Jump to content
Dogomania

Wolontariuszom wstęp wzbroniny - czyli co schronisko w Kaliszu chce przed nami ukryć.

Recommended Posts

Posted

Czy prezydent poważnie chce zamknąć schronisko dlatego,że urzednicy państwowi nie dopełnili swoich obowiązków i nie zapewnili psom właściwej opieki i nie sprawdzili czy prawidłowo są wydawane publiczne pieniądze????
Bo ja tu chyba czegoś nie rozumiem...

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miejmy nadzieję, że zapadnie inna decyzja. Najrozsądniej (i najprościej) byłoby przekazać opeikę nad schroniskiem innej organizacji bądź zmienić całkowicie członków TOZu - zwłaszcza tych stojących na czele.

Posted

Przede wszystkim gmina na OBOWIĄZEK zapewnić bezdomnym zwierzętom WŁAŚCIWĄ opiekę i wytłumaczyć się ze sposobu wydawania PUBLICZNYCH pieniędzy, to nie jest wyłącznie ich dobra wola. Za nie przestrzeganie tych przepisów grożą określone kary (i to nie małe). Jeśli pieniądze, które dostawało schronisko nie były wydawane zgodnie z przeznaczeniem, to jest to chyba sprzeniewierzenie funduszy publicznych?

Posted

oczywistą sprawą jest to że samo odwołanie kierownika to jeszcze nie koniec. ale jakie powinnyśmy rozpocząć działania aby wywalić ze stanowisk jeszcze drygasa i buszkowskiego?
Ogromnie się cieszę, że zabrałam swojego psiaka w porę z tej umieralni. Bo nie wiadomo, czy dożyłaby tej chwili... :-(

Posted

Dopiero trafiłam na ten wątek (dzięki Ania :*). Sprawa ciągnie się już tak długo, że straciłam nadzieję na jakiekolwiek korzystne rozwiązanie. Bonsai, robisz wszystko co w Twojej mocy, jednak co będzie gdy wyjedziesz z miasta (studia) ? Oczekuję, że do tego czasu coś się wyjaśni. Niewielu jest ludzi zainteresowanych losem zwierząt.

Pozdrawiam:)

Posted

Jak wyjadę, to będę działała na odległość. Ot, co za problem. ;)
Jednak nie to jest ważne... ważne są losy schroniska, które mam nadzieję, szybko się wyjaśnią - oczywiście z wynikiem korzystnym dla zwierząt.

Posted

Niestety tak zazwyczaj jest, że ludzie uważają problem krzywdzonych zwierząt za mało ważny.
W każdym razie zamknięcie schroniska to jakby próba ucieczki od całości problemu, uważam że najlepiej jest właśnie tak jak mówią inni, oddać schronisko pod zarząd ludzi, którym prawdziwie zależy na losie zwierząt.

Posted

Reno2001 napisał(a):
Olu, jestem przerażona.
A myśl, że gdzies tam w tym bałaganie przebywa Indis i Ringo są dla mnie nie do zniesienia.

BOŻE ! jak ja sie ciesze, ze udało Wam sie zabrać Ringo z tego schronu...

jak moge pomoc ? dopiero co trafilam na watek....

Posted

Tak. TOZ w 99% nie będzie już sprawował opieki nad schroniskiem. Wskazały na to liczne konrole powiatowego lekarza weterynarii, które pokazały wiele nieprawidłowości w związku z prowadzenia schroniska. Ponato toczy się postępowanie dot. znęcania się nad zwierzętami w w/w placówce... Już "głowy lecą". A Animalsi wraz z wolontariuszami przygotowują już plan renowacji schroniska. :cool3:

Posted

Bonsai napisał(a):
Tak. TOZ w 99% nie będzie już sprawował opieki nad schroniskiem. Wskazały na to liczne konrole powiatowego lekarza weterynarii, które pokazały wiele nieprawidłowości w związku z prowadzenia schroniska. Ponato toczy się postępowanie dot. znęcania się nad zwierzętami w w/w placówce... Już "głowy lecą". A Animalsi wraz z wolontariuszami przygotowują już plan renowacji schroniska. :cool3:

:multi::thumbs:!