maggiejan Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Czy prezydent poważnie chce zamknąć schronisko dlatego,że urzednicy państwowi nie dopełnili swoich obowiązków i nie zapewnili psom właściwej opieki i nie sprawdzili czy prawidłowo są wydawane publiczne pieniądze???? Bo ja tu chyba czegoś nie rozumiem... Quote
Bonsai Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 maggiejan, tak, niestety tak. :shake: Quote
maggiejan Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Czy Pan P. jest inteligentny inaczej????:mad::angryy: Czy ofiary mają być ukarane za działania oprawców??????:crazyeye: Quote
Bonsai Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 Miejmy nadzieję, że zapadnie inna decyzja. Najrozsądniej (i najprościej) byłoby przekazać opeikę nad schroniskiem innej organizacji bądź zmienić całkowicie członków TOZu - zwłaszcza tych stojących na czele. Quote
maggiejan Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Przede wszystkim gmina na OBOWIĄZEK zapewnić bezdomnym zwierzętom WŁAŚCIWĄ opiekę i wytłumaczyć się ze sposobu wydawania PUBLICZNYCH pieniędzy, to nie jest wyłącznie ich dobra wola. Za nie przestrzeganie tych przepisów grożą określone kary (i to nie małe). Jeśli pieniądze, które dostawało schronisko nie były wydawane zgodnie z przeznaczeniem, to jest to chyba sprzeniewierzenie funduszy publicznych? Quote
volontariuszka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 oczywistą sprawą jest to że samo odwołanie kierownika to jeszcze nie koniec. ale jakie powinnyśmy rozpocząć działania aby wywalić ze stanowisk jeszcze drygasa i buszkowskiego? Ogromnie się cieszę, że zabrałam swojego psiaka w porę z tej umieralni. Bo nie wiadomo, czy dożyłaby tej chwili... :-( Quote
Miu Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Dopiero trafiłam na ten wątek (dzięki Ania :*). Sprawa ciągnie się już tak długo, że straciłam nadzieję na jakiekolwiek korzystne rozwiązanie. Bonsai, robisz wszystko co w Twojej mocy, jednak co będzie gdy wyjedziesz z miasta (studia) ? Oczekuję, że do tego czasu coś się wyjaśni. Niewielu jest ludzi zainteresowanych losem zwierząt. Pozdrawiam:) Quote
Bonsai Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Jak wyjadę, to będę działała na odległość. Ot, co za problem. ;) Jednak nie to jest ważne... ważne są losy schroniska, które mam nadzieję, szybko się wyjaśnią - oczywiście z wynikiem korzystnym dla zwierząt. Quote
volontariuszka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Jak wyjadę, to będę działała na odległość. oj, przecież może Ola chce studiować w kaliszu i wtedy będzie pomagała na miejscu :evil_lol: Quote
wtatara Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 mieszkam za daleko aby pomóc bezpośrednio ale życzę Wam własnie w tym dniu aby sprawa zakończyła się pomyślnie dla tych biednych zwierząt Quote
Ishimaru Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Niestety tak zazwyczaj jest, że ludzie uważają problem krzywdzonych zwierząt za mało ważny. W każdym razie zamknięcie schroniska to jakby próba ucieczki od całości problemu, uważam że najlepiej jest właśnie tak jak mówią inni, oddać schronisko pod zarząd ludzi, którym prawdziwie zależy na losie zwierząt. Quote
Ewusek Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Reno2001 napisał(a):Olu, jestem przerażona. A myśl, że gdzies tam w tym bałaganie przebywa Indis i Ringo są dla mnie nie do zniesienia. BOŻE ! jak ja sie ciesze, ze udało Wam sie zabrać Ringo z tego schronu... jak moge pomoc ? dopiero co trafilam na watek.... Quote
volontariuszka Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 zapraszam do lektury. http://portal.calisia.pl/articles/560-czy-stowarzyszenie-help-animals-zajmie-si-schroniskiem P.S. Olu, coś sie stało, że Cię tak długo nie ma/? :cool1: Quote
Bonsai Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Jak na razie sprawa w toku, więc nie ma co pisać. Stąd moja nieobecność na tym wątku. Mam nadzieję, że wkrótce to wszystko się wyjaśni.... Quote
maggiejan Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Bonzai, podobno staracie się o przejęcie opieki nad schroniskiem od TOZ-u. Czy są na to szanse? Quote
Bonsai Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 Tak. TOZ w 99% nie będzie już sprawował opieki nad schroniskiem. Wskazały na to liczne konrole powiatowego lekarza weterynarii, które pokazały wiele nieprawidłowości w związku z prowadzenia schroniska. Ponato toczy się postępowanie dot. znęcania się nad zwierzętami w w/w placówce... Już "głowy lecą". A Animalsi wraz z wolontariuszami przygotowują już plan renowacji schroniska. :cool3: Quote
patch75 Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 wreszcie nastala sprawiedliwosc:multi::multi: Quote
grzenka Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Bonsai napisał(a):Tak. TOZ w 99% nie będzie już sprawował opieki nad schroniskiem. Wskazały na to liczne konrole powiatowego lekarza weterynarii, które pokazały wiele nieprawidłowości w związku z prowadzenia schroniska. Ponato toczy się postępowanie dot. znęcania się nad zwierzętami w w/w placówce... Już "głowy lecą". A Animalsi wraz z wolontariuszami przygotowują już plan renowacji schroniska. :cool3: :multi::thumbs:! Quote
Ania :) Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Ale super :multi: Mam nadzieję, że wszystko skończy się pomyślnie :D Quote
maggiejan Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 To wspaniała wiadomość. Krzepiące, że gdzieś można poprawić los zwierząt schroniskowych i urzędnicy w tym nie przeszkodzą. Powodzenia!:thumbs: Quote
Bonsai Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 Na razie jeszcze przedwcześnie się nie cieszmy. :) Niech wszystko się do końca ustabilizuje, wtedy odetchnę z ulgą. :) Quote
Recommended Posts