Bonsai Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 W tym tygodniu mają być wyniki - czekamy. :) Na pewno napiszę! Quote
Bonsai Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Tak!!!! Wygraliśmy !!!! Dziękuję Wam! :loveu: :loveu: :loveu: [SIZE="5"]Budujemy geriatrię!!!! Quote
pomóżpomagać Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 :bigcool:ŁaŁ:bigcool: :klacz:Super!! Gratuluje i powodzenia w budowie!!:klacz: Quote
argentynka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Świetnie !! Gratuluje !! :D:D 576 głosów wystarczyło, a nawet dało miażdżącą przewagę :) Quote
martasekret Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 argentynka napisał(a):Świetnie !! Gratuluje !! :D:D 576 głosów wystarczyło, a nawet dało miażdżącą przewagę :) Kurcze, 576 głosów to niewiele.....konkurs nie cieszył się chyba popularnością...i dobrze :D Bardzo się cieszę z waszej wygranej! Powodzenia! Quote
Bonsai Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Mam świeże wieści ze schroniska - zostały już zamówione boksy na geriatrię i ogrodzenie. Jak pogoda dopisze, budowlańcy nie nawalą, to być może już w grudniu będzie geriatria! Quote
Bonsai Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 W dniu dzisiejszym w siedzibie firmy Provident w Kaliszu odbyło się symboliczne wręczenie na ręce kierownik schroniska pani Marty Grabowieckiej czeku na 10 000 zł na potrzeby zwierząt z kaliskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt . W imieniu Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Kaliszu oraz oczywiście piesków i kotów dziękujemy za każdy oddany głos. TO DZIĘKI WASZYM GŁOSOM BUDUJEMY GERIATRIĘ. Dzięki Wam mogliśmy rozpocząć działania i wszystko wskazuje na to , że juz na wigilię pierwsze psie " staruszki" będą miały swoją przestrzeń na stare lata . Koordynatorem i dobrym duchem działań jest pan Roman Wyrzykowski , który z energią oraz ogromnym zaangażowaniem planuje każdy szczegół aby wszystko było zrobione solidnie oraz na czas . Z całego serca chciałabym wymienić każdego kto zagłosował ale jest to niemożliwe - jednak pamiętajcie ,że dzieki Waszym głosom psy ze schroniska mają szansę na lepszy los. DZIĘKUJEMY !!!! Quote
anetta Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: brawo Quote
Mask45 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Dzień dobry, jestem tu nowa, od niedawna zaadoptowałam wirtualnie psa w kaliskim schronisku (pochodzę z tego miasta), ale nie działa strona. Czy coś wiecie na ten temat? Mój mail też wrócił, zapewne sa jakieś problemy z serwerem. Pozdrawiam :) Quote
Bonsai Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Hm, faktycznie nie działa strona, dowiem się co jest nie tak i dam Ci znać. :) Quote
Bonsai Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Geriatria prawie gotowa! Znajdzie się tam miejsce dla około 9 psów (w planach jest powiększenie gerietrii, jest do tego teren przygotowany, ale niestety fundusze się kończą). Wygląda to mniej więcej tak: za schroniskiem jest oddzielona część na geriatrię, całkiem spora. Od trzech stron jest ogrodzenie betonowe, by zapewnić spokój psiakom od harmidru schroniska, nie niepokoić ich widokiem na sąsiadów. ;) Czwarta ściana jest z siatki z widokiem na pola, łąki i las - cisza i sielanka. ;) Psy nie będą zamknięte w boksach, są dwa "domki góralskie", w nich wygodne, ocieplone budy. Każdy pies, kiedy ma ochotę może wyjść na trawkę, boksy będą cały czas otwarte. Jeden teren geriatrii pomieści ok. 6-9 psów. Psy będą dobrane według temperamentu i charakteru przez behawiorystkę www.gambetteam.pl . W planach jest jeszcze drugi identyczny teren dla staruszków, miejsce jest, tylko funduszy niestety już pewnie braknie. A niestety staruszków jest u nas bardzo dużo, wiele psów nie zmieniło się od czasów, gdy zaczynałam wolontariat, czyli jakieś 8 lat temu. Jak odwiedzę schronisko to zrobię fotki i Wam pokażę jak to wszystko wygląda. :) Na święta pewnie już staruszki zamieszkają w geriatrii. Quote
pomóżpomagać Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Z tego co opisujesz wnioskuję że to musi być całkiem fajna miejscówka dla staruszków:) z niecierpliwością i wielka ciekawością czekam na fotki :D Quote
Nela1976 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Ten pesio to Mietek na 100%....przez pare lat mieszkał w schronisku w Kaliszu....ale...kilka dni temu znalazł wkońcu wspaniały, kochający domek;) Quote
Bonsai Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Ta-dam :) http://www.calisia.pl/articles/12789-pogodna-jesien-zycia-psi-seniorzy-z-kaliskiego-schroniska-serdecznie-dziekuja Quote
Bonsai Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 [video=youtube;xWTiLSN1U24]http://www.youtube.com/watch?v=xWTiLSN1U24[/video] Quote
pomóżpomagać Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Super to wszystko wygląda!:thumbs: Aż mi sie łezka zakręciła jak zobaczyła te staruszki takie szczęśliwe!;) :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2: Quote
Bonsai Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Ja ten filmik mogę oglądać w nieskończoność. :) :) Oczywiście jeszcze atrakcje dla psiaków będą stopniowo dodawane, ale już teraz widać, że psiaki są szczęśliwe. :) W planach jest jeszcze Geriatria II. :) Quote
martasekret Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Fantastyczna sprawa! Staruszki w schronisku powinny mieć "szczególne" warunki.... Cieszę się razem z Wami i psiakami! Quote
Recommended Posts