to czytają, to może napiszą, co im przeszkadzają wolontariusze - dlatego, że pomoga im zmniejszyć liczbę psich bid?

• 2 weeks later...
Posted

dpkładnie podzielam to zdanie.

Zrobiłam troche rozróby w ZG, pan M. obiecał, ze zobaczy co tam się dzieje! Bo mówi, ze tozowskie schrony zawse wpuszczały wolontariuszy bo to podstawa działalności. mam nadzieje, że nowa dyrektorka schrona szybko przejdzie (najprawdopodobniej we wrocławskim schronie) szkolenie i zobaczy na czym polega pomoc zwierzętom...:shake:

Posted

myślę, że jest szansa. Od kilku miesięcy jest nowa kierowniczka, która nie wie wogóle o co chodzi... Jest zastraszana z różnych stron...

Myślę, ze będzie lepiej! Jeśli dalej bedzie taki syf, to z prezesową z wro, niestety, ale dopiero po moich maturach pojedziemy tam na kontole... bo tak być nie może! Tym bardziej, ze są ludzie, którzy chcieli by utworzyć baraki dla suk po sterylce, pomagać w zdobywaniu finansów dla zwierząt etc... no kurcze, tyle ludzie chce NAPRAWDE pomóc, a tu taka beznadzieja:shake:

Posted

Jak jest nowa kierowniczka, to trzeba próbować. Tylko trzeba próbowac wspołpracować za wszelką cenę, bo jak się ta nową na sam początek skrytykuje, to też stanie okoniem i potem nic się nie bedize dało zrobić.

Posted

no właśnie ta nowa kierowniczka zastana schron w beznadziejnej sytuacji, a sama boji sie cokolwiek robić! JAk przyjedzie do wro-oby jak najszybciej- to bedzie wiedziała na czym to wszytsko polega!